Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Galilee and capernaum 2
Bebudelseskirken

Vårtur til Israel!
Fra Samaria til Jerusalem

Avreisedato

02.12.0002

Varighet

1 dager
Korset Ved Golgata

Dag 1

Lørdag 13. mars Norge – Israel

Avreise fra Oslo kl. 11.35 med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv. Ankomst Tel Aviv kl. 21.40. Bussen kjører oss til hotellet vårt i Ariel for overnatting. Kald tallerken på rommet ved ankomst.

Tabernakelet Timna Mindre Pix

Dag 2

Søndag 14. mars Ariel – Tiberias

Etter frokost blir vi vist rundt i den Bibelske hagen og Tabernaklet før turen går til Shilo, der israelittene satte opp Tabernaklet og som var hovedstad i 369 år. Så går turen til Garisim, Velsignelsens fjell og
videre via Jordandalen til Tiberias.

Frokost Middag
Cranes In The Hula Valley

Dag 3

Mandag 15. mars Øvre Galilea og Golan

Vi skal besøke Huladalen naturreservat hvor flokker med trekkfugler mellomlander på denne tiden på vei til Afrika. Både trane og stork er blant dem. Vi får en times tur inne i reservatet før vi fortsetter mot Hermon fjellet. Her får vi oppleve utsikten der israelske soldater vokter grensene mot Libanon og Syria. Vår guide tar oss med for å spise lunsj med dem og presentere hjelpearbeidet de driver. Vi besøker en druser landsby og drar Qatzrin som i dag er Golans administrasjonssentrum. I museet her, «en talmudisk landsby» får vi et godt inntrykk av hvordan mennesker har bodd og levd som storfamilier i dette
området på Jesu tid. I toetasjes hus med ytre rom for kveg og husdyr, men med rom for ild og matlaging, med oppholdsrom og soverom. Vi drar tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Frokost Middag
Saligprisningensberg

Dag 4

Tirsdag 16. mars På og rundt Genesaretsjøen

I dag går turen til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. Neste stopp er nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen, her ligger Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelse. Vi leser om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by, som var den lille landsbyen ved Genesaretsjøens nordlige bredd. Byen var senter og base for Jesu virke i Galilea fordi det var her hans første disipler bodde. Den sentrale institusjonen og bygningen var synagogen. Vi skal ut på Genesaretsjøen. Vi skal ta båten over til andre siden av sjøen, til kibbutz Ein Gev, der vi skal spise lunsj. St. Petersfisk står på menyen, lunsjen er inkludert. Midt utpå stopper vi og tar oss tid til sang og tekstlesing. Denne dagen skal vi også besøke Magdala, like nord for Tiberias. Her får vi se de nye utgravningene og ikke minst den nye kirken som er bygget her (åpnet mai 2014), med flotte mosaikker. Også her går vi tilbake til Jesu tid. Vi kjører opp på Arbel fjellet og har en fantastisk utsikt utover Genesaretsjøen og området rundt. De som ønsker det kan gå ned Duedalen til hotellet. Bussen kjører til hotellet.

Frokost Lunsj Middag
Bebudelseskirke Nasareth

Dag 5

Onsdag 17. mars Nasaret – Karmelfjellet – Atlit

Pilegrimsferden fortsetter mot Nasaret, byen der Jesus vokste opp. Her stod han fram og holdt sin første tale i synagogen. Vi besøker Bebudelseskirken, Midtøstens største kirkebygg, samt Holy Caves og Maria kilden, byens gamle vannkilde. Vi stopper ved stupet av fjellet der de ville kaste Jesus utfor, Mt. Of Precipice, på vår vei til vårt lunsjstopp i Kibbutz Mizra, hvor vi også får en omvisning. Turen fortsetter over Harmageddonsletta og druserlandsbyene på Karmelfjellet og til Atlit interneringsleir ca. 20 km sør for Haifa. Her får vi se hvordan jødene ble tatt imot da de søkte tilflukt fra Holocaust i Europa og til Israel under det Britiske mandat. Etter et interessant besøk kjører vi sydover på Sharonsletten og til
Jerusalem. Her skal vi bo på Eyal Hotel de neste 5 nettene.

