Sist oppdatert 20. mai, kl. 10:00

Informasjon vedrørende coronavirus

Shutterstock 276155870 Shah i Zinda minnesmerke kompleks nekropolis i Samarkand Usbekistan UNESC Os verdensarvliste
Shutterstock 1176845428 A girl from Uzbekistan
Uz View Of Fortres Ark Ark Entrance City Of Bukhara Uzbekistan Bilde

Usbekistan
Bli med på en tur til et litt ukjent land, med en rik og spennende historie.

Avreisedato

19.09.2020

Varighet

9 dager

Pris fra

19 700,-

Usbekistan

Vi besøker noen av silkeveiens severdigheter karavane byen Samarkand, Bukhara med basarene og Ark-festningen. Vi møter lokale håndverkere og vi får selv prøve oss som håndverkere ved å delta på ulike masterklasser. Turen passer for deg som er interessert i historie, kunst og håndverk.

Høydepunkter på turen

 • Samarkand
 • Bukhara
 • De ulike masterklassene/minikursene
 • Møte med lokale håndverkere
Last ned brosjyre (.pdf)
Tashkent1

Dag 1 Lørdag 19. september: Oslo–Tasjkent

Avreise fra Oslo kl. 13.00, mellomlanding i Moskva og ankomst Tasjkent, hovedstaden i Usbekistan kl. 02.45 om natten (20. september).

Uz Kukeldash Madrassah Tashkent Uzbekistan Central Asia Tashkent Is The Capital Of Uzbekistan

Dag 2 Søndag 20. september: Tasjkent

Vår sjåfør møter oss på flyplassen og kjører oss til hotellet hvor vi får sjekket inn. Det blir tid til å slappe av før frokost. Ut på formiddagen tar vi en tur til gamlebyen i Tasjkent. Her vandrer vi litt i gatene og besøker Khast-Imam Square hvor den verdensberømte Koranen til kalif Uthman befinner seg. Vi besøker også Chorsu basaren og museet Tamara Khanum (som blant annet inneholder mange av artisten Tamara Khanum sine kostymer) Lunsj og middag på byen er inkludert. Overnatting på hotell i Tasjkent.

Frokost Lunsj Middag
Uz Keramik Bukahar

Dag 3 Mandag 21. september: Tasjkent–Fergana

Om morgenen spiser vi tidlig frokost på hotellet før vi reiser med bil (3 personer i hver bil) gjennom Ferganadalen som er kjent for sin produksjon av bomull, silke og keramikk. Det blir flere stopp underveis før vi ankommer Fergana. Blant annet i den lille landsbyen Rishtan, keramikken her lages av en spesiell rød leire som kun finnes i dette området. Den unike blå glasuren som brukes er produsert av naturlige mineraler og spesielle planter. Vi spiser lunsj på stedet. I løpet av ettermiddagen ankommer vi Fergana, hvor vi overnatter.

Frokost Lunsj
Uz Master Embroiders Mens Robe Handmade Traditional Bukhara Gold Embroidery Uzbekistan Bilde

Dag 4 Tirsdag 22. september: Fergana–Margilan–Tasjkent

Reisen går videre til Margilan og silkeveveriet Yodgorlik. Her får vi se hvordan de skaper vakre silke- og bomullstekstiler på den tradisjonelle måten. Vi vil få mulighet til å farge vårt eget silkeskjerf. Lunsj på egenhånd. De som ønsker, kan besøke den lokale basaren, som er berømt for sitt fruktmarked før vi setter oss på toget og reiser tilbake til Tasjkent. Middag i Taskjent. Overnatting på hotell i Tasjkent.

Frokost Middag
Shutterstock 1590781339 Ark of Bukhara Uzbekistan Acted as a massive fortress for the city of Bukhara that was destroyed and rebuilt many times starting from the 5th century It finally fell to the Russians in 1920

Dag 5 Onsdag 23. september: Tasjkent–Bukhara

Vi setter oss på hurtigtoget til den hellige byen Bukhara (07.30 – 11.19). Bukhara ligger midt i Kyzul Kum-ørkenen og kjennetegnes av nærmere tusen monumenter. En liten rundtur for historiske
bygninger og steder. Her vil vi få se Ark-festningen, hjemmet til herskeren av Bukhara i århundrer. Vi besøker Samanid-mausoleet en av de vakreste bygningene i Sentral-Asia. Turen går så til Rahmnovo studioet for broderikurs i suzanibroderi. Her deltar vi på et minikurs i brodering, vi spiser også lunsj her. Om kvelden, middag og show på Nadir Divanbegi Madrasah, nasjonal dans og musikk. Overnatting på hotell i Bukhara.

