Jlm Utsikt Fra Oljeberget 1
Tiberias Galileasjoen Kinnet

Vårtur til Israel
Med Bibelen som guidebok

Avreisedato

03.05.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

22 750,-
Big And Old Ancient Olive Tree In The Olive Garden

Dag 1

Fredag 03.mai

Avreise fra Oslo kl. 12.00. Ankomst Tel Aviv kl. 23.00. Vi kjører direkte fra flyplassen til vårt hotell i Tiberias.

Hotell Sea of Galilee er et helt nytt hotell som ligger litt utenfor Tiberia ved Genesaretsjøen. Hotellet har et utendørs svømmebasseng.

Boat Of Galilee

Dag 2

Lørdag 04. mai

Området rundt Genesaretsjøen har mange minner om Jesu liv og virke. Vi drar opp på fjellet der Jesus holdt sin mest berømte tale, Bergprekenen. Her står en liten kirke med fantastisk akustikk, vi må prøve den!

Ikke langt fra dette stedet ligger Tabgha. Etter oppstandelsen forteller Bibelen at her møtte Jesus sine disipler. Like ved Tabgha ligger Kapernaum, Jesu egen by. Her bodde han fra han var 30 til 33 år. I byen ligger en stor synagoge som vi ser restene av. Peter bodde i byen, og det var her Jesus kalte Matteus til disippel.

Kl. 15.00 skal vi ha en fin seilas over Genesaretsjøen. Vi drar fra Ginosar til Tiberias. Her kan vi spise lunsj og handle litt i gatene. Middag og overnatting på Ron Beach Hotell.

Golan Mot Syria

Dag 3

Søndag 05. mai

Denne formiddagen skal vi opp på Golanhøydene. Vi skal like til grensen til Syria. Her oppe stod verdens største tankslag i oktober 1973. Vi skal opp på en høyde for å se inn møt "spøkelsesbyen" Kuneitra.

En fabrikk her oppe lager kosmetikk av olivenolje. Vi besøker fabrikken og får mulighet til å kjøpe med oss mye fin kosmetikk og ekte olivenolje. Ettermiddagen er fri til bading og turgåing m.m. Middag og overnatting på Ron Beach Hotell.

Hyrde I Nasareth

Dag 4

Mandag 06. mai

Vi forlater Tiberias for denne gang ferden går via Kana i Galilea til Nasaret og Jeriko. På veien mellom Jeriko og Jerusalem, i Juda ørkenen, skal vi fremføre Lignelsen om "den barmhjertige samaritan". Det blir en stor opplevelse! Middag og overnatting på vårt hotell i Jerusalem.

Israel Jerusalem Gamlebyen

Dag 5

Tirsdag 07. mai

Vi starter denne morgenen på Oljeberget. Dette berget ligger like øst for Jerusalem og danner grensen mot Juda ørkenen. Jesu vandring mot Jerusalem den siste påsken, starter her. Vi besøker Himmelfartkapellet hvor vi leser og synger om Jesu himmelfart. Deretter går vi ned Palmesøndagsstien og midt på Oljeberget kommer vi til stedet hvor Jesus satt og gråt over Jerusalem. Ved foten av Oljeberget kommer vi til Getsemane hagen.Her hadde Jesus sin sjelekamp. Han ble og her angitt av Judas og arrestert. Vi skal sitte blant hagens trær og synge og lese om det som skjedde her.

Bussen kjører oss til Zion porten. Herfra vandrer vi via Gråtemuren og Via Dolorosa til gamlebyen. Her spiser vi lunsj (ikke inkl.) før vi får tid til en handlerunde i basargatene. Middag og overnatting på vårt hotell.

Elon Moreh

Dag 6

Onsdag 08. mai

Mye av denne dagen skal vi bruke i Samaria. Vi skal besøke Shilo (hovedstaden før Jerusalem) og nybyggerkolonien Itamar. Videre går det til Elon Moreh hvor Gud ga landløftet til Abraham, og vi avslutter på fjellet Garisim (samaritanernes hellige fjell)

Holocostmuseet

Dag 7

Torsdag 09. mai

Vi starter dagen med et besøk i Holocaustmusseet. Deretter vil vi handle litt i den Jødiske delen av Jerusalem. Det er sabbatskveld og vi vil hygge oss på vårt hotell.

Gordens Golgata

Dag 8

Fredag 10. mai

Idag skal vi først starte med omvisning og nattverds gudstjeneste på Gordons Golgata. Etter lunsj går ferden videre til Betlehem. Vi skal besøke Fødselskirken, Betlehemsmarkene og avslutte med handling i en fin suvernierbutikk. Denne kvelden kjører vi til vårt hotell i Netanya.

Netanya Beach2

Dag 9

Lørdag 11. mai

Denne dagen har vi avsatt som fridag i Netanya. Her finner vi en nydelig badestrand, flotte turmuligheter, og muligheter for handling i den flotte gågaten.

20 Jaffa

Dag 10

Søndag 12. mai

Avreise fra Tel aviv kl. 09.55 og ankosmt i Oslo kl. 16.50.

Priser og betingelser

Pris fra 22 750,-

Tillegg for enkeltrom: 7950

Tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Tel Aviv t/r (flyavgifter kr.1700,- pr. aug-18, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik de fremgår av dags programmet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Tips til hotell, guide og sjåfør (ca. 70 USD pr. person)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
03. mai Bergen - Oslo 08.25 09.15 SK 248
03. mai Oslo - Istanbul 11:25 16:15 TK 1752
03. mai Istanbul - Tel Aviv 20.50 23.00 TK 790
12. mai Tel Aviv - Istanbul 09:55 12:20 TK 785
12. mai Istanbul - Oslo 14:05 16:50 TK 1753
12.. mai Oslo - Bergen 19:40 20:30 SK 287
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/