Sist oppdatert 22. juni, kl. 09:49

Informasjon vedrørende coronavirus

Jerusalem vår mindre pix
Fodselskirken Betlehem
Boat on sea of galilee2

Tur til Israel og Palestina
Bli kjent med Bibelens land

Avreisedato

25.02.2022

Varighet

11 dager

Pris fra

20 950,-

Tur til Israel og Palestina

Vær med på en spennende tur til Bibelens land. Vi besøker Galilea, Jerusalem og Betlehem og gjennopplever bibelhistorien og blir kjent med Israel i dag og hvordan det er å bo i dette spesielle landet.

Netanja Beach

Dag 1

FREDAG 25. FEBRUAR

Utreise Norge - Israel
Avreise fra Oslo kl 10.40 med LOT, vi flyr via Warszawa til Israel. Vi ankommer Tel Aviv kl 20.10. Her venter bussen på oss og kjører oss til vårt overnattingssted i Netanya.

Caesarea Ved Havet Rekonstruksjon

Dag 2

LØRDAG 26. FEBRUAR

Netanya - Tiberias
Etter en god frokost reiser vi til Caesarea ved havet, her får vi se ruiner fra romertiden, teateret, rester etter Pilatus sitt palass og Hippodromen. Så drar vi videre til Karmelfjellet, der Elia kjempet mot Baalprestene. Fra Muhraka får vi se utover Jisraeelsletten før vi kjører til Nasaret og besøker Bebudelseskirken. Turen går så til Tzippori, med sine mange utgravinger før vi ankommer vårt hotell i Tiberias.

Mt Beatitute

Dag 3

SØNDAG 27. FEBRUAR

På og rundt Genesaretsjøen
I dag starter vi med en båttur på Genesaretsjøen, dette er for mange et høydepunkt. Vi besøker de kjente stedene vi har hørt om: Saligprisningensberg, Magdala, Kapernaum, Tabgha og Mensa Kristi.

Fra Har Bental Singeltur 2016

Dag 4

MANDAG 28. FEBRUAR

Nordre Galilea og Golan
En ny og spennende dag står på programmet. I dag besøker vi den nordre delen av Galilea og Golanhøydene. Første stopp blir byen Safed, som er den høystliggende byen i Galilea og Israel. Så går turen videre til Caesarea Filipi, der Peter bekjente at Jesus er Messias. Så skal vi videre til Bentalfjellet med utsikt langt inn i Syria.

Bet Shean

Dag 5

TIRSDAG 01. MARS

Nedre Galilea
I dag besøker vi den nedre delen av Galilea. Vi starter med Beit Shean, som er en av de eldste byene i Israel og som er kjent for sine mange utgravninger. Neste stopp blir Gideon kilden ved Ein Harod, det blir et badestopp i Sachne med sine varme kilder og som også blir kalt “Paradisets forgård” og vi skal besøke en kibbutz og få et lite innblikk i hvordan det er å leve der.

Jordan Dalen Grense Mellom Jordan Og Israel

Dag 6

ONSDAG 02. MARS

Galilea til Jerusalem
Vi kjører ned Jordandalen, forbi Jeriko og opp til Jerusalem. Fra Oljeberget ser vi utover byen og vandrer ned til Kedrondalen og Getsemanehagen.

Vestmuren

Dag 7

TORSDAG 03. MARS

I Jesu fotspor i Jeruslaem
Vi starter med et besøk ved Klagemuren eller Vestmuren, så besøker vi St. Anna kirken som har en veldig flott akustikk, og går Via Dolorosa opp til Gravkirken. Det blir også litt tid på egenhånd i Gamlebyen.

Gravhagen 3

Dag 8

FREDAG 04. MARS

Jerusalem
Det blir ennå en spennende dag i Jerusalem. Vi starter med et besøk i det jødiske kvarter, så går vi til Sionsberget med nattverdssalen og videre til Hanegalskirken. Vi avslutter dagens program med et besøk i den vakre gravhagen Gordons Golagata.

Dodehavet 2

Dag 9

LØRDAG 05. MARS

Området ved Dødehavet
Etter frokost drar vi ned til det lavestliggende punktet på jorden. Dødehavet som ligger om lag 400 m under havets overflate og som er om lag 400 meter dyp. Første stopp blir Qumran, der Dødehavsrullene ble funnet. Så blir det anledning til å bade i Dødehavet, som er kjent for sine helsebringende egenskaper og er verdens salteste innsjø. Og sist men ikke minst går turen videre til Masada, festningen på fjellplatået med sin sterke historie.

Shepherd Field Betlehem

Dag 10

SØNDAG 06. MARS

Betlehem og Yad Vashem
I dag går turen til Betlehem med Fødselskirken og hyrdemarkene. Så drar vi tilbake til Jerusalem og besøker Yad Vashem, Holocaust minnesenteret.

European Bee eater Israel

Dag 11

MANDAG 07. MARS

Hjemreisedag
Tidlig avreise til flyplassen. Vårt fly går kl 11.25 fra Tel Aviv og vi ankommer Oslo kl 18.55.

Priser og betingelser

Pris fra 20 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 9350,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre flyplasser i Norge på forespørsel

Overnattingsteder:
25.-26. febr. - King Solomon Hotel, Netanya
26.-02. mars - Restal Hotel, Tiberias
02.-07. mars - Prima Royal, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter fra Oslo til Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr 1700,- (pr. april 21, kan endre seg noe)
 • Opphold på valgte hotell i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøks steder ihht. dagsprogram
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisk talende lokal guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Tips til hotell betjening, guide og sjåfør ca. 105 USD pr. reisende
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
25. FEBRUAR 2022 OSLO - WARSZAWA 10.40 12.40 LO 482
25. FEBRUAR 2022 WARSZAWA - TEL AVIV 15.25 20.10 LO 155
07. MARS 2022 TEL AVIV - WARSZAWA 11.25 14.25 LO 156
07. MARS 2022 WARSZAWA 16.45 18.55 LO 483
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise!
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.