Shores Of Sea Of Galilee
Old Streets Of Jlm
Carmel Market

Vårtur til Israel
Se Israel i vårblomsterdrakt med tursko og sandaler

Avreisedato

12.03.2020

Varighet

11 dager

Pris fra

23 750,-

Få plasser igjen

Vårtur til Israel

Rundreise med vandring i blomsterenga i Galilea og på Golanhøyden, bestige fjelltopp i Negev og kjente bibelske steder.

For deg som har lyst på en vårtur til Israel, og er sprek til beins, så kan dette være turen for deg. Vi skal ut å vandre i blomsterenga i Galilea, og på Golanhøyden, bestige fjelltopp i Negev ørkenen, besøke bibelske og historiske steder og bli kjent med israelsk kultur og folk. Vi starter i storbyen Tel Aviv og ender opp med 3 dager fri i Israels sydspiss, Eilat ved Rødehavet.

Dag 1

Torsdag 12. mars: Utreise

Avreise fra Norge. Vi ankommer Tel Aviv, Ben Gurion internasjonal airport på kvelden, og blir kjørt med buss til hotellet vårt, Gilgal i Tel Aviv.

Dag 2

Fredag 13. mars: Boker tov Israel = God morgen Israel

Etter en god frokost tar vi av sted på sightseeing i Tel Aviv. Første stopp er et besøk på Palmach museet, der vi får et innblikk i historien om hvordan undergrunnshæren av sionistiske jøder i fra 1941 var med og kjempet for at Israel skulle opprettes. Etterpå blir det gatelangs i byen, med besøk i blant annet Neve Zedek, det store Carmel markedet med frukt og grønt osv., Nachalat Benyamin, kunstner gate med masse brukskunst og artisterier og den kjente shopping gata Sheinkin Street. De som vil fortsette gatelangs utover ettermiddagen gjør det, de som vil ha et bad på Tel Avivs flotte strender rekker det før felles sabbatsmåltid på hotellet. Vi samles etter måltidet til litt info og bli kjent kveld på hotellet.

Dag 3

Lørdag/Shabbat 14. mars: Fridag i Tel Aviv v/Middelhavet

Dagen til fri disposisjon! Det er sabbat og vi nyter fridagen sammen med folket i Landet. Om noen ønsker det er det mulig å gå på møte i messiansk forsamling. Dette er dagen for bading og strandliv, en vandretur til gamle Jaffa er å anbefale. Flott å gå langs strandpromenaden. Felles middag på hotellet på kvelden. De som ønsker det er velkomne til å gå ut på byen når sabbaten går ut og ei ny uke begynner.

Dag 4

Søndag 15. mars: Lehitraot = på gjensyn Tel Aviv

Vi har tidlig frokost og gjør oss klar til en ny og spennende dag. Kjører nordover på kystsletta og opp på Karmel-fjellet, via Zichon Yakov hvor vi tar et lite stopp. Kommer til Arbel-høyden i nordenden av Genesaretsjøen ca. midt på dagen. Der har vi felles lunsj på et gjestehus, før vi legger av sted på en flott tur i blomsterenga. Dette er en litt krevende tur med litt klatring og høyder, så balansen må være på plass. Nydelig utsikt og blomster i mange farger langs stien. Du kan glede deg! Gode sko og vann er et must. Etter en flott naturopplevelse i blomstrende landskap tar vi bussen videre ned til Genesaretsjøen, hvor vi får være med på båttur i ettermiddagssola. Innsjekking på hotell i Tiberias. Felles middag på hotellet. Fri kveld. Om noen ønsker å se seg om i Tiberias «by night» er det mulighet til det.

Dag 5

Mandag 16. mars: Tiberias - Golan høyden

Tenk i dag sitter vi i «Søndagsskole land» og spiser frokost nær Genesaretsjøens bredd! Vi har en lang dag foran oss og må starte tidlig. Turen går først til Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt den kjente talen. Vi får høre ord fra Bibelen. Så kjører vi til Gamla, hvor vi skal ut på fottur på «kamelryggen» som Gamla betyr. Gamla er Galileas «Massada». Her var det etter historiker Josefus utsagn ca. 4000 innbyggere som ble slaktet ned av Romerne – og ca. 5000 som prøvde å flykte ned de bratte skråningene, og dermed mistet livet i stedet for å havne i Romernes hender. Sterk historie. Nydelig turterreng og mange fugler i dette området. Kanskje får vi se ørner som svever over oss? Vi spiser lunsj etter turen før vi kjører Jordandalen og kommer opp til den Hellige Stad – Jerusalem ved tidlig kveld. Vi håper å få oppleve solnedgang fra Oljeberget og se «Jerusalem av gull». Etter er innholdsrik dag sjekker vi inn på hotellet og spiser felles middag. Fri kveld.

