Familie Dodehavet Mindre Pix
01 Dafna Tal Easrer Sunday 1362
Boat Of Galilee

Oppdag og opplev Bibelens land - Genesaretsjøen - Rødehavet - Jerusalem mm
Påsketur til Israel

Avreisedato

25.03.2021

Varighet

11 dager

Pris fra

19 450,-

Oppdag og opplev Bibelens land - Genesaretsjøen - Rødehavet - Jerusalem mm

Bli med på en rundreise full av opplevelser for både store og små. Vi skal blant annet besøke plassene rundt Genesaretsjøen, bo en natt i telt hos beduinene, nyte sol og varme ved Rødehavet og avslutte med noen fine dager i Jerusalem og gå i Jesu fotspor i byen der det skjedde.

Galilea
Galilea

Dag 1

Torsdag, 25. mars

Tel Aviv - Galilea
Ved ankomst Tel Aviv går vi gjennom passkontrollen og ved bagasje-båndet blir vi møtt av en representant fra «Smile Assistance» som viser oss hvor bussen står. Bussen kjører oss til Kibbutz Degania Bet i Galilea. Vi sjekker inn og overnatter.

Bentalfjellet Mindre Pix

Dag 2

Fredag, 26. mars

Golanhøyden
I dag går turen opp på Golanhøyden. Vi stopper først i Katzrin ved en olivenoljefabrikk som lager både olje, såper og kosmetikk. Vi ser en film og får høre hvordan de lager produktene. Det er mulig å både prøve og smake på noen av dem. De som ønsker det har anledning til å handle litt også. Så kjører bussen oss opp på Bentalfjellet. Her har vi god utsikt over på Hermonfjellet, og vi kan se over grensen til Syria og spøkelsesbyen Quneitra. Etterpå kjører vi til Ein Gev, der vi spiser en deilig fiskelunsj (St. Petersfisk). Vi avslutter programmet med en båttur på Genesaretsjøen før vi kjører tilbake til vårt hotell.

Kapernaum Mindre Pix

Dag 3

Lørdag, 27. mars

I Jesu fotspor i Galilea

Å gå i Jesu fotspor og besøke plassene rundt Genesaretsjøen er en stor opplevelse. Vi starter med et besøk i Jesu egen by Kapernaum. Her kan vi se ut over Genesaretsjøen og tenke på at det var akkurat her Jesus bodde. Vi kjører så opp til Saligprisningens berg og ser på utsikten og besøker kapellet. De som ønsker det kan vandre ned til «St. Peters Primacy», stedet der Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Dagens lunsj spiser vi i Nasareth Village. Her får vi se og høre hvordan livet var på Jesu tid. Det blir en fin opplevelse for hele familien.

Camel Riding

Dag 4

Søndag, 28. mars

Døpeplassen Kaser el Yahud, Masada og Beduinleir
I dag forlater vi Galilea. Vi stopper ved Døpeplassen Kaser el Yehud, der Jesus ble døpt av døperen Johannes. Så kjører vi langs Dødehavet og tar kabelbane opp til Masada, fjellfestningen fra Herodes sin tid. Her hører vi om festningens historie og jødenes motstandskamp mot romerne som endte veldig trist. Etter omvisninga vandrer vi ned den romerske rampen og bussen kjører oss til Kfar Hanokdim, en beduinleir. Her får vi ri på kamel, og hører litt om beduinlivet. Vi overnatter i telt og får sitte rundt leirbål og ha en hyggelig kveld sammen. (Mulighet å bo på rom, begrenset antall)

Tabernakelet Timna Mindre Pix

Dag 5

Mandag, 29. mars

Dødehavet, Timna Park til Eilat
Etter frokosten går turen videre sørover til Ein Bokek ved Dødehavet. Her tar vi noen timers badestopp, der vi kan flyte i salthavet. Fin sandstrand med garderober og dusjanlegg. Etter noen timers stopp kjører bussen oss videre sørover til Timna Park som ligger i Negev Ørkenen. Vi skal se modellen av Tabernakelet og høre litt om dets historie. Bussen kjører oss til Eilat og vårt hotel Nova Like.

Eilat11

Dag 6

Tirsdag, 30. mars

Eilat
Vi starter med et besøk ved Undervannsobservatoriumet, der vi får mulighet å se noen av de fine fiskene som finnes her i korallrevet i Rødehavet. Etterpå får vi litt tid på egenhånd. De som ønsker det har mulighet å snorkle i Rødehavet (ikke inkl. i prisen). Vi kan bade og slappe av, eller gå litt i byen. Det er bare å kose seg og nyte solen.

