Shutterstock 1167278944 Hierapolis pamukkale min pix
Pamukkale unsplash
Antalya

Vårtur til Tyrkia
I Apostlenes fotspor

Avreisedato

25.04.2025

Varighet

8 dager

Pris fra

22 750,-

Vårtur til Tyrkia

Vi inviterer til en spennende og opplevelsesrik tur til Tyrkia. Her blir vi kjent med noen av menighetene som Paulus besøkte på sine misjonsreiser. Vi er også innom flere av menighetene Johannes adresserte i Åpenbaringsboka. På slutten av turen får vi en fridag i badebyen Alanya, og får tid til å nyte sol og varme.

Turen går i samarbeid med "Vi over 60"

Høydepunkter på turen

 • Efesos
 • Smyrna/Izmir
 • Sardes
 • Filadelfia
 • Laodikea
 • Pamukkale/Hierapolis med "bomullsborgen"
 • Antalya
 • Alanya
Last ned brosjyre (.pdf)
Turkish food

Litt om turen

Vi inviterer til en spennende og opplevelsesrik førsommertur til Tyrkia. Første del av turen skal vi vandre i Paulus fotspor. Vi besøker først Efesos som var hovedstad i den romerske provinsen Asia. Paulus besøkte byen flere ganger og oppoldt seg her i to år på den tredje misjonsreisen. Evangelisten Johannes ble biskop og bodde her og vi skal besøke katedralen til hans minne. Vi besøker fem av de syv menighetene som er kjent fra Åpenbaringsboken; Efesos, Smyrna, Sardes, Filadelfia og Laodikea. Vi får oppleve Pamukkale/Hierapolis med “bomullsborgen” med de flotte hvite kalkterrassene. Så kjører vi til Antalya, en vakker by der skal vi ser på Gamlebyen og Paulus senteret. De siste nettene bor vi i Alanya, her får vi en fridag der vi kan nyte sol, varme og har mulighet for å bade.

Tyrkia Izmir

DAG 1 FREDAG 25. APRIL

Norge – Izmir
Avreise fra Gardermoen med Turkish Airlines kl 11.50, via Istanbul, ankomst Izmir kl 20.15 . Bussen venter på oss og kjører oss til overnattingsstedet.

Efesos tyrkia mindre pix

DAG 2 LØRDAG 26. APRIL

Efesos
Etter frokost forlater vi hotellet for en hel dag i Efesos, som står på UNESCO’s verdensarvliste. Vi skal gå i gatene Paulus og Johannes gikk i, se det store teateret hvor Paulus talte til efeserne, Celsius-biblioteket, romerske bad, marmorgaten, Hadrians tempel og mye mer. Vi skal også besøke Jomfru Marias hus, et helt spesielt og stille sted med en særegen atmosfære, som også er det viktigste bibelske pilgrimsstedet i Tyrkia. Til sist skal vi se gravkirken hvor apostelen Johannes etter tradisjonen er begravd. Underveis gjør vi et stopp og spiser lunsj. Etter dagens mange opplevelser er vi tilbake på hotellet og spiser middag der.

Shutterstock 2324723271 Ancient sardes min pix

DAG 3 SØNDAG 27. APRIL

Smyrna og Sardes
Først frokost på hotellet. Dernest sjekker vi ut og gjør et første stopp i oldtidsbyen Smyrna, dagens Izmir. Vi leser brevet som menigheten i denne byen fikk. Ellers vandrer vi både i det moderne og gamle Izmir. Dernest besøker vi Sardes, leser brevet de fikk, og ser det som er igjen av det storslåtte templet til Artemis, idrettsbanen, offentlige bad, og datidens største, kjente synagoge utenfor Palestina. Vi overnatter i Sardes og spiser middag på hotellet.

Pamukkale

DAG 4 TIRSDAG 29. APRIL

Pamukkale og Antalya
I dag får vi opplever “bomullsborgen” Pamukkale med sine varme kilder som var allerede godt kjent i oldtiden for sin helsebringende virkning. Vi ser kalksteinterrassene og stedet er like populært i dag som det har vært. Vi ser det som er igjen av oldtidsbyen Hierapolis med sin markedsplass, gater og steinbuer, bad, gravplass, og for ikke å forglemme det storslåtte teateret med plass til 20.000 personer, bygget i år 200 f.Kr. Hierapolis rommer også tradisjonen om apostelen eller evangelisten Filip’s martyrium. Vi kjører til Antalya. Her starter vi med en byvandring i en av de største og vakreste byene i Middelhavsregionen, vi besøker St. Pauls’ Kultur Senter som har som motto: “For the good of Antalya and the Glory of God.” og er kjent for sine nydelige glassmalerier med inspirasjon hentet fra de syv menighetene som er nevnt i åpenbaringsboken.

Shutterstock 362651498 1

DAG 5 ONSDAG 30. APRIL

Til Alanya
Vi får en rolig morning og har avreise fra hotellet kl 12.00. Det er en 2 timers kjøretur til Alanya hvor vi skal bo resten av turen. Steinar tar de som vil med seg opp til borgen. Bussen kan ikke kjøre opp dit, men man har nydelig utsikt over byen.

Shutterstock 2332605065 2

DAG 6 TORSDAG 01. MAI

Fridag i Alanya
Dagen er til egen disposisjon. Alanya er en vakker og tiltalende turistby med ca. 300000 innbyggere. Vi kan nyte sol og varme, slappe av på stranden, ta turen til sentrum på egenhånd og vandre omkring i nærområdet.

Shutterstock 2408755441 1

DAG 7 FREDAG 02. MAI

Hjemreisedag
Etter frokost på hotellet blir vi hentet med buss som tar oss til Gazipasa flyplass, ca. 3 mil øst for Alanya. Vi flyr med Turkish Airlines kl 10.30 via Istanbul til Oslo og ankommer Gardermoen kl 17.50. Vi takker for turen og håper alle har hatt opplevelsesrike og gode dager!

Priser og betingelser

Pris fra 22 750,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 4700,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Overnattingsteder
25-27/04 Hotel Korumar De Luxe eller lignende, Kusadasi
27-28/04 Lydia Sardes Hotel eller lignende, Sardes
28-29/04 Lycus River Hotel eller lignende, Pamukkale
29-30/04 Sea Life Porto Bello eller lignende, Antalya
30/04 - 02/05 Okan Hotel eller lignende, Alanya
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo – Izmir, Alanya - Oslo, (inkl. flyskatt kr 2710,- pr. mai 2024, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Engelsktalende lokal guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 50 EUR
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
25. april 2025 Oslo - Istanbul 11:50 16:55 TK1752
25. april 2025 Istanbul - Izmir 19:00 20:15 TK2336
02. mai 2025 Alanya - Istanbul 10:30 12:05 TK2593
02. mai 2025 Istanbul - Oslo 15:00 17:50 TK1753
NB! Tidendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.