Frokost Lunsj Middag
Uz Uzbek Master Manufactures Wooden Decorative Plate With Ornaments Bilde

Dag 6 Torsdag 24. september: Bukhara

Turen går til sommerpalasset Sitora-Mokhi-Khoda. Palasset er utført i tradisjonell orientalsk stil og tilhørte den siste styrende emiren av Bukhara. Vi ser vakre møbler, malerier og klær med gullbroderier. Palassets navn betyr ”stjerner møter månen”. Deretter går turen til Abdulaziz Khan madrassah, som er et museum kjent for sine flotte utskjæringer i tre. Vi besøker showrommet for Bukhara Golden Embroidery fabrikken. Kvelden avsluttes med dukketeater (på engelsk) på Kukeldash madrassah. Middag på egenhånd.

Frokost
Shutterstock 1235151988 Two cooks from Uzbekistan

Dag 7 Fredag 25. september: Bukhara–Gijduvan–Samarkand

Vi kjører med bil til Samarkand med stopp underveis i Gijduvan for å besøke Gijduvan keramikkverksted. Vi får være med på å bake brød på den tradisjonelle måten og vi får se lokal keramikkunst. Etter lunsj drar vi videre til Samarkand, Usbekistan sin nest største by. Hvor turen går til Registanplassen (”Sand-Plassen”) som regnes som den flotteste og mest berømte plassen i hele Sentral-Asia. Det var her kamelkaravanene stoppet, hvor kjøpmennene la ut sine varer på tepper i håp om å gjøre en god handel. Vi får også se andre praktfulle historiske bygninger og verk som Bibi Khanum moskeen, den største kuppelmoskeen i verden. Middag på en lokal restaurant. Overnatting på hotell i Samarkand.

Frokost Lunsj
Uz Hast Imam Square Hazrati Imam Is A Religious Center Of Tashkent Bilde

Dag 8 Lørdag 26. september: Samarkand–Tasjkent

Etter frokost går turen til Samarkand Old Silk Paper Workshop, som ligger i en grønn og frodig hage. Her brukes en gammel papir produksjonsteknologi drevet av vannkraft. Vi får se hvordan de utvikler silkepapir på den tradisjonelle måten. Lunsj og mer tid til å oppleve Samarkand. I løpet at ettermiddagen kjører vil til togstasjonen, vi returnere til Tasjkent med hurtigtog. Middag og en kort natt på hotell i Tasjkent.

Frokost Lunsj Middag
Kart Uz

Dag 9 Søndag 27. september: Tasjkent–Oslo

Avreise fra hotellet til flyplassen om natten. Flyet går kl. 04.45. Hjemreise via Moskva, ankomst Oslo kl. 12.10.

Shutterstock 672892897 Vis til Mir i arabiske madrassa gjennom den gamle tre utskårne døren Bukhara Usbekistan
Uz Shutterstock 1171851187 Fragment Of Registan Square Mosque And Madrasah Complex In Samarkand Uzbekistan Bilde
IMG 5287
Bukhara4
Shutterstock 1421921372 The craftsman works in a store in Bukhara Uzbekistan
Uz View Over The Winding Roads And Mountains Between Tashkent And Fergana Valley In Uzbekistan
Usbekistan 1
Samarkand4
UZ shutterstock 512805349 Samarkand
Uz Uzbek Cotton Field In Fergana City
Bukhara
IMG 5274
Uz Pottery Master At The Festival
Shutterstock 1543029425 Wall of the Bukhara Fortress The Ark of Bukhara is a massive fortress located in the city of Bukhara Uzbekistan the city has long been a center of trade since the Silk Road times

Priser og betingelser

Pris fra 19 700,-

Tillegg for enkeltrom: 3000,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo - Tasjkent tur-retur, inkludert flyskatter.
 • Overnatting i dobbeltrom, inkludert frokost.
 • All felles transport i Usbekistan.
 • 5 lunsj.
 • 5 middager.
 • Inngangsbilletter til nevnte attraksjoner.
 • En flaske med vann pr. dag.
 • Engelsktalende lokal guide.
 • Norsk reiseleder.

Deltakelse på:

 • Master class - silke i Margilan.
 • Master class - Suzani brodering i Bukhara.
 • Master class - Brødbaking i Gijduvan.

Prisen inkluderer ikke

 • Vaksiner
 • Reiseforsikring.
 • Andre måltider.
 • Annen drikke.
 • Tips.
 • Gebyrer for å ta bilde av monumenter o.l.
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler: - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen. - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid. Generelle vilkår Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise. På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. Påmelding og betaling Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett). Forbehold om prisendringer Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold. Avbestillings- og reiseforsikring Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin. Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500. - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. Gyldig pass Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet. Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Visum Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet. Helse og vaksiner Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner. For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/ Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi ber om legeattest av alle reisende over 75 år. Diett Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed. Klager Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst. Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.