Ålesund liggende solnedgang fra Julie
Hjorundfjorden das106 Foto Terje Rakke

Venner og venners venner tur
Vårt Sunnmøre

Avreisedato

16.08.2021

Varighet

5 dager

Pris fra

5 990,-

Venner og venners venner tur

Fjellturer, sighthseeing, grilling i fjæra, shopping og cowboyfest. Vi inviterer til venner og venners vennetur i «Vårt Sunnmøre» Vi vil ta dere med og vise dere noe av det vi har satt pris på mens vi har bodd her oppe.

Turen er produsert igjennom Plussreiser, men den er ikke en vanlig Plussreiser tur i program og innhold. Det vil ikke bli lagt opp til møter, men kanskje et ord for dagen. Turkonseptet inneholder det vi har satt pris på mens vi har bodd på Sunnmøre.

Dette er en lukket tur der bare de som bli invitert kan melde seg på. Men alle våre venner kan be med seg andre venner som de tenker kan like denne turen.

Utsikt fra Aksla med Godøya i bakgrunnen
Utsikt fra Aksla med Godøya i bakgrunnen

Dag 1

Mandag 16. august

Alle reiser på egenhånd til Ålesund og sjekker inn på Hotel Noreg, midt i sentrum av byen. Vi møtes på hotellet kl 18.00 og går samlet ut og spiser middag sammen på en av byens restauranter. Etter middag orienterer vi om programmet.

Middag
Alnes fyr
Alnes fyr

Dag 2

Tirsdag 17. august

Etter frokost blir det fjelltur. Vi kjører i privatbiler ut av sentrum, via undersjøiske tunneler til Godøya i Giske kommune, ca 20 minutters kjøring fra hotellet. Vi går opp på Storhornet (497 moh), hvor du får utsikt helt sør til Runde og innover Sunnmørsalpene. Når vi kommer ned fra fjellet besøker vi det lille fiskeværet Alnes på nordsida av øya. Vi skal innom Alnes fyr som har vert i drift siden 1853. Fyret er nå automatisert, men er fortsatt i full drift. Siden 1993 har anlegget med fyret og fyrmesterboligen også fungert som kultursenter med kafe, kunstutstillinger og en utstilling om fyrhistorien. I det nye besøkssenteret som er bygget i tilknytning til fyret spiser vi lunsj (ikke inkludert), før turen går tilbake til sentrum. Ettermiddagen til egen disposisjon i Ålesund by. Felles middag om kvelden før vi går de 418 trappetrinnene opp til byfjellet, Aksla og nyter solnedgangen og utsikten over jugendbyen.

Frokost Middag
Trollstigen
Trollstigen

Dag 3

Onsdag 18. august

Denne dagen har vi leid buss for alle og vi setter kursen mot indrefileten av Sunnmøre. Stordal, Valldal, Gudbrans-juvet, Trollstigen og via Åndalsnes tilbake. Siden denne turen blir spekket med severdigheter har vi ikke lagt inn noen fjellturer på dagen. På vei tilbake til Ålesund stopper vi i Stettevika hos Aud og Johan og griller ved sjøen. De som vil kan bli med Johan på Nihusen (470 moh), (det fjellet vi har vært mest på) mens andre lager grillfest.

Frokost Middag
Fra Saksa til Hjørundfjorden
Fra Saksa til Hjørundfjorden

Dag 4

Torsdag 19. august

Dette er dagen for den store fjellturen. Vi smører nistepakker fra frokostbuffet før vi kjører i privatbiler inn langs Hjørundfjorden til den lille bygda Urke. Herifra går vi opp det spektakulære fjellet «Saksa» (1070 moh). Noe av stien er trappelagt av sherpaer, og den er ikke så luftig at de med høydeskrekk ikke klarer turen. Turen gir vakker utsikt over Hjørundfjorden, og mange av de andre kjente toppene i Sunnmørsalpene. Totalt er denne turen ca 7 km tur/retur. Tilbake på hotellet blir det et raskt skifte før kjører ut til Godøya igjen. Vi skal til Ingeløa, en låve fra 1934 som i 2015 ble restaurert og tatt i bruk som selskapslokale, gårdskafe og butikk. Her blir det pizza og Cowboyfest. Vi har leid inn en Countrysanger til å ha konsert for oss.

Frokost Lunsj Middag
Lundefugl på Runde
Lundefugl på Runde

Dag 5

Fredag 20. august

Etter frokost og utsjekk fra hotellet kjører vi til Langevåg i Sula kommune, en av nabokommunene til Ålesund. Her finner vi Devoldfabrikken som huser Norges koseligste outletsenter, Devold Outlet. Her er det mye å handle. Ull og sportstøy, kunst, interiør og gaveartikler. I tillegg har de Nord-Europas største innendørs elektriske togbane, tenkte at dette kanskje var kjekt for mennene😊.
Vi spiser lunsj på en av kafeene på Devold (ikke inkl.)

Etter lunsj fortsetter vi med ferje over til Hareid, kjører videre via Ulsteinvik til Hærøy kommune. Vi skal helt ytterst i havgapet til fugleøya Runde. Her går vi tur opp på det kjente fuglefjellet og nyter utsikten i Lundeura. Her er det som regel yrende fugleliv, og da særlig om kvelden når lundefuglene kommer inn.

Vi kjører inn til Fosnavåg og spiser fiskesuppe sammen før de som ønsker handler på Koko eller besøker «Diamanten», kontorbygget til Havila Shipping (Per Sævik). Turen avsluttes offisielt her, men dersom noen vil være på Runde og se når Lundefuglene kommer inn, kan vi ordne en ekstra overnatting på Thon hotel Fosnavåg.

Frokost Middag

Priser og betingelser

Pris fra 5 990,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 1600

Prisen inkluderer

 • 4 overnattinger i dobbeltrom med frokost
 • 4 middager
 • 1 lunsj og en nistepakke
 • Busstransport onsdag 18/8
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Reise til og fra Ålesund
 • Transport til utflukter (utenom 18/8)
 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A (Egne Covid-19 regler i 2021)
  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Kostnadsfri avmelding dersom turen avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.