Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Img 20180614 Wa0041
Img 20180614 Wa0032
Img 20180614 Wa0037

Vårblomstringstur til det sørlige Israel
Med tre dagers oppdagelsesreise i Negevørkenen!

Avreisedato

04.04.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

21 990,-

Fulltegnet

Vårblomstringstur til det sørlige Israel

Er du interessert i Israels land, folk, his-torie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer og vil skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opp-tatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med to gode dager i Jerusalem og ved Rødehavet? Se og oppleve nye steder i Landet som du garantert aldri har opplevd eller sett før? Da er dette turen for deg! I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer i Landet. Og om du har vært i Israel mange ganger før, vil dette være en tur hvor du vil få oppleve mange nye steder i Landet. Kom og bli med!

Vi besøker bl.a. Jerusalem, Judea ørke-nen, Jordanelven, Masada, Dødehavet, Bibelens Arava, Eilat og mange plasser i Negev ørkenene. Vi avslutter med flotte dager i Eilat ved Rødehavet. Det blir Bi-beltimer. Og den som liker å bade, blir anledning til å bade både i Dødehavet / Salthavet og Rødehavet.

Dag 1

Torsdag 4. april : Reisedag Norge - Israel

Vi har avreise fra Oslo med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Jerusalem: Prima Kings Hotel (i hjertet av Jerusalem, 10 min. gange til Ben Yehuda ga gate).

Dag 2

Fredag 5. april: Jerusalem

Tenk, vi er i Guds by Jerusalem. Her skal vi na bo fram til søndag morgen. Vi starter dagen med et besøk pa en av byens flotteste panoramautsikter; Ar-mon Hanatziv, sa til Rachel`s høyde-med utsikt til Betlehem og hyrde mar-kene. Vi reiser til Israels Museum, og seg pa modellen av Jerusalem, slik byen sa ut i a r 66 e.kr. Dagen avslutter vi ved og pa en annen fantastisk utsikts plass; pa profeten Samuels grav. Gledes fjellet, som korsfarerne kalte plassen, a r 1099 e.kr. En uforglemmelig dag, og flott start pa va r tur i Landet. En kort og lett dag, og flott start pa va r rundtur i Landet.
20.00 Etter middagen blir det en kort info-samling.

Dag 3

Shabbat 6. april: Fridag i Jerusalem

Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Vi bor i Israels hovedstad, i hjertet av Landet og det jødiske liv og historie. Og i kort gangavstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser. Tilbudene sta r i kø, og reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!

Oppsatt tilbud for dagen er;
Kl. 09.00 Vi vandrer gjennom Jerusa-lems gater til Gordons Golgata og den tomme grav for morgenandakt og natt-verd.
Kl.17.00 Bibeltime I. ved Hansen.
Kl.20.00 Etter middagen pa hotellet, ga r vi ut pa Ben Yehuda gaten, og koser oss sammen med folket.

Dag 4

Søndag 7. april: Judeaørken - Dødehavet - Arava'n - Eilat

Vi kjører i dag igjennom den vestlige delen av Jerusalem, for å gjøre et kort og viktig besøk ved Holocaust minnesmerket og museet. Sa forlater vi Jerusalem for denne gangen, og kjører via den nordlige delen av Judeaørkenen, og stiger ned 1200 meter i høydefor-skjell til verdens laveste plass på jord; Dødehavet. Her gjør vi vårt første stopp ved Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Kasel El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Deretter kjører vi forbi Qumeran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947 (vi stopper ved veien, og gir anledning til å ta noen bilder), før vi sa reiser sørover langs med dette Salthavet, til det kjente Masada. Festningen hvor noen av jødene søkte tilflukt, da Romerne ødela Tempelet i Jerusalem i år 70. Vi skal her få se bl.a. noe av det gamle autentiske vannsystemet og Herodes Palass. Sa videre til Ein Boqeq, hvor den som vil kan bade i Dødehavet, her hvor alle kan lese hebraisk flytende. Så kjører vi rett sørover til Eilat og vårt hotell, hvor vi nå skal bo resten av turen (vi gjør et kort stopp ved saltstøtten; «Lots hustru»). Vi bor på Nova hotel, Eilat.

Dag 5

Mandag 8. april: Eilat og områder rundt byen og Rødehavet

I dag starter vi tidlig. Vår «oppdagelsesreise» her i sør starter. Stikkord for dagen er: Den Internasjonale fugleobservasjonsstasjonen i Eilat. Grense-overgangen til Jordan. Flamingo bassengene, Evrona (med 1200 år gamle underjordiske grunnvannstuneller, til vanning i ørkenen/De «Røde Palmene»), Undervanns observasjonstårnet, Hai akvariet, og til slutt, til «Tamar ut-siktplassen» over hele Eilat, Aqaba, og den nordlige delen av Rødehavet. En fantastisk dag du aldri vil glemme.

