Sist oppdatert 27. september, kl. 16:47

Informasjon vedrørende coronavirus

Dsc 0145
Dsc 0288
Jerusalem Kors Tak

Vandretur i Israel og på Vestbredden
Med Jesus opp til Jerusalem

Avreisedato

04.03.2019

Varighet

15 dager

Pris fra

29 900,-

Fulltegnet

Vandretur i Israel og på Vestbredden

Jesus og disiplene gikk fra Galilea til Jerusalem før påsken. Jesus visste at han vandret mot døden, men også til fullbyrdelsen av sin oppgave.

Vi skal vandre den samme veien som en forberedelse til påsken i år. Turen går fra Kapernaum der Jesus bodde i voksen alder tilbake til Nasaret der han vokste opp. Derfra skal vi gå gjennom åsene i Samaria, ned i Jordandalen til verdens eldste by Jeriko like ved Dødehavet. Vi går så opp til Jerusalem gjennom den dramatiske Wadi Quelt.

Det blir en pilegrimsvandring med daglige tidebønner og bibellesninger.

Turen krever rimelig bra fysisk form. Dagsetappene er mellom 13 og 20 km, for det meste på stier og i terrenget, noen ganger på grusveier. Opp til Nasareth fra Kapernaum er høydeforskjellen 550 meter, ned fra turens høyeste punkt til Dødehavet 1200 meter og fra Jeriko til Jerusalem 600 meter. Det er med andre ord mye stigning opp og ned.

Dette er en VÅRT LAND tur.

Dag 1

Mandag 04. mars

Avreise fra Oslo kl. 10.40, ankomst i Tel Aviv kl. 19.50 Vi blir kjørt direkte til Mount Beatitudes Guesthouse ved Genesaretsjøen.

Saligprisningensberg

Dag 2

Tirsdag 05. mars

Vi begynner dagen med morgenbønn på Saligprisningsberget, der Jesus skal ha holdt Bergprekenen. Vi går så til Kapernaum, videre til Tabga der Jesus i følge tradisjonen mettet 5000. Derfra langs stranden av Genesaretsjøen til Kibbutz Ginosar, der vi overnatter. Hele etappen er 14 km.

Arbefjellet

Dag 3

Onsdag 06. mars

Denne dagen går vi videre langs sjøen fra Ginosar til Maria Magdalenas hjemby Magdala der vi besøker den vakre kirken. Derfra opp den bratte dalen langs det mektige Arbelfjellet. Vi hviler i skyggen ved drusernes helligdom Nebi Shueib og går videre til Horns of Hattin der Saladin slo korsfarerne i 1187. Her er en fantastisk utsikt over Galilea. Vi fortsetter til Kibbutz Lavi der vi overnatter. En av de lengste og tyngste dagsetappene, ca. 22 km.

Dsc 0239

Dag 4

Torsdag 07. mars

Vi kjører buss til Kana, der Jesus gjorde vann til vin. Vi besøker kirken med vinkrukker, og går så videre gjennom en skog med vakre vårblomster til den romerske ruinbyen Sipporis, der forskere mener både Josef og Jesus kan ha hatt arbeid. Vi ser på de berømte mosaikkene, blant annet den romerske «Mona Lisa». Derfra kjører vi buss til Nasaret hvor vi tar inn på Golden Crown hotel.

Bebudelsekirken I Nasaret

Dag 5

Fredag 08. mars

Det blir sightseeing i Nasareth med besøk til både den ortodokse og katolske kirken viet Marias bebudelse. Vi kjører til Taborfjellet og besøker kirken til minne om Jesu forklarelse på berget. Deretter kjører vi over grensen til de palestinske områdene og inn til Jenin, der vi besøker Freedom Theater og overnatter på hotell North Gate.

Big And Old Ancient Olive Tree In The Olive Garden

Dag 6

Lørdag 09. mars

Vi kjører til landsbyen Faqua ved Gilboafjellet, der vi begynner vandringen gjennom åsene og olivenlundene i Samaria. Denne dagen går vi til kristne byen Zababdeh. Her blir det middag og overnatting i private hjem. Etappen denne dagen er på ca 20 km.