Dag 6

Tirsdag 17. mars: Boker tov, Jerusalem! Vi våker opp i den hellige stad, Jerusalem!

I dag må vi regne med å være på føttene fra morgen til kveld. Etter god frokost tar vi av sted til Gamlebyen, går inn gjennom Jaffaporten og gjennom basargatene. Vandrer til Vestmuren, jødenes helligste sted på jord, Cardo gata, Hurva synagogen og satser på å spise lunsj i det jødiske kvarter. Davidsbyen står så på programmet. Vi får en liten omvisning og skal gå gjennom Heskiastunnelen. Den er fra ca. 700 f.kr. og binder sammen Gihon kilden og Siloadammen. En opplevelse! De som ønsker det kan gå mer i Gamlebyen etterpå. Fellesmiddag på hotellet. Fri kveld. Tilbud på kvelden, ikke inkludert;

Mulighet for å gå på lysshow og se Jerusalems 3000 år gamle historie på Jerusalems murer (om det er åpnet for sesongen).

Dag 7

Lehitraot Jerusalem = på gjensyn Jerusalem

I løpet av denne dagen skal vi kjøre gjennom en stor del av det sørlige, og mer ørkenpregede Israel. Vi skal i kveld ende opp på Israels sørligste spiss, Eilat, i kveld.

Før vi drar fra Jerusalem tar vi et kort besøk på Holocaustmuseet, Yad Va Shem, for å minnes de 6 millioner jøder som ble drept under 2. verdenskrig. Vi kjører fra en høyde på 1200 moh til verdens laveste punkt, Dødehavet 400 m under havet. Underveis blir det et kort stopp i Qumran, hvor de viktige Dødehavsrullene ble funnet. Så kjører vi sørover og får en god pause og bading ved Ein Boqeq. En spesiell opplevelse å flyte som en kork i dette salte og mineralrikevannet. Turen går vider sørover i Negevørkenen. Vi tar et stopp i Yotvata for å strekke på beina, før siste etappe til Eilat. Kommer frem til Eilat på kvelden og får felles middag.

Dag 8

Torsdag 19. mars: Fridag

Gjør det du ønsker. Nyt sol og varme. Flexi frokost og middag. Bading, snorkling, shopping, - dagen er din. Tilbud om fellestur til undervannsobservatoriet,- ikke inkludert i prisen. (påmelding underveis på turen).

Dag 9

Fredag 20. mars: Fridag

Gjør det du ønsker. Tilbud om tur til Timna parken, - ikke inkludert i prisen. Påmelding underveis på turen. Felles sabbatsmåltid på kvelden og samling på kvelden.

Dag 10

Lørdag 21. mars: Eilat - Negev Ørkenen

Siste fottur i landet for denne gang. Vi drar på morgentur til Salomos fjell. Et flott ørkenlandskap og en nydelig utsikt utover Eilat og Aqaba når vi når toppen. Fridag og siste sjanse for bading og shopping. Kl.17.00 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen. Felles middag før vi reiser med nattbuss, eller tidlig om morgenen til Ben Gurion Air port. Vi er klar for avreise søndag morgen, retning Norge.

Dag 11

Søndag 22. mars: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel Aviv. Sier Le`hitraòt, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur., (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Woman Coffee Cup
Tlv Strandpromenade
Fiken
Big And Old Ancient Olive Tree In The Olive Garden
Tlv Beach2
City Of Tlv
Dragon Fruit Carmel Market
Eilat31
Dead Sea Mud Girl
Blooming Anemones Spring Israel

Priser og betingelser

Pris fra 23 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6.150,-

BOSTEDER
12-15/3 Gilgal Hotel, Tel Aviv
15-16/3 Leonardo Hotel, Tiberias
16-18/3 Eyal Hotel, Jerusalem
18-22/3 Nova Hotel , Eilat.
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter med kr. 1.910,- (pr. apr -19, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Norsktalende guide, Ariel

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 90 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
12. mars Oslo - Istanbul 1140 1735 TK 1752
12. mars Istanbul - Tel Aviv 2035 2145 TK 864
22. mars Tel Aviv - Istanbul 0845 1215 TK 786
22. mars Istanbul - Oslo 1420 1620 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/