Sist oppdatert 26. mars, kl. 16:57

Informasjon vedrørende coronavirus

Galilee and capernaum 2
Woman Negev
Woman Nasareth Village Kun Redaksjonelt Bruk

Vårblomstringstur til Israel
Nære møter med folket og kulturen

Avreisedato

24.03.2022

Kommer snart

Vårblomstringstur til Israel

Har du lyst på en vårtur til Israel? Da er dette turen for deg!

Vi skal ut å vandre i blomsterenga i Galilea, og på Golanhøyden, bestige fjelltopp i Negevørkenen, besøke bibelske og historiske steder og bli kjent med israelsk kultur og folk. Vi starter i storbyen Tel Aviv og ender opp med to dager fri i Israels sydspiss, Eilat ved Rødehavet.

Hilton Bay TLV mindre pix

Dag 1

TORSDAG 24. MARS

UTREISEDAG NORGE – ISRAEL
Avreise fra Norge. Vi ankommer Tel Aviv, Ben Gurion internasjonal airport, på kvelden, og blir kjørt med buss til hotellet vårt i Tel Aviv.

Tlv Beach2

Dag 2

FREDAG 25. MARS

BOKER TOV ISRAEL = GOD MORGEN ISRAEL
Etter god frokost tar vi av sted på sightseeing i Tel Aviv. Første stopp er et besøk på Palmach museet, der vi får et innblikk i historien om hvordan undergrunnshæren av sionistiske jøder i fra 1941 var med og kjempet for at Israel skulle opprettes. Etterpå blir det gatelangs i byen, med besøk i bl.a. Neve Zedek, det store Carmel-markedet med frukt og grønt osv, Nachalat Benyamin, kunstnergate med masse brukskunst og artisterier og den kjente shopping gata Sheinkin Street.

De som vil fortsette gatelangs utover ettermiddagen gjør det, de som vil ha et bad på Tel Avivs flotte strender rekker det før felles sabbatsmåltid på hotellet. Vi samles etter måltidet til litt info og bli kjent kveld på hotellet.

Old Jaffa Tlv

Dag 3

LØRDAG 26. MARS

FRIDAG VED MIDDELHAVET
Dagen til fri disposisjon! Det er sabbat og vi nyter fridagen sammen med folket i Landet. Om noen ønsker det er det mulig å gå på møte i messiansk forsamling. Dette er dagen for bading og strandliv, en vandretur til gamle Jaffa er å anbefale. Flott å gå langs strandpromenaden. Felles middag på hotellet på kvelden. De som ønsker det er velkomne til å gå ut på byen når sabbaten går ut og ei ny uke begynner.

Genesaretsjøen 3

Dag 4

SØNDAG 27. MARS

LEHITRAOT = PÅ GJENSYN TEL AVIV
Vi har tidlig frokost og gjør oss klar til en ny og spennende dag. Kjører nordover på kystsletta og kjører opp på Karmelfjellet, via Zichon Yakov hvor vi tar et lite stopp. Kommer til Arbel høyden i nordenden av Genesaretsjøen midt på dagen. Der har vi felles lunsj på et gjestehus, før vi legger av sted på en flott tur i blomsterenga. Dette er en litt krevende tur med litt klatring og høyder, så balansen må være på plass. Nydelig utsikt og blomster i mange farger langs stien. Du kan glede deg! Gode sko og vann er nødvendig. Etter en flott naturopplevelse i blomstrende landskap tar vi bussen videre ned til Genesaretsjøen, hvor vi får være med på båttur i ettermiddagssola.

Innsjekking på hotell i Tiberias. Felles middag på hotellet. Om noen ønsker å se seg om i Tiberias «by night» er det mulighet til det.

Vår i galilea mindre pix

Dag 5

MANDAG 28. MARS

TIBERIAS – GOLAN HØYDEN - JERUSALEM
Tenk i dag sitter vi i «Søndagsskole land» og spiser frokost nær Genesaretsjøens bredd! Vi har en lang dag foran oss og må starte tidlig. Turen går først til Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt den kjente talen. Vi får høre ord fra Bibelen. Så kjører vi til Gamla, hvor vi skal ut på fottur på «kamelryggen» som Gamla betyr. Gamla er Galileas «Massada». Her var det etter historiker Josefus utsagn ca. 4000 innbyggere som ble slaktet ned av Romerne – og ca. 5000 som prøvde å flykte ned de bratte skråningene, og dermed mistet livet, i stedet for å havne i romernes hender. Sterk historie. Nydelig turterreng og mange fugler i dette området. Kanskje får vi se ørner som svever over oss?

