Italia Verona 01
Bater Desenzano

Verona
Rolige dager ved Gardasjøen og opera i Verona

Avreisedato

17.08.2018

Varighet

8 dager

Pris fra

16 950,-

På forespørsel

Verona

Bo rett ved Gardasjøen og få samtidig med deg flotte operaopplevelser i selveste Arena di Verona hvor akustikken er så flott at mikrofoner er unødvendig.

INNFØRINGSKURS: Opera er en kompleks kunstart. Handlingen kan også være vanskelig å få tak i fordi språket er italiensk. På en enkel måte vil vi skildre operaen som kunstart. Både «Nabucco» og «Aida» blir gjennomgått og analysert. Dette for at operaopplevelsen skal bli optimal. Det blir også delt ut relevant kompendium. Dette er kun for deg som er med på denne turen.

Høydepunkter på turen

 • Operaforestilling, G. Verdis mektige «Nabucco» (Nebukaneser)
 • Operaforestilling «Aida» av G.Verdi
Last ned brosjyre (.pdf)
Hotel Desenzano 1

1. dag: Fredag 17. august Avreise Norge – Gardasjøen

Avreise fra Oslo, med Norwegian kl. 13.10 direkte til Milano. Busstur ca ½ time til vårt hotell som ligger i den koselige byen ved Gardasjøen, Desenzano.

Desenzano del Garda er navnet på en kommune og en liten by i provinsen Brescia i Lombardia i det nordlige Italia. Byen ligger på den stort sett flate sydbredden av den store Gardasjøen, som lenger nord er omgitt av bratte fjell. Byen har tre badestrender og derfor stor tilstrømning av turister. Den er på omkring 60 m2 og har cirka 28 000 innbyggere. Man kan nå byen via ferger på Garda, og byen er ellers et flott utgangspunkt for flere flotte utflukter.

Arena Mediagallery Nabucco Arnaud Bernard Nabucco Prova Generale 005 20062017 Png 1080X664

2. dag: Lørdag 18. august Verona, Operaforestillingen «Nabucco»

Dagen starter med undervisning om kveldens operaforestilling, G. Verdis mektige «Nabucco» (Nebukaneser) som starter 20.45. Nabucco er en opera i fire akter av Giuseppe Verdi, basert på en bibelsk historie(2. Kong. 24f) og et skuespill fra 1836. Nabucco var Verdis tredje opera; den fikk urpremiere i 1842. Her får vi høre det berømte slavekoret to ganger! Fellesmiddag på kjent operarestaurant - Trattoria Tre Marchetti før forestillingen.

Havn Desenzano

3. dag: Søndag 19. august Fridag.

Denne dagen har du til egen disposisjon, kanskje godt å ta det litt med ro etter en lang kveld i Verona. Dagen nytes ved svømmebassenget, slappe av på stranden, bade i Gardasjøen, ta en sykkeltur (Det er fine sykkelveier her, og sykler kan lånes på hotellet.) eller nyte byen Desenzano. Reiselederne går gjerne med til byen og orienterer litt om denne, eller gir tips om ting å gjøre.

Italy Garda

4. dag: Mandag 20. august Fridag – Frivillig Utflukt På Gardasjøen

Denne dagen er fridag.

Landskapet i den nordlige delen av Gardasjøen er imponerende der innsjøen kiler seg dramatisk inn i fjellene. En dagstur på denne sjøen er en stor opplevelse. Vi er innom flere byer og seiler helt inn til Melcesine og kan ta taubane til toppen av Monte-Baldofjellkjeden 1650 o.h. Denne turen er ikke inkludert i pakkeprisen. Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

Aida i Arena di Verona
Aida i Arena di Verona

5. dag: Tirsdag 21. august

Dagen starter med undervisning og forberedelse til operaforestillingen torsdag. Dette for at en kan følge bedre med på «Aida», der språket er italiensk. Aida er en opera i fire akter av Giuseppe Verdi. Handlingen foregår i det gamle Egypt. Få med deg denne innføringen og få et godt utgangspunkt til forestillingen på torsdag.

Venecia Gondol Shutterstock 356617259

6. dag: Onsdag 22. august Fridag, Frivillig Utflukt til Venezia

Ikke langt fra Desenzano ligger Venezia, og denne dagen kan de som ønsker det være med på dagstur dit. Vi tar toget inn til Venezia hvor vi møter vår guide som tar oss med på båttur på kanal Grande( ikke gondol) og inn til Markusplassen. Det vil bli tid på egenhånd hvor du kan kjøpe deg lunsj før vi samlet drar tilbake til hotellet. Avslutningsmiddag og samling på hotellet om kvelden

Italia Verona 02

7. dag: Torsdag 23. august Operaforestiliingen «Aida»

Vi sjekker ut fra hotellet ved Gardasjøen denne morgenen og kjører til Verona hvor vi skal bo den siste natten på hotell ARK hotell. Forestillingen «Aida» av G.Verdi starter kl. 20.45 denne kvelden. Det kan være 25.000 mennesker i amfiet fra oldtiden kjent for sin mektige akustikk. Vi spaserer sammen til Piazza Bra som er torget utenfor Arena di Verona.

8. dag: Fredag 24. august Hjemreise.

Etter frokost er det tid for avreise. Vi reiser med Norwegian kl. 16.25 fra Milano med ankomst Oslo kl. 19.05

Verona Arena 2
Desenzano 1
Havn Desenzano
Italia Gelato
Italia Pizza
Venezia
Venezia

Priser og betingelser

Pris fra 16 950,-

Tillegg for enkeltrom: 2800

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge: 1.500

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Milano tur/retur
 • Flyskatter
 • Transfer t/r flyplass – hotell
 • 7 netter på hotell i dobbeltrom
 • 7 frokoster, 3 middager på hotellet
 • Middag i Verona 18.08
 • 2 operabilletter på nummererte plasser
 • Transfer hotell – Verona t/r
 • Reiseledere fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Båttur på Gardasjøen
 • Dagstur til Venezia
 • Øvrige måltid
 • Mat på flyet
 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 12 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 12 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med 2 fakturaer fra PLUSSREISER. En faktura for depositum og en faktura med restbeløpet som forfaller ca 5 uker før avreise. (Er påmelding senere enn 5 uker før avreise betales hele turen under ett)

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.