Sam 0582
Sam 1589
Img 0193

Ukraina - Hjelpesendingstur
Opplevelsestur i Øst via Zamosc-Lviv-Krakow

Avreisedato

06.10.2017

Varighet

12 dager

Pris fra

11 450,-

Fulltegnet

Ukraina - Hjelpesendingstur

Ukraina er et land i brytning mellom øst og vest. Det er et nydelig land som har svært mye vakkert å vise oss. Både naturen og ikke minst menneskene som bor der. Plussreiser har de siste 13 årene hatt hjelpesendingsturer til Ukraina. Vi reiser til en by som heter Khmelnitskiy og blir der i 3 hele dager. I Khmelnitskiy har Plussreiser kontakt med to baptistmenigheter som vi skal besøke og bli kjent med. Vi skal også besøke barnehjem og vokseninstitusjon der vi skal få oppleve at de har behov for den hjelpen vi kommer med. Vi vil også reise på landsbygda og treffe mennesker som trenger det meste.

Høydepunkter på turen

 • Reise på tur med hjelpesending
 • Besøke 2 menigheter i Khemlntiskiy - og delta på deres gudstjenester
 • Bli kjent med mennesker i et annet land
 • Flotte og spennende byer å besøke på vei til og fra Ukraina

Dag 1

Fredag 6. oktober

Bussen går fra Møre til Sarpsborg via Oslo. Vi hjelper med tilsutning fra andre steder i Norge.

Dag 2

Lørdag 7. okotber

Sarpsborg – Karlskrona

Vi kjører rett sørover, passerer Svinesund, Gøteborg og Halmstad, så østover til Karlskrona hvor Stena Lines ”MS Vision” venter på oss. Båtavgang kl. 20.30 (begge køyer i dbl. lugar på gulvet, utv. lugar.

Dag 3

Søndag 8. oktober

Gdynia – Zamosc

Etter frokost på båten kjører vi sørøstover til Gdansk og kjører videre forbi Warszawa, (stopper her for å ta med de som kommer med fly) før ferden går videre til Zamosc. Vi bor sentralt i denne byen som har en fantastisk «gamleby».

Dag 4

Mandag 9. oktober

Zamosc - Khmelnitskiy

Vi har kun 65 km igjen til grensen. Etter grensepasseringen fortsetter vi rett østover i Ukraina. Vi stopper hos Valentina som bor på en landsbygd som heter Kurovicho. Der spiser vi lunsj. Vi kommer fram til Khmelnitskiy på kvelden, der menigheten venter på oss med middag.

Dag 5

Tirsdag 10. okotber

Khmelnitskiy

Denne dagen skal vi besøke 2 barnehjem samt et senter for psykisk utviklingshemmede mannfolk. Vi skal dele ut gaver og klær til de. Dette er i samarbeid med den ene av vår baptistmenighet i byen.

Vi spiser lunsj hjemme hos en Ukrainsk familie.

Middag blir hos menigheten til pastor Peter.

Dag 6

Onsdag 11. oktober

Khmelnitskiy

Denne dagen skal vi reise på en lansbygd som heter Zagense. Her skal vi besøke en liten baptistmenighet, og vi skal få et innblikk i hvordan de lever på bygdene i Ukraina. Vi vil også få informasjon om leirarbeidet som blir drevet her på sommeren, som Ukrainahjelpen er engasjert i. På ettermiddagen reiser vi tilbake til byen og besøker Baptistmenigheten der Victor er pastor. De serverer middag til oss og inviterer oss på gudstjeneste.

Dag 7

Torsdag 12. oktober

Khmelnitskiy

Dette blir en dag til egen disposisjon. Vi bor midt i sentrum av byen, og det vil nok være fristende for mange å rusle i gågaten og shoppe litt. Eller du kan få være med til byens store utendørs-markedet, som er viden kjent i hele landet.

På kvelden blir det middag hos menigheten til Peter, etterfulgt av gudstjeneste.

Dag 8

Fredag 13. oktober

Khmelnitskiy – Lviv

Vi setter kursen vestover, og kjører til Lviv. Her skal vi bruke ettermiddagen i den fantastiske gamlebyen som Lviv er kjent for. Byen er med på UNESCOs liste over verneverdig kultur- og naturarv. Middag og overnatting på hotell Dnister.

Dag 9

Lørdag 14. oktober

Lviv - Krakow

Vi kjører videre vestover og passerer grensen til Polen og ankommer Hotel Wyspianskiy i Krakow på ettermiddagen. Krakow er regnet som en av Europas vakreste byer, og er også skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Hotellet vårt ligger rett ved gamlebyen.

Dag 10

Søndag 15. oktober

Krakow - Berlin (Oranienburg)

(Mulighet for å ta fly hjem igjen fra Krakow).

Vi setter kursen nordvestover mot Berlin. Vi overnatter litt nord for byen på Hotel an der Havel, og har turavslutning på hotellet denne kvelden.

Dag 11

Mandag 16. oktober

Berlin - Kiel

Det blir en kort kjøreetappe denne dagen. Vi kjører opp til Kiel der Color Lines cruiseferge MS Color Fantasy venter på oss. Båtavgang kl.14.00.

Dag 12

Tirsdag 17. okotber

Hjemreisedag. Vi ankommer Oslo kl. 10.00, og reiser videre hjemover.

Bussen går mot Møre, og dere som kom med annen transport til Oslo bruker denne hjem også.

Img 2494
Bilde 174

Priser og betingelser

Pris fra 11 450,-

Tillegg for enkeltrom: 2450

NB! Ønsker du å korte ned på turen så kan du fly til Warszawa søndag 8. oktober og fly hjem igjen søndag 15. oktober. Dette blir da en 8 dagers tur. Ta kontakt for pris! (avhengig av flypris ved bestillingstidspunktet).

Prisen inkluderer

Busstur m/god turbuss inkl. aircondition.

Overnatting på gode hotell, 10 frokoster, 8 middager og 1 kveldsmat.

Ferjebilletter. Tolk i Khmelnitskiy. Kaffe og småkaker når vi raster.

Prisen inkluderer ikke

Øvrige måltider, drikke til maten.

 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.