"Vår"-tur til det sørlige Israel
3 dagers oppdagelsesreise i Negevørkenen

Avreisedato

19.01.2020

Varighet

8 dager

Pris fra

18 950,-

"Vår"-tur til det sørlige Israel

En fin dagstur i Jerusalem før vi drar via Dødehavsområdet for så å utforske Eilatområdet og Negevørkenen. Se steder som du aldri har opplevd før.

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «Landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie? Se og oppleve nye steder i Landet som du garantert aldri har opplevd eller sett før?

Da er dette turen for deg!

Kom og bli med!

Vi besøker Jerusalem, Dødehavsområdet og Negev, med fine og opplevelsesrike dager i Negev og Eilat ved Rødehavet.

Dag 1

Søndag 19. januar: Utreise

Gruppen reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Da flyet går kl.11.40 fra Oslo, er det mulig med tilslutningsbilletter med SAS uten ekstra overnatting fra mange steder i Norge. Ta kontakt eller skriv i merknadsfeltet ved påmelding. Ved ankomst Tel Aviv kjører vi med buss en liten time til Jerusalem, til vårt hotell, Montefiore Hotel hvor vi skal bo to netter.

Dag 2

Mandag 20. januar: Jerusalem

Tenk at vi er i Guds by Jerusalem. Vi starter dagen med et besøk på en av byens flotteste panorama utsiktspunkter; Armon Hanatziv, så til Rachel`s høyde, med utsikt til Betlehem og hyrdemarkene.

Vi reiser til Israels Museum, og ser på modellen av Jerusalem, slik byen så ut i år 66 e.kr. Deretter et kort, men viktig besøk ved Yad va Shem, Holocaust museet.

Dagen avslutter vi med besøk på en annen fantastisk utsiktsplass; på profeten Samuels grav. Gledes fjellet, som korsfarerne kalte plassen, år 1099 e.kr. En uforglemmelig dag, og flott start på vår tur i Landet. En kort og lett dag. De som ønsker det har nå tid til en handletur i Jerusalems gater, i den Gamle eller nye bydel.

20.00 Etter middagen blir det en kort info-samling.

Dag 3

Tirsdag 21. januar: Judeaørkenen - Dødehavet - Arava'n - Eilat

Vi kjører opp på Oljeberget, og starter dagen med ei bønnestund her, med panoramautsikten over Jerusalem foran oss.

Så forlater vi Jerusalem for denne gangen, og kjører via den nordlige delen av Judea ørkenen, og stiger ned 1200 meter i høydeforskjell til verdens laveste plass på jord; Dødehavet. Her gjør vi vårt første stopp ved Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Kasel El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Deretter kjører vi forbi Qumeran, Ein Gedi og Masada, og videre til Ein Boqeq, hvor den som vil kan bad i Dødehavet, her hvor alle kan «lese hebraisk flytende». Så kjører vi rett sørover til Eilat og vårt hotell, hvor vi nå skal bo resten av turen, vi gjør et kort stopp ved saltstøtten; «Lots hustru».

Dag 4

Onsdag 22. januar: Eilat og områder rundt byen og Rødehavet

I dag starter vi tidlig. Vår «opp-dagelsesreise» her i sør starter.

Stikkord for dagen er: Den Internasjonale fugleobservasjons stasjonen i Eilat. Grenseovergangen til Jordan. Flamingobassengene, Evrona (med 1200 år gamle underjordiske grunnvannstuneller, til vanning i ørkenen/«Nil-Palmene»), Undervanns observasjonstårnet, Hai akvariet, og til slutt, til «Tamar utsiktsplassen» over hele Eilat, Aqaba, og den nordlige delen av Rødehavet. En fantastisk dag du aldri vil glemme.

Dag 5

Torsdag 23. januar: Eilat - Negev - Timna Parken

En ny uforglemmelig dag ligger foran oss. Vi starter dagen med å bestige fjellet Har Yoash, deretter vandretur i «The Red Canyon», lunsjstopp ved Ztomet Shizzafon, deretter; verdens eldste funnet korn-treskeplass, se en av de over 160 «hellige Tiger-tempelplassene» i Negev/Sinai, og til slutt oppleve virkelige Ørkensand-dyner! Så til en fantastisk utsiktsplass utover Arava`n.

Vi avslutter med et kort, men utrolig flott besøk i Timna parken med blant annet verdens eldste kobbergruver, Salomos Pilarer m.m.

Dag 6

Fredag 24. januar: Negevørkenen m.m.

I dag starter vi med Ørkenvandring i «The Black Canyon». En helt utrolig naturopplevelse. Fantastisk geologi. Med ei flere tusen år gammel Tigerfelle, m.m. Deretter til Amodei Amram. Lunsjpausen tar vi i dag i Kibbutz Yotvata. Vi reiser så til «Dyreparken» Hay Bar, før vi avslutter med «Afifonen» ved Kibbutz Samar.

Igjen en uforglemmelig dag for oss alle. Vi feirer med Shabbats måltid på hotellet denne kvelden.

Dag 7

Shabbat/Lørdag 25. januar: Fridag ved Rødehavet, Eilat

Dette blir siste hele dagen i Israel for denne gangen. Nyt dagen, den er din. Varme, sol og bading. Rødehavet har selv nå i januar vel 20`C.

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Morgenbønn
Kl. 17.00 Fellessamling hvor vi tegner inn på kartene hvor vi har vært og opplevd Israel disse dagene, oppsummerer turen, og evaluerer den. Med en liten hilsen i fra Israels Turistminister og Borgermesteren i Jerusalem.

Dag 8

Søndag 26. januar: Hjemreisedag

Vi sjekker så ut av hotellet, og blir drar gjennom Negev ørkenen og dens fantastiske natur med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Priser og betingelser

Pris fra 18 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 3.750,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.930,- (pr. mai-19, kan endres)
 • Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøksteder slik det fremgår av dagsprogrammet 
 • Norsk reiseledelse 
 • Norsktalende guide, Ariel  

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guider og sjåfør med 70 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg kr 3.750,-
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
19. januarOslo - Istanbul 11401735TK 1752
19. januarIstanbul - Tel Aviv20352145TK 864
26. januarTel Aviv - Istanbul 08451215TK 865
26. januarIstanbul - Oslo14201620TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/