Saligprisningensberg
Bading I Dodehavet

Israel: Bibelens land
70-årsjubileum i moderne tid

Avreisedato

16.11.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

18 610,-

Fulltegnet

Israel: Bibelens land

Israel feirer 70 år som selvstendig stat i moderne tid i 2018. Det vil vi være med å feire med en tur hvor vi også får oppleve å gå og se de kjente bibelske stedene hvor Jesus gikk.

I Nazareth besøker vi Baptistmenigheten «Home of Jesus the king church» og pastor Saleem Shalash. Vi skal være med på gudstjeneste, oppleve steder i Nazareth turister sjelden får oppleve, og høre om det spennende arbeidet menigheten er med på både i Nazareth og Haifa.

Etter opplevelsesrike dager rundt Tiberiassjøen, går turen til Jeriko, Dødehavet og Jerusalem.
Vi får ikke med oss hoveddelen av Israels feiring som selvstendig stat på grunn av at vi kommer ned litt etter denne, men får en interes-sant tur «opp til Jerusalem» og blir der noen dager. Her tar vår utmerkede guide oss med til steder som Yad Vashem (Holocaustmuseet), Via Dolorosa (veien Jesus gikk med korset til Golgata), Getsemane og mange flere. I tillegg får vi et møte med re-presentanter fra Internasjonale Kristne Ambassade. Så det mangler ikke på godbiter der i området heller!
Mot slutten av turen tilbringer vi en fridag i Netanya før vi fulle av inntrykk setter oss på flyet hjem til det «kalde nord».
Vel møtt til en tur med tillegg av «litt utenom det vanlige»!

Netanya7

Dag 1

Fredag 16. november: Norge - Israel

Avreise Trondheim kl. 08.20 SK 345

Ankomst Gardermoen kl. 09.20

Avreise Gardermoen kl. 11.40 TK 1752

Ankomst Istanbul kl. 17.30

Avreise Istanbul kl. 20.30 TK 864

Ankomst Tel Aviv kl. 21.35

Her venter buss og guide som tar oss til Netanya og vårt hotell. Enkelt måltid ved ankomst.

Caesarea Ved Havet Rekonstruksjon

Dag 2

Lørdag 17. november: Caesarea - Tiberias

Vi kjører nordover langs Middelhavet og stopper i Caesarea som var romernes hovedby i Israel på Jesu tid. Vi ser det romerske teateret, restene av kong Herodes palass, Hippodromen og litt av restene fra byen som den var på 1200 tallet. Fortsetter til Karmelfjellet og Muchraka, stedet hvor profeten Elias holdt til og kjempet mot de falske profetene. Så kjører vi over Harmageddonsletten og opp til Nasaret Village og Bebudelseskirken og Fjellet hvor tradisjonen sier at folket ville styrte Jesus utfor stupet (Luk.4.). Vi besøker «Home of Jesus the king church» og deltar på Gudstjeneste før siste etappen ned til Tiberias ved Genesaretsjøen og vårt hotell Restal.

Frokost Middag
Kapernaum10

Dag 3

Søndag 18. november: Genesaretsjøen og omegn

Vi begynner dagen med besøk i Magdala, hjembyen til Maria Magdalena ved Genesaretsjøen. Fortsetter opp til Bergprekenstedet og herfra spaserer vi ned til, Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Fortsetter til Kapernaum – Jesu egen by. Deretter over til «hin side» - østsiden av sjøen til kibbutz Ein Gev hvor vi spiser lunsj og Peters fisk står på menyen. Herfra tar vi båt tilbake til Tiberias.

Frokost Lunsj Middag
Ben Tal 1165Moh3

Dag 4

Mandag 19. november: Nordre Israel

Bussen tar oss opp langs Naftalifjellene langs den Libanesiske grensen. Vi stopper ved kibbutz Misgav Am hvor vi får høre hvordan den israelske hæren sloss mot Hisbollah. Så til Caesarea Filippi for et besøk. Deretter opp på Golanplatået og opp på Ben Tal, 1165 moh, og sørover på Golan til Fredsutsikten hvor vi har en fantastisk utsikt over Genesaretsjøen, ned Yarmukdalen (Goghopens dal) tilbake til Tiberias.

