Vietnam Rismark Sykkeltur Lang Son Vietnam Shutterstock 156811934
Vietnam Strand Folk
Vietnam Lamper

Nytt reisemål - Vietnam
En opplevelsesrik og historisk rundtur

Avreisedato

29.02.2020

Varighet

16 dager

Pris fra

24 900,-

Høydepunkter på turen

 • Byvandring i Ho Chi Minh
 • War Remmant museet
 • Blomsterparken i Da Lat
 • Mekong Delta
 • Togturen til Trai Mat
 • Markeds besøk
Last ned brosjyre (.pdf)
Fly

Dag 1 – lørdag 29. februar. Avreise fra Norge

Avreise fra Stavanger med mellomlanding i Oslo og i Doha.

Post Vietnam

Dag 2 – søndag 1. mars. Ankomst Ho Chi Minh

Vi blir ønsket velkommen på flyplassen Tan Son Nhat i Ho Chi Minh av vår engelsktalende lokale guide. Ho Chi Minh er den største byen i Vietnam, tidligere kjent som Saigon. Sjekker inn på hotell midt i byen. Etter litt hvile blir det byvandring Le Loi og Nguyen gågater og det kjente Ben Than markedet. Velkomstmiddag.

Middag
Vietnam Museum 2013 01 12 07 05 09 0059

Dag 3 – mandag 2. mars. Ho Chi Minh – Cu Chi Tunnels – Ho Chi Minh

Etter frokost skal vi først besøke War Remmant museet for å få et først innblikk mht krigen. Etter det blir det en 90 min kjøretur gjennom fargerikt landskap til Cu Chi som er et system av tunneler, 60 – 70 km nordvest for Ho Chi Minh-byen. Tunnelene ble bygget av FNL under Vietnamkrigen, og var hovedsakelig benyttet som gjemmesteder og hemmelige passasjer under kamper, samt til å frambringe våpen og andre forsyninger. Etter lunsj kjører vi tilbake til Ho Chi Minh for å se Reunification Palace, og herfra spasere via koloni-kvartalet til Notre Dam Cathedral og Central Post Office.

Frokost Lunsj Middag
Mekong

Dag 4 – tirsdag 3. mars. Hu Chi Minh – Mekong Delta – Ho Chi Minh

I dag går turen til Mekong Delta. Området er regnet som Vietnams største risområde. Vi skal til Cai Be flytende marked og videre innom flere små bedrifter hvor der lages rispasta, søtsaker av kokosnøtt, popcorn og annet. Vi skal innover smale kanaler og se på fiske og fruktdyrking. Mekong delta er en region hvor Mekong munner ut i Sørkinahavet gjennom en rekke bielver. Områdets størrelse og andelen som er dekket av vann, avhenger av årstidene, men regnes vanligvis til å utgjøre 39 000 km². Etter lunsj går turen tilbake til Ho Chi Minh. I kveld skal vi spise middag på Bonsai Cruise.

Frokost Lunsj Middag
Rismark Vietnam

Dag 5 – onsdag 4. mars. Ho Chi Minh

Klima er et av Misjonsalliansens viktigste satsningsområde i Vietnam. Dette skal vi få høre om ved å besøke kontoret deres i Ho Chi Minh. Resten av dagen til egen disposisjon.

Frokost
Vietnam Fruktbod

Dag 6 – torsdag 5. mars. Ho Chi Minh – Da Lat

Tidlig avreise fra Ho Chi Minh. Vi kjører den nasjonale rute mot Da Lat med flere stopp underveis for å se område med gummitrær, te-plantasje, La Nga flytende landsby, - mens vi hele tiden nyter vakkert landskap. Lunsj underveis med mulighet for å smake lokal te og kaffe. Etter lunsj stopper vi ved Prenn falls før vi kommer til Da Lat og sjekker inn på nytt hotell. Etter litt hvile tar vi en spasertur til et lokalt marked i nærheten.

Frokost Lunsj Middag
Img 1275

Dag 7 – fredag 6. mars. Da Lat

I dag skal vi først besøke det historiske palasset av siste keiser Bao Dai før vi skal videre til The Crazy House, også kjent som «Fairy Tale House». Etter lunsj skal vi først beundre den eldste og vakreste togstasjonen i hele Indochina hvor vi skal ta tog til Trai Mat. Togturen tar 25 min – vi nyter flott landskap! Vel framme skal vi iaktta Linh Ngoc pagoden som er bygd av glassbiter, keramikk og porselen. Vietnam er også kjent for broderikunst – dette får vi med oss i XQ Historical Village på vei tilbake til byen.

Frokost Lunsj Middag
Vietnam Blomster Fra Marked

Dag 8 – lørdag 7. mars. Da Lat

Dagen er viet parker og blomsterprakt. Etter lunsj får vi tid til å vandre rundt i sjarmerende Da Lat på egen hånd.

Frokost Lunsj
Fisk Fra Vietnam

Dag 9 – søndag 8. mars. Da Lat – Da Nang

Tid til egen disposisjon fram til avreise fra hotellet utpå ettermiddagen. Du kan besøke en kirke i nærheten av hotellet og/eller oppleve enda mer av denne koselige byen. En gylden anledning til å smake på Vietnams delikatesser på egen hånd. Eller du kan bestille en utflukt (egen kostnad). Fly fra Da Lat til Da Nang kl 16.35 – 17.40. Felles middag etter ankomst Da Nang.

Frokost Middag
Vietnam Skoleelver

Dag 10 – mandag 9. mars. Da Nang

Marble Mountain (marmorfjellet) er en populær attraksjon i Da Nang. Vi skal se skulpturer, huler og buddhistisk pagode, samt utskjæringer/produkter i marmor. Linh Ung Pagoda er den viktigste i byen. Mye flott natur og utsiktspunkter. Etter lunsj på Bread of Life er det tid for å prøve sykkeldrosje – spennende rundtur i kolonikvartalet i byen. Vi besøker en katolsk kirke og spaserer etter det hjem til hotellet.