Dsc 0306

Dag 7

Søndag 10. mars

Vi begynner dagen med å delta på gudstjenesten i den gresk-katolske kirken i Zababdeh. Etter gudstjeneste går vi ut av byen og videre over åsene ned i den fruktbare dalen ved Faraa-kilden, en strekning på 13 km. Vi overnatter i private hjem i flyktningeleiren Al Faraa.

Appelsin1

Dag 8

Mandag 11. mars

Dagens tur er på ca 15 km og går fra appelsinlundene ved kilden i Faraa oppover stadig goldere åser med utsikt over dype kløfter og høye fjell, inntil vi kommer til utkanten av Nablus. Mennene har mulighet for et bad i byens flere hundre år gamle tyrkiske bad, deretter er det middag og overnatting på hotell.

Dsc 0115

Dag 9

Tirsdag 12. mars

Denne dagen tilbringer vi i Nablus. Vi starter dagen ved Sykars brønn, der Jesus møtte den samaritanske kvinnen. Derfra drar vi opp på fjellet Garisim og hilser på dagens samaritanere. Etter lunsj er det omvisning i den ottomanske gamlebyen fra 15-1600-tallet og tyrkisk bad for kvinnene.

Dsc 0435

Dag 10

Onsdag 13. mars

Vi kjører bil gjennom et israelsk sjekkpunkt til landsbyen Awarta sørøst for Nablus. Vi går opp til turens høyeste punkt, 800 moh, der det er praktfull utsikt over Samaria. Videre går vi ned til Aqraba, der det blir lunsj i et senter for byens kvinner. Vi fortsetter gjennom olivenlunder med utsikt ned mot Jordandalen. Dagens vandring er på 20 km, og målet er Duma, med middag og overnatting i privathus.

Wadi2

Dag 11

Torsdag 14. mars

Denne dagen skal vi gå ca 18 km. Turen går ned den dramatiske Wadi Auja. Dette er en trang fjellkløft der stien slynger seg mellom store steinblokker eller går høyt oppe i fjellsidene. Vi ender nede i den varme og tørre Jordandalen, like ved Aujakilden. Derfra blir vi kjørt med bil til Jeriko. Etter denne vandringen blir det godt å slappe av i svømmebassenget på Hotel Jericho Resort.

Dsc 0094

Dag 12

Fredag 15. mars

Omvisning i Jeriko. Vi ser på det gamle morbærtreet og besøker Jordanelva der Jesus ble døpt. Lunsj ved klosteret oppe i fjellsiden av Fristelsens berg, dit vi kjører med taubane. Det vil også bli mulighet for et bad i Dødehavet. Overnatting på Hotel Jericho Resort

Dsc 0097

Dag 13

Lørdag 16. mars

I dag går vi den eldgamle pilegrimsveien opp den trange kløfta Wadi Quelt, som er åstedet for Jesu lignelse om den barmhjertige samaritan. Tradisjonen kaller dalen for Dødsskyggens dal. Midt i dalen ligger det gamle St. Georg-klosteret inne i fjellsiden. Etter besøk i klosteret går vi videre opp dalen med utsikt ned til Judea ørkenen inntil vi når Den gode samaritans vertshus, der vi blir hentet med buss som kjører oss til hotell Eyal i Jerusalem.

April Israel Gravhagen

Dag 14

Søndag 17. mars

Etter frokost blir det en dag i Jesu fotspor i Jerusalem. Vi begynner på Oljeberget, vandrer herfra ned til Getsemane før turen går over Kedronbekken inn i Gamlebyen gjennom Løveporten. Derfra følger vi Via Dolorosa til Gravkirken. Vi besøker også Klagemuren før vi avslutter med en samling i den nydelige gravhagen. Overnatting på Hotel Eyal.

Dag 15

Mandag 18. mars

Hjemreisedag. Buss fra hotellet til Ben Gurion flyplass tidlig på morgenen. Avreise fra Tel Aviv kl. 11.50, via Warszawa til Gardermoen kl. 18.50.

