Citadel
Humus Og Falafel 08
Alley Of Pommegrade

Vårblomstringstur til Israel
Det profetiske ord, i bibelens land og bland hans folk Israel!

Avreisedato

19.02.2020

Varighet

11 dager

Pris fra

19 870,-

Fulltegnet

Vårblomstringstur til Israel

​Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen?

Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har vært flere ganger i Landet før, og ønsker et annerledes opphold og ferie? Lytte til bibeltimer, og få utlagt det profetiske Ord, på en måte du lett vil forstå? Mye flott evangelisk sang! Nyte solen og varmen, med ca. 18 `C i Middelhavet. Da kan virkelig denne turen være midt i blinken for deg! Vi har også lagt den opp slik, at også for førstegangs reisende, er dette en passende tur.

Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

Onsdag 19. februar: Utreiseag Norge - Israel

Vi har avreise med Turkish Airlines fly fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Jerusalem, hvor vi skal starte vår rundreise i Landet på Hotel Montefiore.

Torsdag 20. februar: Jerusalem

I dag skal vi få se store deler av Jerusalem. Vi starter med panoramautsikten ifra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke» i Getsemane, før vi går inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Templets tid. «Brichot Hazon» og Betesda dammen. Deler av Via Dolorosa, se restene av en av Keiser Hadrians 4 Triumfbuer i Ilia Capitolina fra det II. Århundre etter Kristus. Gå inn under byen, og se vannbassenger fra Jesu tid, og byens gatenivå fra samme tid. Besøker Vestmuren/ Klagemuren. Går igjen «under jorden» for å se utgravningene fra hvordan deler av Jerusalem så ut våren år 70 etter Kristus. Vi vandrer gjennom Cardogaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 1400 år siden. Vi besøker Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10) Og selvfølgelig besøker vi de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen! Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem.

Fredag 21. februar: Jerusalem

I dag starter vi dagen med et besøk i Gordons Golgata. Deretter ser vi på ruinene etter den «III. Mur» fra år 70 e.Kr. før vi krysser byen fra øst til vest, og gjør et kort, men viktig, besøk på Holocaust museet «Yad Vashem». Det er fredag, og folket forbereder seg til Shabbaten. Det gjør vi også. Dere har fri til å gå på «Machane Yehuda» …Jerusalems største marked, eller til Ben Yehuda, Mamilla (mennenes store Klagemur, og kvinnenes paradis). Etter Shabbatmåltidet, har vi en fellessamling.

Lørdag 22. februar: Judeaørken - Jordandalen - Tiberias

Vi sier «på gjensyn» til Jerusalem for denne gangen, og reiser østover mot Dødehavet. Vårt første stopp blir; «Den barmhjertelige Samaritans herberge». Deretter til Qumran, hvor man fant «Dødehavsrullene». Bading i Dødehavet for den som har lyst, her hvor alle kan lese hebraisk flytende! J Før vi kjører nordover i Jordandalen, gjør vi et stopp i «Qasl Elyahud» Jesu Dåpsplass ved Jordanelven. Like før Gennesaretsjøen skal vi gå en kort tur i en Daddelpalmelund, og få se den «Glemte Øy». Før vi kommer til hotellet tar vi en liten rundtur på beina i Tiberias by, og nyter bl.a. byens flotte strandpromenade. Vi skal bo i Ginnosar Village Hotel i Tiberias.

Sønda 23. februar: Galilea, båttur på Gennesaretsjøen

I dag er det søndag, og hva er vel da mer naturlig enn å starte dagen med en båttur på «Søndagsskolesjøen»? Fra båten kan vi lett peke ut de kjente plassene i fra Det Nye testamentet; Magdala (Migdal), Saligprisningens berg, Kapernaum (Jesu by), Beit Zaida m.m. Deretter reiser vi opp til Safed, og besøker arkeologiske utgravninger som få, eller kanskje ingen nordmenn før har sett. Herifra forsetter vi til Naturreservatet Tel Dan. Stiger opp på Golan høyden, kjører igjennom druserlandsbyer, og avslutter med en smakfull overraskelse i kibbutz Ein Zivan. En ny fantastisk dag.