Vi spiser lunsj etter turen, før vi kjører Jordandalen og kommer opp til den Hellige Stad – Jerusalem ved tidlig kveld. Vi håper å få oppleve solnedgang fra Oljeberget og se «Jerusalem av gull». Etter er innholdsrik dag sjekker vi inn på hotellet og spiser felles middag.

Jerusalem vår mindre pix

Dag 6

TIRSDAG 29. MARS

BOKER TOV, JERUSALELM!
Vi våkner opp i den hellige stad, Jerusalem!

I dag må vi regne med å være på føttene fra morgen til kveld. Etter god frokost tar vi av sted til Gamlebyen, går inn gjennom Jaffaporten og gjennom basargatene. Vandrer til Vestmuren, jødenes helligste sted på jord, Cardo gata, Hurva synagogen og satser på å spise lunsj i det jødiske kvarter. Davidsbyen står så på programmet. Vi får en liten omvisning og skal gå gjennom Heskiastunnelen. Den er fra ca. 700 f.Kr. og binder sammen Gihon-kilden og Siloa-dammen. En opplevelse!

De som ønsker det kan gå mer i Gamlebyen etterpå. Felles middag på hotellet. Fri kveld.

Tilbud på kvelden, (ikke inkludert);
Mulighet for å gå på lysshow og se Jerusalems 3000 år gamle historie på Jerusalems murer (om det er åpnet for sesongen).

Vår landskapet ved Qumran mindre pix

Dag 7

ONSDAG 30. MARS

LEHITRAOT JERUSALEM = PÅ GJENSYN JERUSALEM
I løpet av denne dagen, skal vi kjøre gjennom en stor del av det sørlige, og mer ørkenpregede Israel. Vi skal ende opp på Israels sørligste spiss, Eilat, i kveld.

Før vi drar fra Jerusalem tar vi et kort besøk på Holocaustmuseet, Yad VaShem, for å minnes de 6 millioner jøder som ble drept under 2. verdenskrig.

Vi kjører fra en høyde på 1200 moh til verdens laveste punkt, Dødehavet 400 m under havet. Underveis blir det et kort stopp i Qumran, hvor de viktige Dødehavsrullene ble funnet. Så kjører vi sørover og får en god pause og bading ved Ein Boqeq. En spesiell opplevelse å flyte som en kork i dette salte og mineralrike vannet.

Turen går vider sørover i Negevørkenen. Vi tar et stopp i Yotvata for å strekke på beina, før siste etappe til Eilat. Kommer frem til Eilat på kvelden og får felles middag

Eilat

Dag 8

TORSDAG 31. MARS

FRIDAG I EILAT.
Nyt sol og varme. Gjør det du ønsker. Flexi frokost og middag.

Bading, snorkling, shopping, - dagen er din.

Tilbud om fellestur til Undervannsobservatoriet - (ikke inkludert i prisen). Påmelding underveis på turen.

Timna Park mindre pix

Dag 9

FREDAG 01. APRIL

FRIDAG
Gjør det du ønsker. Bading i Rødehavet, bassenget, snorkling, shopping osv.

Tilbud om tur til Timna Park - (ikke inkludert i prisen). Påmelding underveis på turen.

Felles sabbatsmåltid på kvelden og samling på kvelden.

Beach Eilat

Dag 10

LØRDAG 02. APRIL

EILAT – NEGEVØRKENEN
Siste fottur i landet for denne gang. Vi drar på morgentur til Salomos fjell. Et flott ørkenlandskap og en nydelig utsikt utover Eilat og Aqaba når vi når toppen.

Fri dag og siste sjanse for bading og shopping.

Kl.17.00 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.

Felles middag før vi reiser med nattbuss, eller tidlig om morgenen, til Ben Gurion Airport. Vi er klar for avreise søndag morgen, retning Norge.

Takk for turen til alle i reisefølget.

Blomster israel mindre pix

Dag 11

SØNDAG 03. APRIL

HJEMREISE

Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet)!

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Vårblomstringstur til Israel (24.03) med Wenche Frøytland.