Gamlebyen JLM 6
Negev mindre pix
Dødehavet bading 14

Vårblomstringstur til Israel
Guds profetiske ord oppfylles i Bibelens land

Avreisedato

14.03.2025

Varighet

9 dager

Pris fra

28 950,-

Vårblomstringstur til Israel

Dette er en reise til Israel hvor vi får oppleve «hele landet». Vi starter i hovedstaden Jerusalem og drar nordover langs kysten til Karmel fjellet og Tiberias og besøker de kjente bibelske steder. Så går turen helt sør i landet, til Eilat ved Rødehavet, med stopp for bading i Dødehavet.

Trygghetsgaranti. Det er trygt å bestille reise hos oss. Reiser til Israel forutsetter at utenriksdepartementet opphever sitt reiseråd. Vi har kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har vært flere ganger i Landet før, og ønsker et annerledes opphold og ferie? Da kan virkelig denne turen være midt i blinken for deg! Vi har lagt rundreisen opp slik at den også passer for førstegangs reisende. Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

JLM fra Oljeberget 3

Dag 1

FREDAG 14. MARS

REISEDAG NORGE - ISRAEL
Avreise fra Stavanger med Lufthansa via Frankfurt til Tel Aviv. Mulighet for tilslutning fra andre flyplasser i Norge. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til hotellet i Jerusalem, hvor vi skal starte vår rund- reise i Landet. Vi skal bo sentralt i forhold til Gamlebyen og Ben Yehuda gaten.

Alle nasjoners kirke JLM 1

Dag 2

LØRDAG / SHABBAT 15. MARS

JERUSALEM
Etter en lang reise i går starter vi vår reise i Landet med en rolig start. Tenk vi er i Israel, og i Guds by og Israels hovedstad; JERUSALEM!
Vi starter med panoramautsikten ifra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke» i Getsemane. Deretter krysser vi byen fra vest til øst, og besøker Gordons Golgata (Gravhagen). Vi ser restene av den 2000 år gamle «tredje mur». Vi avslutter med panoramautsiktsplassen på Armon Hanatziv, og ser utover Jerusalem by, og dens 5000 års historie!

Klagemuren JLM 1

Dag 3

SØNDAG 16. MARS

JERUSALEM
I dag skal vi få se store deler av Jerusalem. Vi starter med et besøk på Hertzel høyden, Jerusalem bys høyeste punkt, for deretter å gjøre et kort, men viktig, besøk på Holocaustmuseet Yad Vashem. Deretter går vi inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Templets tid, «Brichot Hazon» og Betesda dammen, deler av Via Dolorosa, se restene av en av keiser Hadrians 4 Triumfbuer i Ilia Capitolina fra det II. århundre etter Kristus. Gå inn under byen og se vannbassenger fra Jesu tid, og byens gatenivå fra samme tid, besøker Vestmuren / Klagemuren. Går igjen «under jorden» for å se utgravningene fra hvordan deler av Jerusalem så ut våren år 70 etter Kristus. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 1400 år siden. Besøker Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10) og selvfølgelig besøker vi de farge-rike og uforglemmelige basargatene i byen!

Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem.

Genesaretsjøen fra Saligprisningenes12

Dag 4

MANDAG 17. MARS

SHARON SLETTEN - KARMELFJELLET - TIBERIAS
Vi sier «på gjensyn» til Jerusalem for denne gangen, og reiser ned på kystsletten. Og deretter nordover på riksvei 6, og til Karmel fjellet. Vårt første stopp i dag blir Muhraqa på Karmel (der Elias kjempet mot Baàls menn). Deretter til Har Hakvitza i
Nasaret, med flott utsikt til Bebudelses kirken, og utover Harmageddonsletten! Vi kjører igjennom Kana i Galilea, på vår vei til Tiberias by! Her skal vi bo de neste dagene, ved verdens laveste ferskvannsinnsjø!