Priser og betingelser

Pris fra 29 900,-

Prisen inkluderer

 • Flybillett Oslo - Tel Aviv t/r (inkl. flyavgifter kr. 1460,- pr. sept-18, kan endre seg noe)
 • Busstransport ihht. oppsatt program
 • Transport av bagasje underveis
 • Inngangspenger ihht. turprogrammet
 • 11 overnattinger på guesthouse/hotell i dobbeltrom
 • 3 overnattinger i private hjem
 • Måltider: 13 frokoster (ikke dag 1), lunsj og middag dag 2-13, frokost og middag dag 14, frokostpakke dag 15
 • Engelsktalende lokalguider
 • Norsk reiseleder

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Enkeltromstillegg
 • Tips til hotellbetjening, lokalguider og sjåfører (ca. 100 USD)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
04. mars Oslo - Warszawa 10:40 12:40 LO 482
04. mars Warszawa - Tel Aviv 15:05 19:50 LO 155
18. mars Tel Aviv - Warszawa 11:50 14:50 LO 156
18. mars Warszawa - Oslo 16:50 18:50 LO 483
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Praktisk Informasjon

  Sikkerheten.

  Mange lurer på hvor trygt det er å gå der. Vår guide er lokalkjent og alltid nøye med sikkerheten. Uroligheter er som oftest lokalt avgrenset, slik at man kan holde seg unna.
  Vi tar høyde for å legge om ruten dersom forholdene tilsier det. Vi er gjester, som det ligger i kulturen å ta godt vare på, og jeg har alltid kjent meg trygg der. Vi forholder oss
  til Utenriksdepartementets reiseråd, og dessuten holde hos oppdatert hos våre kontakter i området før og under turen.

  Hvor krevende?
  Terrenget vi går gjennom er ganske variert. Noen etapper kan være krevende, delvis på grunn av ulendt og bratt terreng, delvis på grunn av varme.
  Som tommelfinger-regel kan jeg si at dersom du er vant til å gå dagsturer i norske fjell, vil du ikke ha problemer med å gjennomføre turen.
  Hvis du skulle ha problemer med hjertet, astma eller lignende, så snakk med legen først.
  Det kan ta på å gå bratte skråninger i varmt vær. Strekningen vi går 16. mars kan være krevende for den som har høydeskrekk.
  Men så lenge man holder seg til stien, er det ingen fare med å gå der.

  Pilegrimsvandring.

  Dette er en pilegrimsvandring. Hva betyr det?

  - Å gå til fots bringer oss nærmere naturen og landskapet. Dette er Bibelens landskap og det landskapet som formet Jesus.
  Derfor bringer det oss også nærmere det vi leser om i Bibelen.

  - Vandringen bringer oss nærmere menneskene som bor der. Vi vil møte både israelere og palestinere, jøder, kristne og muslimer.
  Vi lærer av å møte dem med åpent sinn, og med respekt for deres verdier og tradisjoner.

  - Vandringen bringer oss nærmere oss selv. Vi settes fri fra de daglige rutiner og omgivelser, og også fra det daglige stresset.

  - Vandringen legger til rette for at vi kan nærme oss Gud. Vi vil ha daglige meditasjoner over bibeltekster og tider da vi vandrer i stillhet.

  Dagsprogram
  På en vandring lar det seg ikke gjøre å sette opp et fast dagsprogram. Det avhenger både av terrenget, været og stedene vi skal overnatte. Men her er et program som illustrerer dagsrytmen.

  kl. 0800 Vi begynner vanligvis å gå kl. 8 om morgenen. De dagene vi skal ha med niste, blir den utdelt nå. Vi holder også morgenbønn på den første egnede plassen i landskapet.

  Ca. kl. 1030 Vi leser dagens bibeltekst. Deretter går vi i stillhet fram til lunsj.

  Ca. kl. 1200 Lunsj - vanligvis ute i det fri.

  kl. 15 - 18 Ankomsttid avhenger helt av dagsetappe og terreng.

  Etter ankomst blir det middag.

  Der hvor vi overnatter samlet, tar vi en kveldssamling med informasjon, utveksling av tanker og avsluttende tidebønn etter middagen. Når vi overnatter i private hjem, har vi felles kveldsbønn på slutten av vandringen.

