Sist oppdatert 30. juni, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

P1000627

Jordan til Israel
Følg Josva og Israelsfolket fra

Avreisedato

28.02.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

19 735,-
Amman

Dag 1

Torsdag 28. februar: Norge - Jordan

Avreise Gardermoen kl. 11.40 TK 1752

Ankomst Istanbul kl. 17.30

Avreise Istanbul kl. 21.35 TK 812

Ankomst Amman kl. 23.55

I Amman venter buss og guide som tar oss til vårt hotell Amman Geneva.

Mount Nebo

Dag 2

Fredag 1. mars: Amman - Madaba - Mt.Nebo

Etter frokost blir det sightseeing i Amman hvor vi bl.a. besøker Amfiteateret og Iraq al–Amir, prinsens huler og Qasr Al Abed – slavenes palass (kommer litt an på tiden.) Så til St.Georg kirken i Madaba med den fantastiske mosaikken over The Holy Land. Deretter til Mt. Nebo hvor Moses sto og så inn i Kanaan/Israel før han døde. Retur til vårt hotell i Amman.

Frokost Middag
Petra Jordan

Dag 3

Lørdag 2. mars: Petra

Etter frokost setter vi kursen til klippe byen Petra som etter all sannsynlighet ble hugget ut av Nabateerne for ca. 2.500 år siden. Byen er en av de største attraksjonene i hele midt Østen. Vi spaserer inn til byen gjennom en fantastisk dal/canyon. Det er mulighet for hesteskyss mot ekstra betaling for de som ikke vil spasere ca. 40 minutter. Det meste av dagen blir i Petra hvor vi ser de fantastiske bygningene som er der. Tilbake til utgangspunktet og videre til vårt hotell i Petra, Petra Moon hotell.

Frokost Middag
Wadi Rum

Dag 4

Søndag 3. mars: Petra -Wadi Rum

Turen går videre fra Petra til Wadi Rum. Tur i Wadi Rum er en fantastisk opplevelse. Det er dette vi virkelig forbinder med en ørken. Det var her i denne ørkenen der Laurence of Arabia samlet sine tropper under første verdenskrig. Vi kjører rundt i Jeep og besøker ”Seven Pillars of Wisdom” og Laurence kilde m.m. Vi overnatter i ørkenen på Wadi Rum Mazayen Luxury Camp.

Frokost Middag
Jordan Fjell

Dag 5

Mandag 4. mars: Wadi Rum - Jerusalem

Etter en «ørken frokost» setter vi kursen mot Akaba og grensen til Israel. Vi regner med å være på grensen kl. 10.00. Vi sier farvel til vårt Jordanske vertskap, krysser grensen hvor en israelsk buss tar oss imot. Vi fortsetter nordover og gjør vårt første stopp i Israel i Timna hvor koppergruvene til Kong Salomo var. Vi bare passerer disse og gjør et stop i Timna hvor vi skal besøke modellen av Tabernakelet, Israels helligdom under ørkenvandringen.. Fortsetter videre til Dødehavet og stopper i Ein Nbokek for en svømmetur. Fortsetter til Jeriko hvor vi besøker restene av Jerikos murer og Elias kilden. Så begynner vi oppstigningen til Jerusalem og vårt hotell Grand Court.

Frokost Middag
Getsemane Og Oljeberget

Dag 6

Tirsdag 5. mars: Jerusalem

Vi begynner dagen på Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Spaserer ned til Getsemane via Tårekirken. Besøker Klagemuren og Davidsbyen med Warren shaft, Gihon Kilden og Shiloa dammen. De som ønsker å spasere gjennom Hiskas tunellen kan gjøre det. Men de må ha med lom-melykt og sko som tåler vann. Får vi tid, kan de som ønsker, spasere gjennom Herodes tunellen som går fra Soloah dammen opp til Klagemuren.

Frokost Middag
April Israel Gravhagen

Dag 7

Onsdag 6. mars: Jerusalem

Vi besøker Gordons Golgata etter frokost. Resten av dagen fri i Jerusalem. Reiseleder gir gode råd.

Frokost Middag
Kapernaum10

Dag 8

Torsdag 7. mars: Jerusalem - Tiberias omegn

Vi setter kursen ned mot Jordandalen og legger inn et kort besøk i Gilgal hvor Israelsfolket kom over Jordan elven etter ørkenvandringen. Fortsetter opp Jordan dalen til Genesaretsjøen til Tiberias hvor vi skal ut på båttur til Nof Ginnosar. Fortsetter til Bergprekenstedet. Spaserer ned til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen og avslutter med et besøk i Kapernaum. Overnatting på hotell Restal i Tiberias.

Frokost Middag
Shilo Paktens Ark3

Dag 9

Fredag 8. mars: Tiberias - Samaria - Petah Ticva

Vi skal besøke Samaria. Første stopp er Jakobs brønn i Sykar. Så til Garisim – Samaritanernes hellige fjell og til Elon More, stedet hvor historien forteller at Abraham bygde et alter til Herren etter at han kom til Kanaans land. Vi kjører forbi Shilo hvor arken sto i 430 år og minnes historien. Bussen tar oss videre ned til Petah Tikva like ved flyplassen.

Frokost Middag

Dag 10

Lørdag 9. mars: Israel - Norge

Vi må tidlig opp. Det er ca. 20 minutter til flyplassen hvor vi må være kl. 06.00

Avreise Tel Aviv kl. 08.55 TK 865

Ankomst Istanbul kl. 12.20

Avreise Istanbul kl. 14.25 TK 1753

Ankomst Gardermoen kl. 16.30

Frokost
P10006161
Jordan 05
Saligprisningens Berg0
Mensa Christi7
Mensa Christi2
Kapernaum4

Priser og betingelser

Pris fra 19 735,-

Tillegg for enkeltrom: 4.450.-

TILSLUTNING.

Da vi regner med at vi får deltakere fra hele sør Norge, går vi ut med pris fra Oslo. Laveste tilslutningspris fra Stavanger/Bergen, Trondheim og Ålesund ligger på ca. nok 1000.- pr. person tur/retur pluss skatter. Derfor er det viktig å være tidlig uten med å bestille tilslutning.

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Amman med retur fra Tel Aviv.
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise.
 • Transport flyplass - hotell - flyplass.
 • Opphold på hotell i dobbeltrom.
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Frokost og middag alle dager.
 • Lokal lunsj i Wadi Rum.
 • Rundreise ifølge det oppsatte program i Jordan og Israel.
 • Inngangspenger til severdighetene.
 • Engelsk talende guide i Jordan.
 • Shuttle bus på grensen
 • Grenseskatt i Israel (usd 15.-)
 • Skandinavisk talende guide på rundturen.
 • Flyskatt i totalbeløpet (kan forandres.)
 • Norsk reiseledelse.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hotell usd 80.- pr. person
 • Øvrige måltider og drikke til maten.

Tipset legges i egen konvolutt med navn på og levers til reiseleder ved avreise.

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

NB. Det er viktig at alle som blir med på turen har reiseforsikring.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/