Klagemuren JLM 12
Dødehavet bading 14
I SRAELS BORDER WITH SYRIA

Tur til Israel
Evangeliesenteret

Avreisedato

10.10.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

25 280,-
Netanya 5

Dag 1

TIRSDAG10. OKTOBER

NORGE – ISRAEL
Vi reiser med det polske flyselskapet LOT med utreise kl 10:45 fra Oslo. Vi reiser via Warszawa og lander på Ben Gurion flyplass kl18:50. Her venter SMILE servicesom tar oss til bussen. Den kjører oss direkte til Four Season Hotel i Netanya. Her spiser vi middag.

Cæsarea ved havet Amfiteater 2

Dag 2

ONSDAG 11. OKTOBER

TEL AVIV – TIBERIAS
Vi begynner dagen i Casarea. Her ser vi teateret, restene av Herodes Palass, veddeløpsbanen og ruinene av korsfarerbyen. Fortsetter nordover til Karmelfjellet hvor profeten Elias hadde sitt tilholdssted. Her har vi en flott utsikt til havet, over Harmagedonsletten og opp mot Nasaret som er vårt neste stopp. Vi besøker Bebudelseskirken og utsiktspunktet Precipion hvor vi ser over mot Mt. Tabor, byen Nain og sørover mot Mt. Karmel m.m. Siste etappe er til Tiberias og vårt hotell Restal.

Genesaretsjøen Båt 11

Dag 3

TORSDAG12. OKTOBER

OMRÅDENE VED GENESARETSJØEN
En båttur på Genesaretsjøen fra Tiberias til kibbutz Nof Ginosar er først på programmet i dag. Etter den fine båtturen drar vi videre til Bergprekenstedet. Herfra spaserer vi til Møteplassen hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen - Mensa Kristi. Så til Jesu egen by Kapernaum. Vi kjører så til kibbutz Ein Gev for lunsj. Så opp på Golanhøydene til fjellet Ben Tal ca. 1.165 meter over havet. Herfra har vi en fantastisk utsikt over Golan og langt inn i Syria og over til Hermonfjellet, høyeste topp er på ca. 2.800 meter. Vi kjører sørover hele Golan og stopper ved Fredsutsikten før vi kjører ned Yarmukdalen (Goghopens Dal). Mulig at vi gjør et stopp i Yardenit – dåpsplassen, før vi drar tilbake til hotellet vårt.

Døpeplassen Kaser El Yahud 3

Dag 4

FREDAG13. OKTOBER

TIBERIAS - JERUSALEM
Vi forlater Tiberias og setter kursen sørover Jordandalen langs Jodanelven til Qasr El Yehud hvor Jesus ble døpt av Johannes. Deretter ned langs Dødehavet til Ein Gedi hvor vi spaserer inn dalen ved Steinbukk-klippene, hvor David gjemte seg for kong Saul i hulen. Vi går opp til Davidkilden og fossen der. Deretter blir det bading i Dødehavet ved Ein Bokek før vi setter kursen opp til Jerusalem og hotellet Eyal.

Getsemane tre

Dag 5

LØRDAG 14. OKTOBER

JERUSALEM
Vi begynner dagen på Oljeberget med den fantastiske utsikten over byen og områdene omkring. Så spaserer vi ned til Tårekirken og videre ned til Getsemanehagen. Deretter tar bussen oss til Yad Vashem, minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Retur til hotellet.

Via Dolorosa JLM mindre

Dag 6

SØNDAG 15. OKTOBER

JERUSALEM
I dag har vi ikke buss. Vi begynner dagen med besøk ved Betesda Dam. Videre til Gabbata hvor Jesus ble domfelt av Pilatus. Fortsetter på Via Dolorosa. Så ned til Klagemuren hvor vi avslutter spaserturen. Resten av dagen til fri disposisjon i Jerusalem. Vi møtes til middag på hotellet

Gravhagen JLM 19

Dag 7

MANDAG 16. OKTOBER

JERUSALEM
Kl. 09:00 samles vi i den fredfylte hagen i Gordons Golgata med den tomme grav. Deretter drar vi til Hyrdemarkene og Fødselskirken i Betlehem. Resten av dagen til egen disposisjon i Jerusalem. Reiselederne gir gode råd.

Paktens Ark shutterstock 1169095375

Dag 8

SAMARIA
I dag går turen til Samaria hvor vi besøker fjellet Garisim hvor vi ha en fantastisk utsikt over til Ebalfjellet og ned til Nablus/Sikem som er neste stopp – nemlig Jakobs brønn. På veien tilbake til Jerusalem gjør vi et kort stopp i Silo hvor paktens ark sto i 430 år og hvor profeten Samuel hadde sitt herberge

Gamlebyen Basargate JLM 1

Dag 9

ONSDAG 18. OKTOBER

ISRAEL - NORGE
Hjemreisedagen er kommet. Vi reiser tidlig fra hotellet. Flyavgang fra Ben Gurion 11:55 med LOT via Warszawa. Ankomst Oslo 18:55.

Fra Signe 5
Kapernaum 2n mindre pix
Kapernaum 3 mindre pix
Dadler mindre pix
Betlehem
Betlehem Fødselskirken 3 mindre pix
Betlehem Fødselskirken 4 mindre pix
Ein Gedi 2 shutterstock 2196966391
Gaseller
Bønnebok og bønnesjal
Yad Vashem JLM 6
Gravkirken JLM 1 2
Gamlebyen Basargate JLM 2 mindre pix
Gravhagen med mennesker redigert
Falafel mindre pix
Gamlebyen JLM 1
JLM høst 2 2

Priser og betingelser

Pris fra 25 280,-

Tillegg for enkeltrom: kr 6 460,- (begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER

10 - 11/10 Four Season Hotel, Natanya

11- 13/10 Restal Hotel, Tiberias

13- 18/10 Eyal Hotel, Jerusalem

Bestill

Prisen inkluderer

• Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r (inkl. flyskatt kr 1 900,- kan endre seg noe)

• Rundreisen i henhold til oppsatt program

• Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)

• Lunsj på kibbuts Ein Gev

• Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program

• Skandinavisktalende guide på rundturen

• Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

• Øvrige måltider

• Drikke til maten

• Enkeltromstillegg

• Reise- og avbestillingsforsikring

• Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 86 USD pr. person (legges i konvolutt og gis til reiseleder)

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
10. OKTOBER Oslo - Warszawa 1045 1245 LO 482
10. OKTOBER Warszawa - Tel Aviv 1400 1850 LO 155
18. OKTOBER Tel Aviv - Warszawa 1155 1500 LO 256
18. OKTOBER Warszawa - Oslo 16:50 1650 1855 LO 483
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/