Sist oppdatert 26. mars, kl. 16:57

Informasjon vedrørende coronavirus

Vandretur i Israel fra Saligprisningensberg ned til Tabgha
Genesaretsjøen 3
Jerusalem Oljeberget

Rundreise med vandring i Israel
Bibelens land på nært hold

Avreisedato

04.10.2021

Varighet

10 dager

Pris fra

23 450,-

Rundreise med vandring i Israel

Å vandre gjennom det bibelske landskap er en opplevelse. Man opplever naturen på kloss hold, sanser landet og omgivelsene på en helt unik måte. Velkommen på en uforglemmelig tur!

Netanja Beach

Dag 1

MANDAG 04. OKTOBER

Norge-Israel
Vi reiser fra Oslo kl 11.20 via Istanbul til Tel Aviv. Ankomst Tel Aviv kl 20.10. Her venter bussen på oss og kjører oss til vårt hotell i Netanya for overnatting.

Caesarea Ved Havet Rekonstruksjon

Dag 2

TIRSDAG 05. OKTOBER

Casarea ved havet, Atlit, Karmel og Muhraqa
Etter frokost kjører vi nordover på Sharonsletten, stopper i Caesara ved havet, som på Jesu tid var hovedsete for romerene. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi skal se det praktfulle romerske teateret og prøve akustikken. Noen kilometer sør for Haifa ligger Atlit hvor overlevende fra Holocaust ble internert da britene ikke ville slippe dem inn i landet. Mange greide å flykte og vi følger i deres fotspor (i bussen) opp på Karmelfjellet, før vi fotsetter til Muraqa (hvor Elia kjempet med Baal’s profeter og bad om regn over landet). Passer det med tiden spiser vi lunsj i druserkafé på Karmel. På ettermiddagen ankommer vi Kibbutz Mizra, hvor vi skal bo 2 netter.

Sachne

Dag 3

ONSDAG 06. OKTOBER

Zippori, Nasaret, Gilboa, Gan Hashlosha
Dagen starter i Zippori - en by som Jesus var ofte i. I Nasaret besøker vi utsiktsplassen over Jizraeel sletten, der hvor folkemengden ville styrte Jesus utfor klippene etter at han hadde talt i synagogen. Vi går en bit av Gospel trail ned fra fjellet, blir plukket opp av bussen og kjører over Gilboa fjellet hvor Saul og sønnene hans ble drept av filistrene. I Sachne eller Gan HaShlosha bader vi i varme kilder som året rundt holder 27 grader.

Miljøbildet genesaretsjøen

Dag 4

TORSDAG 07. OKTOBER

På og rundt Genesaretsjøen

Vi forlater kibbutz Mizra og vårt første stopp denne dagen er Saligprisningsfjellet hvor Jesus holdt Bergprekenen. Derfra går vi ned åssiden til stedet som heter Tabgha, til Brødunderkirken hvor vi m innes Jesu under her. Nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen, ligger Peterskirken. Etter et besøk i Jesu egen by, Kapernaum, kjører vi tar vi til kibbutz Ein Gev. Vi tar lunsjen her og på menyen står Petersfisk ( innkludert). Fra Ein Gev tar vi båten over til Tiberias .

På veien til Kibbutz Merom Golan på Golanhøydene gjør vi en stopp i Magdala hvor Maria Magdalena kom fra.

Banjas

Dag 5

FREDAG 08. OKTOBER

Mizgav Am, Banjas, Hermon, Tårenes dal og Bental fjellet

Dagens første stopp blir ved kibbutz Misgav Am hvor det var harde kamper under krigen med Libanon i 2006. Vi reiser videre til Cæsarea Fillippi – en av elven Jordans tre kilder, og stedet der Peter kom med sin bekjennelse. Vi går langs elva og ned til fossen. Lunsjen spiser vi hos druserne på Golan. I Tårenes dal får vi høre om hva som skjedde her under Yom Kippur krigen i 1973, før vi kjører opp på Har Bental nær den Syriske grensen ved Quneitra. Her får vi en fin utsikt mot Hermonfjellet som er basen for et interessant velferdsprosjekt som drives av israelske soldater. Dette vil vi få mer informasjon om.