Ramon Crater Viewpoint Mindre Pix

Dag 7

Onsdag, 31. mars

Eilat - Jerusalem
Etter frokost går turen nordover igjen mot Jerusalem. Vi stopper ved Ramon Krater, med nydelig utsikt over Negev Ørkenen. Så kjører vi til Jerusalem og Leonardo Hotel. Vi spiser middag og skal bo her helt frem til hjemreise-dagen.

01 Dafna Tal Easrer Sunday 1362

Dag 8

Torsdag, 1. april

I Jesu fotspor i Jerusalem
Å vandre i Jesu fotspor i Jerusalem er en opplevelse. Vi starter med å kjøre opp på Oljeberget. Her har vi flott utsikt over byen. Herfra går vi ned til Getsemane, stedet der Jesus ble tatt til fange. Via Løveporten går vi inn i byen, vi stopper ved St. Anna kirken som ligger like ved Betestadammen, går opp Via Dolorosa til Gravkirken. Det blir mulighet å kjøpe seg en falafellunsj i gamlebyen og gå litt i basar-gatene. Dagens program avsluttes i den nydelige Gravhagen Gordons Golgata med en nattverdsamling.

Mahane Yehuda Mindre Pix

Dag 9

Fredag, 2. april

Fridag i Jerusalem
Kanskje noen vil besøke det jødiske markedet «Mahane Yehuda» eller gå gjennom de travle basargatene i gamlebyen? Mulighetene er mange.

Fødselskirken i Betlehem
Fødselskirken i Betlehem

Dag 10

Lørdag, 3. april

De som ønsker det kan melde seg på en utflukt til Betlehem (ikke inkl. i prisen).

Betlehem
Bussen henter oss på hotellet, og vi blir kjørt til Betlehem, der vi møter vår lokale guide som tar oss med til et besøk i Fødselskirken, og på hyrdemarkene og grottene like ved. Vi spiser lunsj i en lokal restaurant, og det blir anledning til å kjøpe suvenirer i en av butikkene, der de lager julekrybber og andre gjenstander av oliventre. Så går turen tilbake til Jerusalem og vårt hotell.

Pris ved min. 20 påmeldte kr. 500,- pr. person.

I tillegg kommer tips til sjåfør og guide på USD 5 USD pr. person over 13 år og drikke til maten på restauranten (lunsj).

Bilde2

Dag 11

Søndag, 4. april

Tel Aviv - Norge
Transfer til flyplassen og hjemreise til Norge.

Unge Kvinner Lager Hjerter Med Hendene Pa Beach Mindre Pix
Eilat Underwater Observatory Mindre Pix
Beach Eilat
Israel Eilat 01
Sea Of Galilee From Mt Arbel Mindre Pix
Israel Jerusalem 03
Getsemane
Genesareth Sjen 2
Woman View From Masada
Bental Fjellet Mindre Pix
Kapernaum Town Of Jesus Mindre Pix
Sea Level Mindre Pix

Priser og betingelser

Pris fra 19 450,-

Tillegg for enkeltrom: ca. 6790,-

Veiledende turpris fra Haugesund ved min. 45 betalende reisende i bussen
Pris voksen kr. 22250,-*
Ungdom fra 13 - 17 år som deler rom med 2 voksne kr. 20850,-*
Barn fra 2-12 år som deler rom med 2 voksne kr. 19450,-*

*Vi må ta forbehold om endring i pris og program. Endelig turpris blir beregnet når flybilletter er lagt ut for salg ca. 10 - 12 måneder før avreise.

Prisen inkluderer

· Flybillett Haugesund - Tel Aviv t/r* inkl. flyavgifter, (kan endre seg).

*Flybilletter for påsken 2021 er dessverre ennå ikke lagt ut for salg. Vanligvis legges de ut ca. 10 - 12 mnd. før avreisedato. Derfor har vi i dette tilbud bare estimert en flypris basert på årets priser (2019). Vi må derfor ta forbehold om endring i prisen inntil den endelige flyprisen foreligger. NB! Flybillettprisen er avhengig av ledig kapasitet på flyet, tidspunkt for reisen og antall reisende i gruppen.

· Hele rundreise i henhold til oppsatt program

· Opphold i dobbeltrom på nevnte overnattingssteder

· Halvpensjon (frokost og middag)

· En fiskelunsj i Ein Gev

· Inngangspenger til besøkssteder i henhold til programmet

· Skandinavisktalende guide på rundturen

Prisen inkluderer ikke

· Øvrige måltider

· Drikke til maten

· Forsikringer

· Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 95 USD pr. person (gjelder reisende over 13 år)

· Enkeltromstillegg

· Inntreden Coral Beach Eilat + snorkel utstyr ca kr. 160,- i Eilat

· Utflukt til Betlehem v/min. 20 påmeldte kr. 500,- pr. Person. I tillegg må det påregnes tips til guide/sjåfør på 5 USD pr. person over 13 år

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/