Tyrkia Izmir 01
Efesos tyrkia mindre pix
Antalya by

Tyrkia
Med Stefanusalliansen

Avreisedato

14.10.2023

Varighet

6 dager

Pris fra

16 750,-

Tyrkia

Bli med på en inspirerende reise til Tyrkia hvor dere får besøke Antalya evangeliske kirke og Karataskirken i Izmir. Turen byr også på besøk til turistattraksjoner som Laodikea og Efesos.

Gjennom denne turen vil dere bli godt kjent med Stefanusalliansens samarbeidspartnere i Tyrkia, samt bli kjent med utfordringene kirkene og kristne møter.

Dere får også lære mer om den bibelske historien i Tyrkia og gå i fotsporene av den tidlige kirken der.

Antalya by

Dag 1

Lørdag 14. oktober: Oslo - Istanbul - Antalya

Flyavgang med Turkish Airlines fra Oslo kl 11.50. Ankomst Istanbul kl 16.45. Vi flyr videre derifra kl 18.15, og lander i Antalya kl 19.35. Enkel matservering på flyvningene.

Transport fra flyplassen til hotellet vårt Aspen Hotel, hvor vi skal bo i tre netter.

Antalya old town

Dag 2

Søndag 15. oktober: Antalya

Denne dagen skal vi besøke hovedkirken til Antalya evangeliske kirke i Lara, samarbeidspartneren til Stefanusalliansen.
Her deltar vi på gudstjeneste og påfølgende kirkekaffe. På kvelden spiser vi middag sammen med gjester fra kirken.

Frokost Middag
Laodikea

Dag 3

Mandag 16. oktober: Antalya - Laodikea - Izmir

På formiddagen blir det guidet vandring i gamlebyen i Antalya med turleder Jon-Geir, samt besøk til St. Pauls kulturelle senter. Vi spiser tidlig lunsj, før vi blir hentet av buss og lokalguide som skal ta oss til Izmir.
En ca. 7 timers busstur ligger foran oss, men vi gjør noen stopp underveis. Midtveis mellom Antalya og Izmir stopper vi for en omvisning i antikke Laodikea. Det blir også middagsstopp på veien, før vi ankommer Izmir sent på kvelden og sjekker inn på hotellet, Kaya Prestige Hotel.

Frokost Middag
Biblioteket i Efesos

Dag 4

Tirsdag 17. oktober: Efesos

Dagsutflukt fra Izmir til Efesos. Her ser vi restene av en hel by med en befolkning på rundt 100 000 mennesker under Paulus tid. Denne byen mottok både Paulus’ brev til efeserne og også brevet i Åpenbaringen. Paulus bodde og underviste der i 3 år. I tillegg til forbindelser med Paulus, Timoteus og Johannes, ble det tredje kirkemøtet i 431 e.Kr. holdt der. Spesielt bemerkelsesverdig er biblioteket i Celsus, amfiteatret med plass til 25 000 der Apg 19:29-41 fant sted, Odeon og Agora. Videre skal vi besøke St. John’s Basilica. Denne enorme bysantinske basilikaen fra 500-tallet ble bygget over det som ble antatt å være graven til apostelen Johannes, da han antas å ha bodd i Efesos på slutten av livet, etter at han kom tilbake fra eksil på den nærliggende øya Patmos. Vi skal også innom Efesos-museet. Om det blir tid skal vi besøke landsbyen Sirince i åssiden, en gammel vakker gresk landsby. Lunsjstopp er inkludert i turprisen denne dagen. Når vi kommer tilbake til Izmir blir det et kort stopp ved slottet til det gamle Smyrna som har utsikt over hele den moderne byen. Middag på egenhånd i Izmir om kvelden.

Frokost Lunsj
Tyrkia Izmir

Dag 5

Onsdag 18. oktober: Izmir

Vi skal gjøre oss litt kjent i byen. Det blir guidet tur i mindre grupper i Izmir hvor dere får besøke Smyrnaprosjektet i Karataskirken. Dere får også besøke Kemeralti markedsplass for shopping, samt et besøk til ‘Refugee Launderette/child centre project’ drevet av kristne i Izmir. Middag og gruppesamling på kvelden.

Frokost Middag
Flybillett Israel

Dag 6

Torsdag 19. oktober: Izmir - Istanbul - Oslo

Turens siste dag er kommet og vi blir hentet på hotellet etter frokost og kjørt til flyplassen rett sør for byen. Flyavgang med Turkish Airlines kl 11.55. Vi flyr via Istanbul og lander i Oslo kl 17.55. Enkel matservering på flyet.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 16 750,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 2050

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo - Antalya og Izmir - Oslo
 • 5 overnattinger i dobbeltrom med frokost
 • 1 lunsj
 • 3 middager
 • Måltider på flyvningene
 • Guidede turer, inngangspenger og transport iht. programmet
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Tips til sjåfør og guide (anbefalt ca €10-15)
 • Forsikringer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.