"Vår"-tur til det sørlige Israel
3 dagers oppdagelsesreise i Negevørkenen

Avreisedato

19.01.2020

Varighet

8 dager

Pris fra

18 950,-

"Vår"-tur til det sørlige Israel

En fin dagstur i Jerusalem før vi drar via Dødehavsområdet for så å utforske Eilatområdet og Negevørkenen. Se steder som du aldri har opplevd før.

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «Landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie? Se og oppleve nye steder i Landet som du garantert aldri har opplevd eller sett før?

Da er dette turen for deg!

Kom og bli med!

Vi besøker Jerusalem, Dødehavsområdet og Negev, med fine og opplevelsesrike dager i Negev og Eilat ved Rødehavet.

Dag 1

Søndag 19. januar: Utreise

Gruppen reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Da flyet går kl.11.40 fra Oslo, er det mulig med tilslutningsbilletter med SAS uten ekstra overnatting fra mange steder i Norge. Ta kontakt eller skriv i merknadsfeltet ved påmelding. Ved ankomst Tel Aviv kjører vi med buss en liten time til Jerusalem, til vårt hotell, Montefiore Hotel hvor vi skal bo to netter.

Dag 2

Mandag 20. januar: Jerusalem

Tenk at vi er i Guds by Jerusalem. Vi starter dagen med et besøk på en av byens flotteste panorama utsiktspunkter; Armon Hanatziv, så til Rachel`s høyde, med utsikt til Betlehem og hyrdemarkene.

Vi reiser til Israels Museum, og ser på modellen av Jerusalem, slik byen så ut i år 66 e.kr. Deretter et kort, men viktig besøk ved Yad va Shem, Holocaust museet.

Dagen avslutter vi med besøk på en annen fantastisk utsiktsplass; på profeten Samuels grav. Gledes fjellet, som korsfarerne kalte plassen, år 1099 e.kr. En uforglemmelig dag, og flott start på vår tur i Landet. En kort og lett dag. De som ønsker det har nå tid til en handletur i Jerusalems gater, i den Gamle eller nye bydel.

20.00 Etter middagen blir det en kort info-samling.

Dag 3

Tirsdag 21. januar: Judeaørkenen - Dødehavet - Arava'n - Eilat

Vi kjører opp på Oljeberget, og starter dagen med ei bønnestund her, med panoramautsikten over Jerusalem foran oss.

Så forlater vi Jerusalem for denne gangen, og kjører via den nordlige delen av Judea ørkenen, og stiger ned 1200 meter i høydeforskjell til verdens laveste plass på jord; Dødehavet. Her gjør vi vårt første stopp ved Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Kasel El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Deretter kjører vi forbi Qumeran, Ein Gedi og Masada, og videre til Ein Boqeq, hvor den som vil kan bad i Dødehavet, her hvor alle kan «lese hebraisk flytende». Så kjører vi rett sørover til Eilat og vårt hotell, hvor vi nå skal bo resten av turen, vi gjør et kort stopp ved saltstøtten; «Lots hustru».

Dag 4

Onsdag 22. januar: Eilat og områder rundt byen og Rødehavet

I dag starter vi tidlig. Vår «opp-dagelsesreise» her i sør starter.

Stikkord for dagen er: Den Internasjonale fugleobservasjons stasjonen i Eilat. Grenseovergangen til Jordan. Flamingobassengene, Evrona (med 1200 år gamle underjordiske grunnvannstuneller, til vanning i ørkenen/«Nil-Palmene»), Undervanns observasjonstårnet, Hai akvariet, og til slutt, til «Tamar utsiktsplassen» over hele Eilat, Aqaba, og den nordlige delen av Rødehavet. En fantastisk dag du aldri vil glemme.

Dag 5

Torsdag 23. januar: Eilat - Negev - Timna Parken

En ny uforglemmelig dag ligger foran oss. Vi starter dagen med å bestige fjellet Har Yoash, deretter vandretur i «The Red Canyon», lunsjstopp ved Ztomet Shizzafon, deretter; verdens eldste funnet korn-treskeplass, se en av de over 160 «hellige Tiger-tempelplassene» i Negev/Sinai, og til slutt oppleve virkelige Ørkensand-dyner! Så til en fantastisk utsiktsplass utover Arava`n.

Vi avslutter med et kort, men utrolig flott besøk i Timna parken med blant annet verdens eldste kobbergruver, Salomos Pilarer m.m.

Dag 6

Fredag 24. januar: Negevørkenen m.m.

I dag starter vi med Ørkenvandring i «The Black Canyon». En helt utrolig naturopplevelse. Fantastisk geologi. Med ei flere tusen år gammel Tigerfelle, m.m. Deretter til Amodei Amram. Lunsjpausen tar vi i dag i Kibbutz Yotvata. Vi reiser så til «Dyreparken» Hay Bar, før vi avslutter med «Afifonen» ved Kibbutz Samar.

Igjen en uforglemmelig dag for oss alle. Vi feirer med Shabbats måltid på hotellet denne kvelden.

Dag 7

Shabbat/Lørdag 25. januar: Fridag ved Rødehavet, Eilat

Dette blir siste hele dagen i Israel for denne gangen. Nyt dagen, den er din. Varme, sol og bading. Rødehavet har selv nå i januar vel 20`C.

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Morgenbønn
Kl. 17.00 Fellessamling hvor vi tegner inn på kartene hvor vi har vært og opplevd Israel disse dagene, oppsummerer turen, og evaluerer den. Med en liten hilsen i fra Israels Turistminister og Borgermesteren i Jerusalem.

Dag 8

Søndag 26. januar: Hjemreisedag

Vi sjekker så ut av hotellet, og blir drar gjennom Negev ørkenen og dens fantastiske natur med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Priser og betingelser

Pris fra 18 950,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.930,- (pr. mai-19, kan endres)
 • Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøksteder slik det fremgår av dagsprogrammet 
 • Norsk reiseledelse 
 • Norsktalende guide, Ariel  

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guider og sjåfør med 70 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg kr 3.750,-
 • Reiseforsikring (alle må ha)