  Været kan på denne tiden av året være veldig variert. Det kan bli ganske kalde kvelder oppe i høyden, mens det kan bli over 30 grader Jeriko. Det kan også bli regnbyger. Men stort sett kan vi håpe på behagelig vær for vandring.

  Ta med: Solkrem og hodeplagg som kan gi skygge. Myggmiddel og våtservietter. Det er tepper og madrasser på alle overnattingssteder.
  Jeg anbefaler å ha med egen sovepose eller lakenpose, først og fremst av hygieniske grunner. Liggeunderlag eller luftmadrass er ikke nødvendig.

  Bagasjen: Ha med to sekker, eventuelt en sekk og en bag/koffert. Den ene blir sendt med bil til neste overnattingssted. Den andre er til det du trenger for dagen. Mat og vann blir utdelt om morgenen, det kan bli opptil 3-4 kilo. Så kommer klær, fotoapparat etc. i tillegg. Må ha en sekk som passer til det.

  Maten: Vanlig i det arabiske kjøkken er pitabrød, oliven og hummus. Men ellers serveres det både ferske og syltede grønnsaker og frukt, egg ost etc. Varme måltider er som oftest kylling, vanligvis med ris til. Det kan være problematisk å sørge for spesielle krav til diett. For eksempel er alt brød bakt på hvetemel.

  Min erfaring er at det sjelden blir mageproblemer i dette området. Men vær nøye med hygienen. Vær forsiktig med melk.

  Hygiene:
  Alle overnattingssteder har toalett og tilgang til vaskevann. Ute i terrenget må man ordne seg som best man kan med steiner og busker.

  Når vi overnatter privat, kan vi mange steder låne dusj. Vær forberedt at standarden på toalett og bad ikke er som vi er vant til. Det er jo noe av poenget med turen å oppleve hvordan dagliglivet er.

  I Nasaret, Jenin, Nablus, Jeriko og Jerusalem bor vi på hotell. I Israel ellers på kibbutzer som driver gjestehus. På hotellet i Jeriko er det svømmebasseng.


  Nyttige påminnelser:

  Vi ønsker å vise respekt for kulturen der vi går. Det tilsier at vi ikke går i shorts, at menn ikke går i bar overkropp og at kvinnene også dekker skuldrene og overarmene. Bukser som rekker ned til knærne er ok. Særlig i bebodde palestinske områder er det viktig å respektere kleskodene.

  Hjemme hos familier er det noe ulik praksis for kontakt mellom kvinner og menn. Noen kvinner vil hilse på eller snakke med menn, andre ikke. Ikke ta det som en avvisning om de sier nei. Ikke gå lettkledt rundt i hjemmene. De fleste snakker engelsk, og oftest er det lett å få kontakt med barna. Vær innstilt på å lytte og lære heller enn å diskutere og protestere. Men det er ok å stille spørsmål.

  Hvis du skal fotografere mennesker, be først om tillatelse. Særlig fotografering av kvinner kan være sensitivt.

  Telefon og internett. Når det gjelder mobiltelefon er det mobildekning nesten over alt. Husk at det er dyrt å bruke mobil, og dessuten er det et godt råd for pilegrimsvandringer å unngå det mest mulig. De fleste steder vi overnatter er Wifi tilgjengelig.

  Godt fottøy. Det er en del steinet terreng, og det kan også bli glatt når det regner. Anbefaler fjellstøvler eller andre stødige sko med gode såler. Ikke sandaler. Støvler bør være gått inn, og ikke trange – føttene utvider seg når man går hele dagen.

  Bibel. Du får utdelt hefte med bibeltekster og tidebønner. Det kan likevel være ok å ha med bibel. Det kan være fint å ha med en notisbok der du noterer dagens opplevelser og tanker.

  Reiseforsikring:
  Alle må ha gyldig avbestillings- og reiseforsikring, sjekk om din reiseforsikring gjelder i området reisen går.

 • Reiseråd Israel og Palestinske Områder

  UD sine reiseråd for Israel: https://www.regjeringen.no/no/...

  UD sine reiseråd for palestinske område: https://www.regjeringen.no/no/...