Aastrøm Sarah og David grønn bakgrunn mindre
Båttur Genesaretsjøen
Temareise Jerusalem26

Vi går i Jesu fotspor
Israel i ord og toner

Avreisedato

15.09.2024

Varighet

8 dager

Pris fra

27 950,-

Vi går i Jesu fotspor

Kom bli med på en herlig tur til Israel. Bibelens land, sammen med sangevangelilstene Sarah og David Åström. Gjennom sang, bibelord og besøk på bibelske steder kan du få oppleve at Bibelen "blir levende" på en ny måte. Denne turen passer også godt for deg som ikke har besøkt Israel før. Vi skal gjennom verdens eldste by, Jeriko. Her spiser vi lunsj i Green Valley Restaurant og får et møte med respresentanter fra "Seeds of Hope" som driver et arbeid blant barn og familier.

REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.

Ved påmelding på alle våre Israelsturer er det kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.

Tel Aviv 01

Dag 1

Søndag 15. september

Utreisedag, NORGE - ISRAEL
Avreise fra Oslo, Gardermoen, kl. 07:25 med Lufthansa via München til Tel Aviv. Vi ankommer flyplassen kl. 20:25 lokal tid, og blir møtt av Smile ankomstservice. De følger oss til den ventende bussen som kjører oss til hotellet, hvor vi får et enkelt måltid.

Saligprisningenesberg Siv

Dag 2

Mandag 16. september

Tel Aviv – Tiberias, på og rundt Genesaretsjøen
Etter en god frokostbuffet starter vi turen mot Galilea. Vi skal først på Saligprisningsberget som vi kjenner som den plassen der Jesus holdt Bergprekenen. Herfra får vi en fantastisk utsikt utover Genesaretsjøen, som ligger 209 m.u.h. og er verdens lavest-liggende ferskvannsinnsjø. Vi går ned til Tabghastranden hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Deretter går turen til Kapernaum, med «Peters hus», synagogen og andre ruiner fra Jesu tid. Her bodde og virket Jesus i deler av sitt voksne liv. Vi spiser lunsj med blant annet St Petersfisk på menyen. Før middag på hotellet skal vi på båttur på Genesaretsjøen.

Banjas 2

Dag 3

Tirsdag 17. september

GOLANHØYDENE OG MAGDALA
I dag kjører vi opp på Golanhøydene og til Ben Tal fjellet med sin vidstrakte utsikt til Syria og Hermonfjellet.Bussen kjører oss videre til Cæsarea Filippi, som vi husker fra Bibelen som Peters store bekjennelses sted. Klart kildevann strømmer ut fra fjellet her og vi skal gå ned til et fossefall, en halvtimes gange i et naturskjønt område. Bussen kjører oss så til Magdala, hjemstedet til Maria Magdalena. Her er mange nyere utgravninger som er spennende, blant annet en synagoge fra Jesu tid. Vi kjører deretter tilbake til hotellet vårt.

Baptism Site Kaser El Yahud

Dag 4

Onsdag 18. september

JERIKO - JERUSALEM
Turen går nå opp mot Jerusalem. Vi skal først stoppe ved døperplassen ved Jeriko, Qasr Al Yehud, hvor Johannes døpte Jesus i Jordanelven. Så skal vi innom verdens eldste by, Jeriko, som ligger 258m under havets overflate. Her er Sakkeus-treet, og vi skal spise lunsj i Green Valley Restaurant. Her får vi møte representanter fra kultursenteret «Seeds of Hope», som driver et arbeid blant barn og familier. Neste stopp er i Jerusalem, nærmere bestemt; Oljeberget. Vi får en fantastisk panoramautsikt over Jerusalem og områdene rundt fra dette populære utsiktpunktet. Vi skal også besøke Himmelfartskapellet som ligger på Oljebergets høyeste punkt.

Gravhagen
Gravhagen

Dag 5

Torsdag 19. september

JERUSALEM

I dag skal vi være i «den hellige stad» Jerusalem. Bussen tar oss til Oljeberget, til det velkjente utsiktpunktet der med fantastisk panoramautsikt over Jerusalem og områdene rundt. Vi rusler derfra ned til Getsemane, oliventrehagen som ligger ved foten av Oljeberget. Her minnes vi Jesu bønnekamp. Derfra går vi via Kedrondalen og opp til Løveporten i Gamlebyen. Her skal vi vandre Via Dolorosa «lidelsens vei». Første stopp her er St Anna kirken hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Etter lunsj er det besøk i Gravhagen, «Gordons Golgata» hvor vi har sang, andakt og nattverds stund.

Yad Vashem JLM 5

Dag 6

Fredag 20. september

BETLEHEM - YAD VASHEM
I dag setter vi kursen mot Betlehem og Hyrdemarkene, vi skal spise en deilig lunsj på «The Tent» restauranten før vi drar videre til Holocaustmuseet. Yad Vashem betyr «et minne og et navn» (fra Jesaja 56,5). Her minnes vi de mer enn 6 millioner jøder som ble drept under Holocaust, et viktig og sterkt besøk. Resten av ettermiddagen blir til egen disposisjon i Jerusalem.

Dødehavet
Dødehavet

Dag 7

Lørdag 21. september

DØDEHAVET OG MASADA
Denne dagen kjører vi ned til Dødehavet og kommer til Masadafjellet. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi skal også få mulighet til å flyte som en kork i det ramsalte Dødehavet. I Ein Bokek, som ligger 421 m.u.h kan du få en uforglemmelig opplevelse. Her kan du flyte som en kork i det mineral- holdige vannet med et saltinnhold på hele 35 %. Vi drar så nordover langs Dødehavet og stopper i Qumran som er kjent for funnet av Dødehavsrullene.

Bi-eter fugler i Galilea
Bi-eter fugler i Galilea

Dag 8

Søndag 22. september

Hjemreisedag, Israel- Norge
Bussen kjører oss tidlig til flyplassen i Tel Aviv. Flyavgang med Lufthansa via München. Ankomst Oslo 17:55.

Priser og betingelser

Pris fra 27 950,-

Tillegg for enkeltrom: KR 9150,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre flyplasser i Norge på forespørsel

Overnattingsteder
15. - 16. sept - Sea Net Hotel Tel Aviv
16. - 18. sept - Restal Tiberias
18. - 22. sept - Prima Royale Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr 2.535,- (jan -24, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 75 USD pr. pers. over 13 år
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkeltromstillegg
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
15. september 2024 Oslo - München 07.25 09.40 LH2457
15. september 2024 München - Tel Aviv 11.20 16.00 LH680
22. september 2024 Tel Aviv - München 07.00 10.00 LH683
22. september 2024 München - Oslo 12.35 14.45 LH2424
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, kostnadsfri avbestilling

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.