Tur til Israel
En reise i bibel, kultur og historie

Avreisedato

27.10.2019

Varighet

7 dager

Pris fra

16 990,-

Dag 1

Søndag 27. oktober: Norge - Israel

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo kl 11.40. Vi ankommer flyplassen i Tel Aviv kl 21.45. Her venter buss – ingen guide ved ankomst - som tar oss direkte til Petha Tikva for overnatting på Prima Link Hotell.

Dag 2

Mandag 28. oktober: Tel Aviv - Tiberias

Vi kjører langs Middelhavet og opp til Nasaret hvor vi besøker Bebudelses-kirken. Så fortsetter vi videre til Genesaretsjøen og Berprekenstedet. De som ønsker det kan spasere ned til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Vi avslutter med Kapernaum – Jesu egen by, før vi kjører til vårt hotell i Tiberias – Leonardo. Frokost og middag.

Dag 3

Tirsdag 29. oktober: Golan - Jerusalem

I dag skal vi besøke Golanhøydenen og fjellet Ben Tal (ca 1.160 moh.). Herfra har vi en fantastisk utsikt inn i Syria og opp på Hermonfjellet som rager godt over 2.000 meter over havet. Siden fortsetter vi over Golan platået og kjører ned Yarmuk dalen (Goghopens dal) og sørover Jordandalen, vi kjører inn på Vestbredden langs den Jordanske grensen, til Jeriko. Etter et kort besøk her kjører vi langs Dødehavet til Masadaborgen. Vi tar taubanen opp til platået hvor vi få høre den fantastiske historien om jødenes kamp mot romerne i årene 70 – 73 ekr. Så blir det mulighet for et bad i Dødehavet før vi setter kursen opp til Jerusalem og vårt hotell Royal Wing i vest Jerusalem. Frokost og middag.

Dag 4

Onsdag 30. oktober: Jerusalem

Bussen tar oss til Oljeberget. Her får vi se den fantastiske utsikten over Jerusalem og områdene omkring. Herfra spaserer vi ned til Getsemane via Dominus Flevit kirken (Gråtekirken). Vi besøker også Maria Magdalena kirken med de gylne kuplene. Bussen tar oss over til Vest Jerusalem hvor vi besøker modellen som viser Jerusalem på Jesu tid. Vi avslutter dagen i Yad Vashem – minnesmerke over de falne jødene under annen verdenskrig. Frokost og middag.

Dag 5

Torsdag 31. oktober: Jerusalem

Vi begynner dagen i Gordons Golgata og den tomme grav. Så fortsetter vi inn i Gamlebyen til Betesda Dam før vi går Via Dolorosa til Gravkirken. Deretter skal vi gå ned til Klagemuren og videre til Davidsbyen og ned Warrens Shaft til Gihonkilden hvor Salomo ble salvet til konge ca. 1.000 år før Kristus. De som ønsker kan spasere gjennom Hiskia tunellen som ble hogd ut ca. 750 år fkr. Tunellen har vann og er 535 meter lang. Vi må ha med lommelykt og sko som tåler vann. De som ikke ønsker å gå tunellen går tørrskodd gjennom en annen tunell så samles gruppen igjen ved Siloadammen. Frokost og middag.

Dag 6

Fredag 1. november: Betlehem - Jerusalem

Bussen tar oss til Betlehem og de palestinske områdene. Her besøker vi Hyrdemarkene og Fødselskirken. Re-tur til Jerusalem hvor vi har resten av dagen fri. Frokost og middag.

Dag 7

Lørdag 2. november: Jerusalem

Fridag i Jerusalem uten buss og guide. Reiseleder tar oss med på nye opplevelser. Frokost og middag.

Dag 8

Søndag 3. november: Israel - Norge

Etter en tidlig frokost på hotellet blir vi kjørt til flyplassen utenfor Tel Aviv. Flyet har avreise kl 08.45, og vi er fremme på Gardermoen kl 1620.

Priser og betingelser

Pris fra 16 990,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5.490,-

BOSTEDER
27/10-28/10 Hotel Prima Link, Petah Tikva
28/10-29/10 Hotel Leonardo, Tiberias
29/10-3/11 Hotel Royal Wing, Jerusalem.
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 •  Flyreise Oslo - Tel Aviv t/r
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise
 • Transport flyplass-hotell-flyplass
 • Opphold på hotell i dobbeltrom
 • Taubane til Masada
 • Frokost og middag alle dager unntatt 27/10. Da får dere mat på flyet
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til severdighetene
 • Skandinavisktalende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hoteller USD 50
 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Reiseforsikring


Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
27. oktoberOslo - Istanbul11401735TK 1752
27. oktoberIstanbul - Tel Aviv20352145TK 788
3. novemberTel Aviv - Istanbul08451215TK 765
3. novemberIstanbul - Oslo14201620TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/