Usbekistan Hovedbilde

Kunst og håndverkstur til Usbekistan
Er du interessert i kunst og håndverkstradisjoner, i historie og nysgjerrig på steder du kanskje knapt har hørt om?

Avreisedato

01.09.2019

Varighet

9 dager

Pris fra

18 990,-

Få plasser igjen

Kunst og håndverkstur til Usbekistan

Usbekistan Bukhara

Dag 1 Søndag 01. september. Oslo – Tasjkent

Avreise fra Oslo kl. 13.10, mellomlanding i Moskva og ankomst Tasjkent, hovedstaden i Usbekistan kl. 02.45 om natten (02. september).

Usbekistan Ferganadalen

Dag 2 Mandag 02. september. Tasjkent

Vår sjåfør møter oss på flyplassen og kjører oss til hotellet hvor vi får sjekket inn. Det blir tid til å slappe av før frokost. Ut på formiddagen tar vi en tur til gamlebyen i Tasjkent. Her vandrer vi litt i gatene og besøker Khast-Imam Square hvor den verdensberømte Koranen til kalif Uthman befinner seg. Vi besøker også Chorsu basaren og museet Tamara Khanum (som blant annet inneholder mange av artisten Tamara Khanum sine kostymer) Lunsj og middag på byen er inkludert. Overnatting på hotell i Tasjkent.

Frokost Lunsj Middag
Usbekistan Ancient Muslim Mausoleum Shochi Zinda In Samarkand

Dag 3 Tirsdag 03. september. Tasjkent – Fergana

Om morgenen spiser vi tidlig frokost på hotellet før vi reiser med bil (3 personer i hver bil) gjennom den vakre Ferganadalen mot Fergana, Vi stopper underveis for å nyte naturen. Vi stopper også i byen Kokand, som har en historie som strekker seg tilbake til 900-tallet. Her besøker vi blant annet Khudayar Khans palass som stod ferdig i 1874. Palasset har fortsatt 19 av 113 rom intakt fra tiden det ble bygget, Turen går så til den lille landsbyen Rishtan, keramikken her lages av en spesiell rød leire som kun finnes i dette området. Den unike blå glasuren som brukes er produsert av naturlige mineraler og spesielle planter. Vi spiser lunsj på stedet. Turen går så til Fergana (ca. 50 km) hvor vi overnatter.

Frokost Lunsj
Usbekistan Chor Minor Madrassah Bukhara

Dag 4 Onsdag 04. september. Fergana – Margilan - Tasjkent

Etter frokost starter turen vår gjennom den vakre Fergana-dalen som er kjent for sin produksjon av bomull, silke og keramikk. Vi stopper i Margilan hvor vi besøker silke veveriet Yodgorlik. Her får vi se hvordan de skaper de vakre silketekstilene Ikat. Ikat er stoff der de tynne trådene til renningen på veven blir farget til det mønsteret det skal ha før man vever stoffet. Her vil vi få designe vårt eget silke-skjerf. Lunsj på egenhånd. De som ønsker, kan besøke den lokale basaren, som er berømt for sitt frukt marked før vi setter oss på toget og reiser tilbake til Tasjkent hvor vi spiser middag. Overnatting på hotell i Tasjkent.

Frokost Middag
Usbekistan Shah I Zinda Memorial Complex Necropolis In Samarkand

Dag 5 Torsdag 05. september. Tasjkent – Bukhara

Vi setter oss på hurtigtoget til den hellige byen Bukhara (07.30 – 11.19). Bukhara ligger midt i Kyzul Kum-ørkenen og kjennetegnes av nærmere tusen monumenter. En liten rundtur for historiske bygninger og steder. Her vil vi få se Ark Fortress, hjemmet til herskeren av Bukhara i århundrer. Vi besøker Samanid-mausoleet en av de vakreste bygningene i Sentral-Asia. Turen går så til Rahmnovo studioet for suzani brodering. Her spiser lunsj. Middag og show på Nadir Divan-begi Madrasah, nasjonal dans og musikk. Overnatting på hotell i Bukhara.

Frokost Lunsj Middag
Usbekistan 1

Dag 6 Fredag 06. september. Bukhara

Turen går til Sitora-Mokhi-Khoda Palasset. Palasset tilhørte den siste styrende emiren av Bukhara, Said Alimkhan (1911-1920) og er lokalisert 4 km nord for Bukhara. Palassets navn betyr ”stjerner møter månen”. Deretter går turen til Abdulaziz Khan Madrassah, som er et museum kjent for sine treskjæringer. Vi besøker showrommet for Bukhara Golden Embroidery fabrikken. Kvelden avsluttes med dukketeater (engelsk) på Kukeldash Madrassah. Middag på egenhånd.

Frokost
Usbekistan 2

Dag 7 Lørdag 07. september. Bukhara – Gijduvan – Samarkand

Vi kjører med bil til Samarkand med stopp underveis i Gijduvan for å besøke Gijduvan keramikkverksted. Vi får være med på baking av brød på den tradisjonelle måten og vi får se lokal keramikk kunst. Etter lunsj drar vi videre til Samarkand, Usbekistans nest største by. Hvor turen går til Registanplassen (”Sand-Plassen”) som regnes som den flotteste og mest berømte plassen i hele Sentral-Asia. Det var her kamelkarevanene stoppet, hvor kjøpmennene la ut sine varer på tepper i håp om å gjøre en god handel. Vi får også se andre praktfulle historiske bygninger og verk som Bibi Khanum moskeen, den største kuppel-moskeen i verden. Middag på egenhånd. Overnatting på hotell i Samarkand.

Frokost Lunsj
Usbekistan 3

Dag 8 Søndag 08. september. Samarkand – Tasjkent

Etter frokost går turen til Samarkand Old Silk Paper Workshop, som ligger i en grønn og frodig hage. Her brukes en gammel papirproduksjonsteknologi drevet av vannkraft. Du vil få se hvordan de utvikler silkepapir. Lunsj og mer tid til å oppleve Samarkand. I løpet at ettermiddagen transfer til togstasjonen, vi returnerer til Tasjkent. Middag og en kort natt på hotell i Tasjkent.

Frokost Lunsj Middag
Minor moske - Tashkent - Usbekistan

Dag 9 Mandag 09. september. Tasjkent – Oslo

Avreise fra hotellet til flyplassen om natten. Flyet går kl. 04.45. Hjemreise via Moskva, ankomst Oslo kl. 1220.

Tashkent4
Samarkand4
Samarkand3
Bukhara4
Bukhara
Usbekistan 1

Priser og betingelser

Pris fra 18 990,-

Tillegg for enkeltrom: 2500,-

*Vi tar forbehold trykkfeil, endringer i flytider og program, samt justeringer av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Pris ved minimum 15 deltakere.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo - Tasjkent tur-retur, inkludert flyskatter.
 • Overnatting i dobbeltrom, inkludert frokost.
 • All felles transport i Usbekistan.
 • 5 lunsjer.
 • 4 middager.
 • Inngangsbilletter til nevnte attraksjoner.
 • En flaske med vann pr. dag. Engelsk talende lokal guide.
 • Norsk reiseleder.

Deltakelse på:

 • Master class - silke i Margilan.
 • Master class - Suzani brodering i Bukhara.
 • Master class - Brødbaking i Gijduvan.

Prisen inkluderer ikke

 • Visum
 • Vaksiner
 • Reiseforsikring.
 • Andre måltider.
 • Tips.
 • Gebyrer for å ta bilde av monumenter o.l.