Mandag 24. og tirsdag 25. februar: Mini Bibelskole ved Gennesaretsjøen

Du har fri, og kan kose deg ved Gennesaretsjøen, Tiberias og/eller lytte til Bibeltimer her i området hvor Jesus selv bodde, og gjorde tegn og under i en periode av sin tid på jord!

Tilbud for mandagen er:
Kl. 09.00 Bibeltime I, ved Jon Erling
Kl. 17.00 Bibeltime II, ved Jon Erling
Kl. 20.30 Bibeltime III, ved Jon Erling.

Tilbud for tirsdagen er:
Kl. 09.00 Bibeltime IV, ved Jon Erling
Kl. 17.00 Bibeltime V, ved Jon Erling

Onsdag 26. februar: Nye plasser i Galilea - Acco - Karmelfjellet

Vi forlater Tiberias og Gennesaretsjøen for denne gang. I dag tror jeg dere alle sammen skal få se plasser dere aldri før har opplevd i Landet (selv om du så har vært her 100 ganger før). Stikkord er «Yosef Ben Matityahu» og opprøret mot romerne i år 66-73. Over 800 år gammel Korsfarerborg/festning. Gled dere. Vi besøker også byene Akko og Haifa, Karmel fjellet. Cæsareas akvedukter, og til vårt hotell, The Seasons, ved Middelhavet i Natanya.

Her skal vi nå slappe av, og ha virkelig ferie. Middelhavet har en temperatur på ca. 18 grader, noe barn og voksne setter stor pris på.

Det blir tilbud om Bibeltimer og fellessamlinger. Reiseledere og guide står klare til å hjelpe og veilede dere som skulle ønske å reise rundt i Landet på egenhånd på de kommende fridager. Landet er lite, og buss og tog er rimelige å ta. Kos dere!

Torsdag 27. februar: Fridag i Natanya ved Middelhavet

Nyt dagen. Byens flotte og lange strandpromenade, gågate, badestrand og et mangfold av butikker. Dette er dagen å handle Dødehavsprodukter o.l. For deg som vil reise til Tel Aviv, Haifa eller Jerusalem f.eks. er bussforbindelsene gode, rimelige og enkle å ta.

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Morgenbønnsamling med et «Ord for dagen».
Kl. 20.30 Kveldssamling med sang og frie vitnesbyrd

Fredag 28. februar: Fridag i Natanya ved Middelhavet

Det går mot shabbat og helligdag i Landet. Folket hviler, og vi sammen med dem. Dere kjenner for lengst til alle mulighetene i og rundt denne herlige plassen og byen Natanya. Nyt dagen!

Tilbudene for dagen som vi setter opp for deg er:
Kl. 09.00 Morgenbønnesamling med et «Ord for dagen».
Kl.10.00 Vi går til byens store markedsplass (for den som har lyst, selvfølgelig).
Kl. 17.00 Kort fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært.
Kl. 20.00 Vi går ut på byens flotte Gågate sammen med folket i det Shabbaten har godt ut, og ei ny arbeidsuke starter.

Lørdag 29. februar: Hjemreise

Vi sjekker så ut av hotellet, og blir fraktet gjennom sletten, og dens fantastiske fruktbare marker, med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv.

Vi sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang. Og vi gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Appelsin1
Basargate Gamlebyen
Esel
Israel Blomst Brunstad
Fotolia 41906898 Subscription Xl
View Of The Old City From The Mount Of Olives
Baptism Site Kaser El Yahud

Priser og betingelser

Pris fra 19 870,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 6.000,-

BOSTEDER
19-22/2 Hotel Montefiore, Jerusalem
22-26/2 Hotel Ginnosar Village, Tiberias
26-29/2 Hotel The Seasons, Natanya.
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.810,- (pr. mar -19, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på hotellene
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøksteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Norsktalende guide, Ariel.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfører med 90 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
19. februar Oslo - Istanbul 1140 1735 TK 1752
19. februar Istanbul - Tel Aviv 2035 2145 TK 864
29. februar Tel Aviv - Istanbul 0845 1215 TK 865
29. februar Istanbul - Oslo 1420 1620 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/