Sist oppdatert 20. mai, kl. 10:00

Informasjon vedrørende coronavirus

Police ccar
Boat on sea of Galilee at sunset
Jerusalem 4

Tur til Israel
Politifaglig innhold

Avreisedato

07.11.2020

Varighet

9 dager

Pris fra

20 790,-

Tur til Israel

Denne turen er en spesialtilpasset reise fullspekket med spennende opplevelser, kulturhistorie og dagsaktuell kunnskap. Sammen med gode venner og kolleger får dere oppleve et helt spesielt land med en unik historie. Nå har du sjansen til å oppleve noe litt utover det vanlige.

Tlv Beach2

Dag 1

LØRDAG 07. NOVEMBER

Norge - Tel Aviv
Avreise fra Oslo kl. 11.35 med Turkish Airlines, mellomlanding i Istanbul og ankomst i Tel Aviv kl. 21.40. Her venter bussen og tar oss til vårt hotell Metropolitan i Tel Aviv. Lett måltid ved ankomst.

Armageddeon sletten

Dag 2

SØNDAG 08. NOVEMBER

Tel Aviv - Tiberias
Etter frokost besøker vi Politiet i Tel Aviv. Setter vi kursen nordover langs Middelhavet og stopper på Karmelfjellet hvor vi har en fantastisk utsikt over Harmageddon sletten og utover havet i vest. Vi besøker stedet Muchraka hvor profeten Elias holdt til. Vi stopper på kibbutz Mizra hvor vi kjøper oss lunsj. Gjøre et besøk i kibbutzen før vi kjører opp til Nasaret med bebudelseskirken før vi ankommer Tiberias ved Genesaretsjøen og vårt hotell Restal et forholdsvis enkelt hotell. Frokost og
middag inkludert.

Politikvinne israel

Dag 3

MANDAG 09. NOVEMBER

Områdene ved Genesaretsjøen
Vi besøker Politiet i Tiberias. Så båttur på Genesaretsjøen fra Tiberias til kibbutz Nof Ginnosar. Fortsetter til Bergprekenstedet. Herfra kan de som vil spasere ned til Mensa Kristi hvor Jesus åpenbarte seg for disiplene etter oppstandelsen. Bussen oss til Kapernaum – Jesu egen by. Så til kibbutz Ein Gev på østsiden av Genesaretsjøen for lunsj. Retur til Tiberias og resten av dagen til egen disposisjon. Frokost, lunsj og middag

Mt bental

Dag 4

TIRSDAG 10. NOVEMBER

Nordre Israel og GolanVi setter kursen nordover til Naftalifjellene langs den Libanesiske grensen. Vi stopper ved kibbutz Misgav Am hvor vi får høre hvordan den israelske hæren har sloss mot Hisbollah under kampene i Libanon. Deretter opp på Golan platået og opp på Ben Tal (ca. 1165 m.o.h.) hvor vi har en fantastisk utsikt inn i Syria og opp mot Hermon fjellet med sine over 2000 meter høye topper. Kjører sørover langs den syriske grensen og gjør en stopp på en reservebase for militæret ca. en km fra det syriske grensegjerdet. Stopper ved fredsutsikten hvor vi har en fantastisk utsikt over Genesaretsjøen fra øst, ned Yarmuk dalen (Goghopens dal) tilbake til Tiberias, Frokost og middag inkludert.

Bading I Dodehavet

Dag 5

ONSDAG 11. NOVEMBER

Tiberias - Dødehavet
Vi forlater Tiberias og fortsetter ned Jordandalen langs den Jordanske grensen til Jeriko – muligens verdens eldste by hvor vi besøker Elisa kilden og ruinene av Jerikos murer. Fortsetter langs Dødehavet verdens laveste punkt og hvor taubanen tar oss opp 411 m.o.h og hvor vi får høre om jødenes/zelotenes kamp mot romerne i år 70 – 73 e.kr. Så helt sør til Dødehavet til Ein Bokek like i nærheten av Sodoma og Gomorra for bading i Dødehavet og til vårt hotell David for overnatting. Frokost og middag.

Jerusalem 4

Dag 6

TORSDAG 12. NOVEMBER

Dødehavet - Sderot - Jerusalem
Vi kjører inn i Negev ørkenen og vestover mot Gaza til byen Sederot – som stadig har vært utsatt for rakettangrep fra Gaza. Her planlegger vi besøk hos Politiet. Her besøker «Rakett Museet» før vi kjører nesten bort til grensen til Gaza og stopper i utkanten av byen.. Setter så kursen opp til Jerusalem hvor vi forsøker å få besøke Politiet i byen ca. kl. 14.00. Så til vårt hotell Montefiore. Frokost og middag inkludert.

Yad vashem fevogn mindre pix

Dag 7

FREDAG 13. NOVEMBER

Jerusalem
Vi begynner dagen med besøk i Yad Vashem, minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig.. Fortsetter til Øst-Jerusalem og til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt til områdene omkring Jerusalem. Spaserer ned til Tårekirken hvor Jesus etter tradisjonen satt sammen med disiplene og hvor Jesus gråt over byen. Spaserer videre ned til Getsemane hvor vi minnes det som skjedde her. Resten av dagen fri Frokost og middag inkludert

Temareise Jerusalem26

Dag 8

LØRDAG 14. NOVEMBER

Jerusalem
I dag har vi ikke buss eller guide. Vi besøker vi Gordons Golgota med den tomme grav hvor vi har time kl. 09.00. Fortsetter inn i Gamlebyen og spaserer langs Via Dolorosa til Gravkirken og ned til Klagemuren. Resten av dagen til shopping i basarene i Gamlebyen i Jerusalem. Frokost og middag.

Miljøbildet fugl israel

Dag 9

SØNDAG 15. NOVEMBER

Hjemreise
Vi kjører tidlig fra hotellet hvor vi må være ca. kl. 06.00. Avreise fra Tel Aviv kl. 08.40 med Turkish Airlines via Istanbul til Oslo. Ankomst Oslo kl. 16.20.

Humus Og Falafel 08
Foto fra tur med Per larsen
Galilea
Genesaretsjøen 3
Bental1 80
Masada
Miljøbildet israel
Judean desert
Bilder Israel 04 115
Basargater Jerusalem

Priser og betingelser

Pris fra 20 790,-

Tillegg for enkeltrom: KR. 7150,- (begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

Flyreise Oslo - Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr. 1955,- pr. jan 2020 (kan endre seg noe), transfer fra flyplassen til hotellet i Israel t/r, assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise, opphold på hotell i Israel i dobbeltrom, halvpensjon (frokost og middag) på hotell i Israel, taubane til Masada og inngang til nasjonalparken, båttur på Genesaretsjøen, Inngang til Misgave Am, 1 lunsj på kibbutz Ein Gev, rundreise i henhold til oppsatt program, inngangspenger til severdighetene ihht. programmet, skandinavisk talende guide (08.-13.nov.), norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

Øvrige måltider, drikke til maten, forsikringer, tips til guide, sjåfør og hotell ca. USD 65 pr. person.

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
07. november 2020 OSLO - ISTANBUL 11.35 17.35 TK1752
07. november 2020 ISTANBUL - TEL AVIV 20.25 21.40 TK864
15. november 2020 TEL AVIV - ISTANBUL 08.40 12.15 TK865
15. november 2020 ISTANBUL - OSLO 14.20 16.20 TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/