JLM fra Oljeberget kvinne 2 2
Cæsarea ved havet 15
Genesaretsjøen Båt 18

Vårtur til de bibelske steder i Galilea og Jerusalem
Rundreise i Israel!

Avreisedato

14.03.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

24 950,-
Netanya 1

Dag 1

TIRSDAG 14. MARS

NORGE - ISRAEL
Avreise fra Oslo kl. 10:40 med LOT Polish Airline via – Warszawa til Tel Aviv med ankomst kl. 18:55. Buss venter oss på flyplassen og kjører oss til hotellet i Netanya for mat og overnatting. Det er mulig å bestille tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge.

Nazareth Bebudelkseskirken 4 mindre pix

Dag 2

ONSDAG 15. MARS

NETANYA – TIBERIAS
På vei mot Galilea kjører vi langs Middelhavet og stopper i Cæsarea ved havet hvor vi ser det store amfiteateret, hippodromen, stedet hvor Herodes palass sto og korsfarerbyen m.m.
Fortsetter videre til Karmelfjellet og Muhraqa, stedet hvor profeten Elias holdt til. Her har vi en fantastisk utsikt til havet og over Jisreelsletten. Turen går videre til Nasaret hvor vi besøker
Bebudelseskirken og Maria kilden. Det blir middag og overnatting på Restal hotell i Tiberias.

Kapernaum 7

Dag 3

TORSDAG 16. MARS

PÅ OG RUNDT GENESARETSJØEN
Vi skal i båt ut på Genesaretsjøen fra Ginosar. Utpå sjøen stopper vi og tar oss tid til sang og tekstlesing. Turen går videre til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan spasere ned til Tabgha ved stranden. Mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen ligger Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelsen. Vi leser om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by. Vi ser blant annet den store synagogen. Her bodde også Peter. Vi drar til Magdala, som var en jødisk by ved Genesaretsjøens bredd litt nord for Tiberias. Her i byen bearbeidet man fisk og solgte videre. Byen regnes som Maria Magdalenas fødested. Vi får se utgravninger av den gamle byen, og den flotte kirken som sto ferdig i 2010.

Ben Tal 5 kroppet

Dag 4

FREDAG 17. MARS

GOLAN
Vi kjører nordover og besøker Dan nasjonalpark hvor vi blant annet skal få se «Abrahams port» og Midtøstens største vannkilde, Ein Dan. Så kjører vi til Banjas (Cæsarea Filippi) (Mat. 16.13, Mark. 8,27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Vi vandrer langs elva i flott terreng. Drar så opp til Ben Tal høyden, med dens flotte utsikt til Hermonfjellet og langt inn i Syria. Tilbake til hotellet i Tiberias formiddag og overnatting.

Døpeplassen Kaser El Yahud 3

Dag 5

LØRDAG 18. MARS

TIBERIAS - JERUSALEM
Vi forlater Galilea og kjører Jordandalen mot Jeriko. Vi besøker Jeriko, verdens eldste og lavest liggende by, som ligger som en oase i Jordandalen. Vi stopper ved utsiktspunktet over
Jeriko området før vi besøker byen. Vi ser vannkilden og morbær-treet og minnes Sakkeus før vi så forlater Jeriko og besøker Qasr ElYehud, Jesu dåpssted ved Jordanelva. Det var også i dette området at israelsfolket inntok landet ledet av Josva. Vi skal til Masadafjellet. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi vandrer ned den romerske rampen på baksiden og bussen henter oss der. Vi kjører nordover langs Dødehavet mot Qumran, og ser hulene hvor Dødehavsrullene ble funnet fra bussvinduet. Vi stopper og får mulighet til et bad i Dødehavet. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet. Vi starter oppstigningen de ca. 1200 høydemetrene til Jerusalem.

Via Dolorosa JLM 1 mindre pix

Dag 6

SØNDAG 19. MARS

JERUSALEM, OLJEBERGET, GETSEMANE
Etter frokost kjører vi opp på Oljeberget og ser utover «Den Hellige Stad» Jerusalem, før vi vandrer mot Getsemane og passerer ved Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og
gråt over byen. Vi vandrer forbi og videre nedover Oljeberget til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal inn i Alle Nasjoners
Kirke i Kedrondalen. Vi går inn en av portene i bymuren, Løveporten, til Gamlebyen og vandrer Via Dolorosa, lidelsens vei, og stopper ved noen av stasjonene på vei mot Gravkirken. Vi
går inn til Betesda dammen med St. Anna kirken og prøver den fantastiske akustikken før vi vandrer videre på Via Dolorosa. Det blir tid for lunsj og shopping i basargatene i Gamlebyen.

Betlehem Fødselskirken 3 mindre pix

Dag 7

MANDAG 20. MARS

JERUSALEM MED YAD VASHEM OG BETLEHEM
Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke og museum over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust. Det er fryktelige scener som rulles opp for oss når vi ser hva dette folket led under 2. verdenskrig. 6 mill. jøder ble drept og av disse var 1,4 mill. barn. Det er kanskje barneavdelingen som gjør mest inntrykk på oss under dette besøket. Vi kjører til Betlehem hvor vi besøker Fødselskirken og hyrdemarkene.

Gravhagen JLM 12 mindre pix

Dag 8

TIRSDAG 21. MARS

JERUSALEM, SIONSBERGET OG GRAVHAGEN
Det er siste dagen vår i Israel. Vi skal til Sionsberget for blant annet å se Kong Davids grav og «Øvresalen» hvor Jesus holdt nattverd med sine disipler (Mark. 14.13, Luk. 22.10-38, Matt. 26.17-29, Apgj. 1.13). Vi besøker Hanegalskirken som er reist til minne om Peters fornektelse, Mark 14.66-72. Det var her øverstepresten Kaifas palass lå. Kirken er bygget i flere etasjer over det som kan være fengselet der Jesus ble holdt fanget mens man ventet på at det skulle bli morgen og Jesus føres til Pilatus. Der er en skulptur utenfor kirken som fremstiller Peter i øversteprestens gård idet han nekter for å kjenne Jesus. Vi avslutter dagens program med en nattverdssamling i Gravhagen.

JLM fra Oljeberget 3 mindre pix

Dag 9

ONSDAG 22. MARS

HJEMREISE
Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem». Avreise med LOT Polish Airline kl. 11:35 fra Tel Aviv, ankomst Oslo kl. 19:00.

Priser og betingelser

Pris fra 24 950,-

Tillegg for enkeltrom: Enkeltromstillegg kr 8 650, begrenset antall.

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel.

OVERNATTINGSTEDER
14/3 – 15/3 King Solomon GardensNetanya Hotel
15/3 – 18/3 Restal Tiberias Hotel
18/3 – 22/3 Royal Jerusalem Hotel

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

• Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr 1 870,- (pr. okt -22, kan endre seg noe)

• Rundreisen i henhold til oppsatt program

• Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)

• Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program

• Norsk reiseledelse

• Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

• Øvrige måltider

• Drikke til maten

• Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 85 USD pr. pers.

• Enkeltromstillegg

• Reise- og avbestillingsforsikring

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
14. mars 2023 Oslo – Warsava 10:40 12:40 LO 482
14. mars 2023 Warsava - Oslo 14:10 18:55 LO 155
22. mars 2023 Tel Aviv – Warsava 11:35 14:35 LO 156
22. mars 2023 Warsava – Oslo 16:50 19:00 LO 483
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.