Viktig: dagene vi er i Eilat er fulle av muligheter, også utover det dere har av tilbud på det oppsatte programmet. For deg som skulle ønske det, hjelper vi til slik at du kan melde deg på (selvfølgelig ikke inkludert i den oppsatte prisen for denne turen) blant annet:
1) Dagstur til Petra i Jordan.
2) Seiltur på Rødehavet, m/bading og lunsj ute på havet.
3) Jeep tur i ørkenen.
4)...en lang liste av muligheter i og rundt Eilat.
5) og for deg som vil slappe av på hotellet, må føle deg helt fri til det!

Dag 6

Tirsdag 9. april: Negev

En ny uforglemmelig dag ligger foran oss. Vi starter dagen med å bestige fjellet Har Yoash, deretter vandretur i «Red Canyon», lunsjstopp ved Ztomet Shizzafon, deretter; verdens eldste funnet korntreskeplass, se en av de over 160 «hellige Tiger-tempelplassene» i Negev/Sinai, og til slutt oppleve virkelige ørkensanddyner! Vi avslutter med en fantastisk utsiktsplass utover Ara-va`n, og sa hjem til vårt hotell i Eilat.

Dag 7

Onsdag 10. april: Negevørkenen m.m.

I dag starter vi med ørkenvandring i «The Black Canyon». En helt utrolig naturopplevelse. Fantastisk geologi. Med ei flere tusen år gammel Tigerfelle, m.m. Deretter til Amodei Amram. Lunsj pausen tar vi i dag i Kibbutz Yotvata. Vi reiser sa til «Dyreparken» Hay Bar, før vi avslutter med «Afifonen» ved Kibbutz Samar. Igjen en uforglemmelig dag for oss alle.

Dag 8

Torsdag 11. april: Timna Park - Tabernakelet

Etter 3 lange dager med store opple-velser og mange inntrykk, tar vi i dag en rolig dag i Timna parken med blant annet verdens eldste kobbergruver, modell av Tabernaklet, Salomos Pilarer m.m.. Ettermiddagen til egen disposi-sjon hjemme pa hotellet / Eilat by!

Dag 9

Fredag 12. april: Fridag

Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Vi bor i behagelig gangavstand til Rødehavet. Hotellet har også et flott badebasseng. Tilbudene står i kø, og som sagt, reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen! I dag er dagen å handle inn gaver du ønsker å ta med hjem og gi til familie og venner.

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Bibeltime II. ved Hansen.
Kl. 20.30 Etter Shabbats måltidet har vi en fellessamling med sang og frie vitnesbyrd.

Dag 10

Shabbat 13. april : Fridag

Dette blir siste hele dagen i Israel for denne gangen. Nyt dagen, den er din. Varme, sol og bading. Rødehavet har selv nå i april hele 24`C

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Bibeltime III. ved Hansen. Nyhets-oppdatering v/Ariel
Kl. 17.00 Fellessamling hvor vi tegner inn på kartene hvor vi har vært og opplevd Israel disse dagene, oppsummerer turen, og evaluerer den. Med en liten hilsen i fra Israels Turist minister og Borgermesteren i Jerusalem.

Dag 11

Søndag 14. april og palmesøndag: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet gjennom Negev ørkenen med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Vi sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

Img 20180614 Wa0026
Img 20180614 Wa0028
Img 20180614 Wa0029
Img 20180614 Wa0030
Img 20180614 Wa0031
Img 20180614 Wa0039
Img 20180614 Wa0042
Img 20180614 Wa0034
Img 20180614 Wa0035
Img 20180614 Wa0036 1
Img 20180614 Wa0038
Img 20180614 Wa0033

Priser og betingelser

Pris fra 21 990,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5.950,-

Bosteder
4/4 - 7/4 Prima Kings Hotel, Jerusalem
7/4 - 14/4 Nova Hotel, Eilat
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller.

Vi har begrenset antall plasser på turen. Prisen er basert på 20 betalende deltakere. Turen fylles opp fortløpende. På grunn av strenge regler fra flyselskapet, må vi ha inn påmeldinger så tidlig som mulig. Ved sene påmeldinger kan vi ikke garantere plass på turen. Prisene er gitt på gjeldende tariffer og valutakur-ser (pr. mai 2018). Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Vi tar også forbehold om endringer i valutakurser, devaluering, ufor-utsette avgiftsforhøyelser, nye skatter eller lignende.

Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retu
 • Flyavgifter kr. 1.700,- (pr. mai-18, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på gode turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i Kibbutz Yotvata
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 75 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
4. april Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
4. april Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
14. april Tel Aviv - Istanbul 0840 1055 TK 765
14. april Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/