Baptism Site Kaser El Yahud

Dag 6

LØRDAG 09. OKTOBER

Peace View, Kaser el Yahud, Wadi Kelt, Dødehavet

Vi forlater Golan, stopper på Pease Vista og kjører ned gjennom Yarmukdalen og videre gjennom Jordandalen. Ved den sørlige delen av Jordanelva besøker vi Qasr El Yehud, stedet der Jesus ble døpt.

I den barmhjertige Samaritans fotefar skal vi gå nedre del av wadi Kelt som går fra Jerusalem til Jeriko. Vi går fra St.George klosteret til Herodes palass ved Jeriko. Vi gjør et besøk i St.George klosteret hvis det er åpent. En ny uforglemmelig dag ligger foran oss. Vi skal bo i Ein Gedi Resort Dead Sea i 2 netter.

Ein Gedi

Dag 7

SØNDAG 10. OKTOBER

Masada, Nachal David, Ein Gedi

Vi besøker Massadafjellet hvor guiden forteller om historien både fra Herodes den store sin tid og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset seg her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Her er det mulighet for å gå opp Slangestien eller Kurer stien. Gondolbanen kan også brukes.

Etter besøket her skal vi gå Nahal David til ”Kjærlighetsgrotten” og Shulamit fossen. Resten av dagen slapper vi av ved på hotellet eller vi flyter litt i Dødehavet.

Img 5986 Getsemane Oliventre

Dag 8

MANDAG 11. OKTOBER

Oljeberget, Getsemane hage, Via Dolorosa og Gravhagen
Så begynner oppstigningen til Jerusalem, fra 400 m under til 800 m over havet. Vi kjører til toppen av Oljeberget. I Jesu fotspor drar vi inn i den hellige byen ved å vandre ned Palmesøndagsstien, stoppe ved Dominus Flevit, kirken som er bygget på stedet hvor Jesus gråt over byen. Derfra går vi videre ned til Getsemanehagen for å minnes Jesu kamp her. Vi går til gamlebyen og til Betesdadam som ligger like innenfor Stefaus-porten eller Løve-porten som den også kalles. St. Anna-kirkens fantastiske akkustikk tester vi med en firstemt acapella. Vi skal så gå Via Dolorosa som starter ved Gabbata utenfor Antoniaborgen og vi stopper ved noen stasjoner underveis. Dagen avsluttes med et besøk i Gravhagen (Gordons Golgata). Dette blir en dag med store og varierte opplevelser før vi inntar hotellet og spiser middag.

Yad vashem fevogn mindre pix

Dag 9

TIRSDAG 12. OKTOBER

Jerusalem, City of David og Yad Vashem
I dag besøker vi Davidsbyen hvor vi går gjennom Warrens shaft og ned til Gihon Kilden hvor Salomo ble salvet til konge. De som vil vandre gjennom Hiskia tunnelen til Siloah dammen gjør det. Vi må ha med lommelykt og sko som tåler vann. Så drar vi til vestsiden av Herzlhøyden, i utkanten av byen, her ligger Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket og museum for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust.). Dette blir en dag med store og varierte opplevelser før vi inntar hotellet og spiser middag.

Miljøbildet fugl israel

Dag 10

ONSDAG 13. OKTOBER

Hjemreisedagen
Vi sjekker ut av hotellet og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass. Avreise fra Tel Aviv kl 10.05 via Istanbul vi ankommer Oslo kl 16.45.

Priser og betingelser

Pris fra 23 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr 10750,- (begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

- Flybillett Oslo - Tel Aviv t/r, inkl. flyskatt og avgifter (kr. 2150 pr. nov 2020 - kan endre seg noe)
- Rundreisen i henhold til oppsatt program
- Opphold på valgt overnattingsted i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)
- Inngangspenger til besøkssteder i henhold itl programmet
- Norsk reiseledelse
- Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

- Øvrige måltider og drikke til maten
- Forsikringer
- Enkeltromstillegg
- Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. USD 95 pr. person

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
04.OKT 2021 OSLO-ISTANBUL 11.20 16.10 TK1752
04.OKT 2021 ISTANBUL-TEL AVIV 18.05 20.10 TK788
13.OKT 2021 TEL AVIV - ISTANBUL 10.05 12.25 TK785
13.OKT 2021 ISTANBUL-OSLO 13.55 16.45 TK1753
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.