Kapernaum 11 2

Dag 5

TIRSDAG 18. MARS

MIGDAL - SALIGPRISNINGENS BERG - KAPERNAUM - m.m.
Tenk at vi er ved «Søndagskole-sjøen» - Genesaretsjøen! I dag skal vi «vandre rundt sammen med Jesus», og besøke bl.a. Migdal (med synagogene fra Jesu tid), Saligprisningens berg, og derifra vandre i blomsterengen ned til Tabgha. Vi besøker Jesu by Kapernaum og dagen avslutter vi oppe på vulkanen Bental, med dens enorme utsikt utover Golanhøyden, mot Israels høyeste fjell Hermon og utsikten langt innover i Syria.

Dødehavet Ein Bokek 2 2

Dag 6

ONSDAG 19. MARS

JORDANDALEN - DØDEHAVET - ARAVA`N - EILAT
Vi forlater Genesaretsjøen og Tiberias for denne gang. På vår vei sørover i Jordandalen til verdens laveste plass på jord, gjør vi vårt første stopp ved Jesu dåpsplass «Kasel El Yehud». Stedet ligger ved Jordanelven rett overfor byen Jeriko. Deretter kjører vi forbi Qumran, Ein Gedi og Masada, og videre til Ein Boqeq. Her kan den som vil kan ta et bad i Dødehavet, hvor alle kan lese hebraisk flytende. Så kjører vi rett sørover til Eilat og vårt hotell, hvor vi nå skal bo resten av turen (vi gjør et kort stopp ved saltstøtten; «Lots hustru»).

13988615353 888e314b9f o Eilat Flamingobassengene 1 lysere

Dag 7

TORSDAG 20. MARS

EILAT OG OMRÅDENE RUNDT
I dag starter vi tidlig. Vår «oppdagelsesreise» sør i landet starter. Stikkord for dagen er: Flamingobassengene, Evrona (med 1200 år gamle underjordiske grunnvannstuneller til vanning i ørkenen/«Nil-Palmene»), Undervannsobservasjonstårnet, Hai akvariet, og til slutt til «Tamar utsiktplassen» med flott utsikt over hele Eilat, Aqaba, og det nordlige Rødehavet. En fantastisk dag du aldri vil glemme.

Strand i Eilat
Strand i Eilat

Dag 8

FREDAG 21.MARS

FRIDAG VED RØDEHAVET, EILAT
Dette blir siste hele dagen i Israel for denne gang. Nyt dagen, den er din. Varme, sol og bading. Rødehavet har selv nå i mars hele 24° C.
Tilbud for dagen er: Du har fri, og kan gjøre det du vil. Mulighetene og tilbudene er mange. Guiden er tilgjengelig og hjelper deg gjerne med å velge, om det skulle bli nødvendig! Kl. 17:00 Fellessamling på hotellet. Vi tegner inn på kartene hvor vi har vært og opplevd Israel disse dagene, oppsummerer turen og evaluerer den. Med en liten hilsen i fra Israels Turistminister og Borgermesteren i Jerusalem.

Humus og Falafel

Dag 9

LØRDAG / SHABBAT 22. MARS

HJEMREISE
Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet gjennom Negev ørkenen, og dens fantastiske natur, med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang. Og vi gleder oss allerede til neste tur (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

JLM gamlebyen basar gatene mindre pix
Yad Vashem JLM 6 2023 08 10 130249 tpsd
Saligprisningenes berg 24
Mt Bental 3
Døpeplassen Kaser El Yahud 2
Undervannsobservatorium Eilat

Priser og betingelser

Pris fra 28 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 10 750,- (begrenset antall)

OVERNATTINGSSTEDER

14/03 – 17/03 Eyal Hotel Jerusalem

17/03 – 19/03 Hotel Lake House Tiberias

19/03 – 22/03 Hotel Nova Like Eilat

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Stavanger – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr 2 640 (pr. mai -24, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder inkludert halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til alle besøkssteder i henhold til programmet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Tips til guide, sjåfør og hotell på ca. USD 85 per pers. beløpet legges i konvolutt og gis reiseleder ved avreise
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
14. mars 2025 Stavanger - Frankfurt 12:35 14:30 LH 879
14. mars 2025 Frankfurt - Tel Aviv 18:00 23:05 LH 690
22. mars 2025 Tel Aviv - Frankfurt 07:25 11:10 LH 695
22. mars 2025 Frankfurt - Oslo 13:00 15:05 LH 862
22. mars 2025 Oslo - Stavanger 16:55 17:55 SK4035
NB! Tidsendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.