Frokost Middag
Fra Oljeberget Fam Tur Sommer 18

Dag 6

Torsdag 18. mars Jerusalem, Oljeberget, Getsemane, Davidson senter

Vi starter denne dagen på Oljeberget og ser «Den Hellige Stad» Jerusalem før vi vandrer mot Getsemane og passerer ved Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi vandrer forbi og videre nedover til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal også inn i Alle Nasjoners Kirke i Kedrondalen. Vi forsøker å få mulighet til å ha en stille stund i den private hagen i olivenlunden. Vi besøker Davidson senter med utgravningene av Jerusalem som ligger like nedenfor Tempelplassen. Vi ser utgravninger og trappene som i gammel tid første opp på tempelplassen fra Davidsbyen. Vi går til det Jødiske kvarter og Hurva synagogen. Synagogen ble ødelagt av muslimene i 1721 og lå i ruiner i 140 år. Den er nå fint restaurert og åpnet for besøkende. Sionsberget med Nattverdsalen og Kong Davids grav. På kvelden besøker vi Vestmuren/Klagemuren, jødenes helligste sted. Vi vandrer igjennom den Hasmoneiske "tunnel" som går parallelt med Vestmuren og kommer ut ved Gabbata på Via Dolorosa.

Frokost Middag
Yad Vashem

Dag 7

Fredag 19. mars Yad Vashem - Via Dolorosa

Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke over de 6 millioner jøder som døde under
Holocaust. Vi ser menoraen ved det israelske parlamentet, Knesset, og får informasjon ved det israelske parlamentet. Så går turen til Betesda dam og St. Anna Kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi fortsetter turen på Via Dolorosa, «lidelsens vei», fra Gabbata til Golgata og gravstedet. Det blir og tid til handling i basarene.

Frokost Middag
Israel Betlehem Fodselskirken

Dag 8

Lørdag 20. mars Gravhagen – Betlehem

Etter frokost kjører vi til Gamlebyen og går inn på Tempelplassen, et sted hvor mange mennesker
etter Kong David i år 1000 f.Kr. har møtt Guds herlighet. I dag ser vi Klippe-moskeen og El-Aksa-moskeen. Vi fortsetter vårt opphold i Jerusalem med en lovsangsamling ved den tomme grav i Gordons Golgata for dem som ønsker det. Vi drar så til Jesu fødeby, Betlehem og besøker Fødselskirken og hyrdemarkene. Det er mulighet for tur på byen etter middag for å oppleve det yrende folkelivet i hovedgaten Ben Yehuda når sabbaten er over.

Frokost Middag
Israel Dodehavet 1

Dag 9

Søndag 21. mars Ein Bokek – Jeriko

Denne dagen stiger vi ned de ca. 1200 høyde-meterne til Dødehavet og kommer til Massadafjellet. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller om historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi fortsetter til Ein Bokek hvor det er mulig å bade. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det salte og mineralholdige vannet i Dødehavet. Etter en god pause kjører vi nordover langs Dødehavet og passerer igjen Qum-ran som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Helt i nordenden av Dødehavet, ved Jordanelven, besøker vi Qasr El Yehud, stedet der Johannes døpte, og der israelittene kom til det lovede land. Vi besøker Jeriko, verdens eldste og lavest liggende by, som ligger som en oase her i Jordandalen. Vi tar taubanen opp til Fristelsens berg og får en fantastisk utsikt utover Dødehavsområdet. Dersom klosteret er åpent så vil det bli anledning til en rask tur inn. Vi stopper selvsagt ved vannkilden og ved morbærtreet og minnes Sakkeus før vi forlater Jeriko og drar opp til Jerusalem.

Frokost Middag

Dag 10

Mandag 22. mars Israel - Norge

Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem». Avreise med Turkish Airlines kl. 08.40 fra Tel Aviv, ankomst Oslo kl. 16.20.

Frokost
6 Dodehavet
Masada2 Air Itamar Grinberg 1
Yad Vashem6
Israle St Anna
Israel Getsemane 1
Israel Nasaret 1
Israel Golan
Tiberias Galilea 4

Priser og betingelser

Tillegg for enkeltrom: 8850,-

Prisen inkluderer

· Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur

· Flyavgifter kr. 2.180 pr. april 20, (kan endres)

· Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet

· Opphold i dobbeltrom på valgte hoteller

· Halvpensjon dvs. frokost og middag

· Inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår av dagsprogrammet

· Skandinavisktalende guide

· Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

· Øvrige måltider

· Drikke til maten

· Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 90 USD pr. person

· Enkeltromstillegg: kr. 8850,- (Begrenset antall)

· Reiseforsikring (noe som alle må ha)

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
13. mars Oslo Istanbul 11:35 17:35
Istanbul Tel Aviv 20:25 21:40
22. mars Tel Aviv Istanbul 08:40 12:15
Istanbul Oslo 14:20 16:20
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/