Frokost Middag
Kasser Al Yahud8

Dag 5

Tirsdag 20. november: Dødehavet-Jerusalem

Vi setter kursen ned Jordandalen og stopper ved de varme kildene i Sakne ved foten av Gilboafjellet. Fortsetter ned Jordan-dalen til Dåpsstedet i Jordanelven øst for Jeriko hvor etter all sannsynlighet Jesus ble døpt av Johannes. Passerer Qumran, ser grottene fra veien og får høre historien om Dødehavs-rullene. Så til Masadaborgen hvor taubanen tar oss opp 411 m.o.h og hvor vi får høre om jødenes/zelotenes kamp mot romerne i år 70 – 73 e.kr. Så til bading i Dødehavet før vi set-ter kursen opp til Jerusalem og vårt hotell Grand Court.

Frokost Middag
Davids By8

Dag 6

Onsdag 21. november: Jerusalem

På vår første dag i Jerusalem begynner vi ved Betesda dam. Så til Gabbata hvor Jesus ble domfelt av Pontius Pilatus, går Via Dolorosa til Gravkirken. Fortsetter ned til Klagemuren og videre til Davidson Senter og Davidsbyen med Ofelhøyden hvor kong David hadde sitt palass. De som ønsker går ned til Gihonkilden hvor kong Salomo ble salvet til konge og de kan fortsette gjennom Hisekiastunnellen til Siloahdammen. Tunellen er 530 meter lang og det renner vann i tunellen så dere må ha fottøy som tåler litt vann og lommelykt. Resten av dagen fri i Gamlebyen.

Frokost Middag
Israel Betlehem Fodselskirken

Dag 7

Torsdag 22. november: Jerusalem

Bussen tar oss til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt til områdene omkring Jerusalem, spaserer ned til Tårekirken hvor Jesus etter tradisjonen satt sammen med disiplene og hvor Jesus gråt over byen. Spaserer videre ned til Getsemane hvor vi minnes det som skjedde her. Så tar bussen oss til Betlehem og Hyrdemarken hvor vi får en palestinsk kristen guide. Etter besøket her returnerer vi til Jerusalem. Litt fritid i Gamlebyen.

Frokost Middag
April Israel Gravhagen

Dag 8

Fredag 23. november: Jerusalem - Netanya

Vi begynner dagen i Gordons Golgata ved den tomme grav og nattverd. Deretter tar bussen oss over til Vest-Jerusalem og til Yad Vashem, minnesmerke over falne jøder under annen verdens-krig. Vi besøker Israels Museum og Jerusalemmodellen som viser oss hvordan byen var på Jesu tid. Så fortsetter vi ned til Middelhavet og gamle Joppe før vi kjører gjennom Tel Aviv og opp til Netanya.

Frokost Middag
Netanya Beach
Netanya Beach

Dag 9

Lørdag 24. november: Netanya

Fridag i Netanya. Vi nyter solen, sjøen og sommeren.

Frokost Middag
Direktefly Norge Israel

Dag 10

Søndag 25. november: Hjemreise

Vi kjører fra hotellet ca. 05:15 til flyplassen, en tur på ca. 40 min.

Avreise Tel Aviv kl. 08.55 TK 865

Ankomst Istanbul kl. 12.20

Avreise Istanbul kl. 14.25 TK 1753

Ankomst Gardermoen kl. 16.30

Avreise Gardermoen kl. 18.30 SK 368

Ankomst Trondheim kl. 19.25

Israel Museum13
Jaffa4
Yad Vasheim
Yad Vasheim
Magdala0
Ben Tal 1165Moh5
Caesarea Philippi17

Priser og betingelser

Pris fra 18 610,-

Tillegg for enkeltrom: 5 735,-

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv med retur. Eventuelt tillegg fra Trondheim.
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise.
 • Transport flyplass - hotell - flyplass.
 • Opphold på hotell i dobbeltrom.
 • Båttur på Genesaretsjøen.
 • Taubane til Masada.
 • Frokost og middag alle dager.
 • Lunsj i Ein Gev.
 • Rundreise ifølge det oppsatte program.
 • Inngangspenger til severdighetene.
 • Skandinavisk talende guide på rundturen.
 • Flyskatt nok 1.720.- fra Oslo + eventuelt nok 385.- fra Trondheim. (kan forandres.)
 • Norsk reiseledelse.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hoteller. USD 64.- pr. person
 • Øvrige måltider og drikke til maten.

Tipset legges i en konvolutt og gis til reiseleder ved avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.