Frokost Lunsj
Dsc05891

Dag 11 – tirsdag 10. mars. Da Nang – Hue – Da Nang

I dag kan du velge om du vil være med på dagstur til den kjente keiserbyen Hue. Denne turen er en ekstrakostnad. Eller du kan velge å ha dagen til egen disposisjon ved bassenget på hotellet, på stranda eller i byen.

Dagstur til Hue begynner med å ta lokaltoget fra Da Nang til Hue. Det er interessant å oppleve Vietnamesisk folkeliv, samt flott natur og utsikt på denne strekningen. Vel framme skal vi først besøke en liten landsby der de lager vietnamesiske kjegleformede hatter. Før lunsj skal vi se det mektigste og populære kongelige mausoleum. Etter lunsj skal vi besøke The Imperial City, både Citadell og The Forbidden Purple City som er bygd etter mønster fra Den forbudte by i Beijing. Det blir buss tilbake til Da Nang – en spektakulær opplevelse. Lunsj og middag inkludert for deg som velger tur til Hue.

Frokost
Img 0537

Dag 12 – onsdag 11. mars. Da Nang – Hoi An

Det er bare en halv time å kjøre til Hoi An. Gamlebyen står på UNESCO World Heritage Site. Byen bærer preg av både kinesisk, vietnamesisk og japansk kultur. Det mest spesielle er nok gamle hus fra lang tid tilbake. Japanese Covered Bridge fra 1590 er selve symbolet. Etter lunsj sjekker vi inn på nytt hotell nær stranden. Det er tid for avslapping og velvære.

Frokost Lunsj Middag
Vietnam Strand

Dag 13 – torsdag 12. mars. Hoi An

Dagen til egen disposisjon – basseng og strand, by- eller sykkeltur (egen kostnad).

Frokost
Img 1235

Dag 14 – fredag 13. mars. Hoi An

Dagen til egen disposisjon – basseng og strand, by- eller sykkeltur (egen kostnad). Avskjedsmiddag og oppsummering av turen.

Frokost Middag
Vietnam Motorsykler2013 01 11 10 28 42 0017

Dag 15 – lørdag 14. mars. Hoi An

Dagen til egen disposisjon. Utsjekking fra hotellet kl 12. Kan benytte hotellets fasiliteter inkl dusj fram til avreise fra hotellet kl 22. Avreise fra flyplassen i Da Nang over midnatt kl 00.55

Du kan melde deg på tur til My son fra kl 12 – 17.30 denne dagen (egen kostnad).

Frokost
Vietnam Solnedgang

Dag 16 – søndag 15. mars - ankomst Norge

Flybytte i Doha og i København. Ankomst Stavanger kl 15.20.

Vietnam Dame
Pa Gaten I Vietnam
Img 0014
Post Hus Vietnam
Gateselger Vietnam
Dsc05889
Kjoretur Vietnam
Mann Som Ror Vietnam
Vietnam Battur
Vietnam Blomster
Vietnam Bater
Vietnam Bat
Battur Vietnam
Vietnam Middag
Vietnam Marked Ost
Vietman Bat
Pa Byen I Vietnam
Fiskmarked Vietnam
Vietnam Banan

Priser og betingelser

Pris fra 24 900,-

Tillegg for enkeltrom: 4 900,- begrenset antall.

Optional tur til Hue - 785,- pr. person.
Dagstur til Hue begynner med å ta lokaltoget fra Da Nang til Hue. Det er interessant å oppleve Vietnamesisk folkeliv, samt flott natur og utsikt på denne strekningen. Vel framme skal vi først besøke en liten landsby der de lager vietnamesiske kjegleformede hatter. Før lunsj skal vi se det mektigste og populære kongelige mausoleum. Etter lunsj skal vi besøke The Imperial City, både Citadell og The Forbidden Purple City som er bygd etter mønster fra Den forbudte by i Beijing. Det blir buss tilbake til Da Nang – en spektakulær opplevelse. Lunsj og middag inkludert for deg som velger tur til Hue.

Optional tur til My Son - 400,- pr. person
My Son er et kompleks av hinduistiske templer i Quang Nam-provinsen i Vietnam. My Son kom med på UNESCOs verdensarvlisten i 1999. Templene ble bygget mellom det 4. og det 14. århundre e.kr. av kongene i Champa.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Stavanger - Ho Chi Minh. Da Nang - Stavanger.
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost.
 • All lokal felles transport i Vietnam.
 • Måltider som står som inkludert i programmet.
 • Tur på Mekong delta.
 • Norske reiseledere.
 • Engelsk talende lokal guide.
 • En vannflaske pr. dag.

Prisen inkluderer ikke

 • Vaksiner.
 • Reiseforsikring.
 • Visum.
 • Tips.
 • Drikke.
 • Måltider som ikke står som inkludert.
 • Utflukter som står som ikke inkludert i programmet.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
29.02 2020 Stavanger - Oslo 13:20 14:10 SK4024
29.02 2020 Oslo - Doha 16:15 00:45 QR176
01.03 2020 Doha - Ho Chi Minh 01:55 13:30 QR970
15.03 2020 Da Nang -Doha 00:50 05:20 QR995
15.03 2020 Doha - København 08:00 12:45 QR159
15.03 2020 København - Stavanger 14:05 15:20 SK1872
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Nytt reisemål - Vietnam (29.02 – 15.03 2020) med Jofrid Vigre Braadland & Frøydis Fitje Aarsland.