Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Bethesta Dammen 08
Hyrde I Nasareth

Tur til Israel
Rundreise i Bibelens land

Avreisedato

02.10.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

19 950,-

Fulltegnet

Tur til Israel

Israel er «Bibelens land» og et spennende reisemål, både når det gjelder historie og dagsaktuelle begivenheter. Mangfold er stikkord for Israel, uansett om man ønsker en aktiv eller en avslappende ferie, er glad i naturen eller interessert i landets historie og kultur – troende eller ei. Sikkert er det at man kan regne med annerledes og eksotiske dager i et vakkert land med et behagelig klima. På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene både fra Det gamle og Det nye testamentet helt naturlige stopp.Et av de viktigste er Gennesaretsjøen i Galilea, som er stedet for mange kjente bibelfortellinger. Det var her Jesus gikk på vannet og stilte stormen, gjorde de fleste av sine under, talte til folkemengden og mettet de sultne. Rundt Gennesaretsjøen opplever en naturen og stedene slik det var da Jesus vandret omkring. Her finnes det kirker og ruiner som går så langt tilbake som det første århundret. På vår vei opp til Jerusalem vil vi kjøre inn i Samaria, i dag Palestina, og besøke Garisim-fjellet før vi kommer fram til Jerusalem. I denne byen finner vi kjente bibelske steder som blant annet Oljeberget, Getsemanehagen og Via Dolorosa som ender med Gravkirken – hvor kristne i nærmere 2000 år har feiret at Jesus døde og stod opp igjen. Vi vil også besøke Betlehem og Dødehavet.

Dag 1

Onsdag 2. oktober: Reisedag Norge - Israel

Vi reiser med Turkish Airlines fra Gardermoen via Istanbul til Tel Aviv. Det er mulig å bestille tilslutningsbilletter med SAS gjennom oss. Da har dere mulighet til å sjekke inn 30 kg bagasje. Det serveres et enkelt måltid om bord. Ved ankomst Ben Gurion flyplass ved Tel Aviv møter vi vår sjåfør som tar oss til hotellet i Tiberias.

Dag 2

Torsdag 3. oktober: Galilea: På og rundt Genesaretsjøen

Vi drar med båt ut på Gennesaretsjøen og deretter besøker vi Kapernaum, Jesu egen by, og senter for hans virke i Galilea. Den sentrale institusjonen og bygningen var synagogen, og kirken som er funnet like ved. Vi skal til Tabgha, til brødunderkirken og stranden. Siste programpost i dag er Saligprisningsfjellet hvor Jesus holdt Bergprekenen. Herfra har vi en flott utsikt utover Gennesaretsjøen og landskapet rundt. Tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Dag 3

Fredag 4. oktober:Nasaret, Sippori og Karmelfjellet

Etter frokost kjører vi gjennom Kana til Nasaret og besøker Bebudelseskirken, Midtøstens største kirkebygg. Vi besøker også Sippori, hovedstad i Galilea på Jesu tid, bare noen få km fra Nasaret. Her ser vi nydelig mosaikk og utgravninger. Vi drar så over Harmageddonsletten til Karmelfjellet og besøker Muhraqa, stedet der Elia kjempet med Baal’sprofetene og ba om regn over landet. Her har vi flott utsikt utover området.

Dag 4

Lørdag 5. oktober: Øvre Galilea og Golan

Vi kjører opp på Golanhøydene til Bentalfjellet, en nedlagt militær lyttepost, hvor vi har utsikt til det snødekte Hermon og langt inn i Syria. Vi skal også til foten av Hermonfjellet hvor en av Jordanelvens kilder ligger, veddet gamle Cæsarea Filippi – Banjas, et sted Jesus reiste gjennom og som vi kjenner fra Peters bekjennelse, «Du er Messias!» Turen går videre til Dan nasjonalpark som er sentral i en del Bibeltekster og der det er gjort interessante funn de siste årene. Om vi får tid stopper vi også ved Tel Hasor, et interessant museum med steinstøtter fra gudedyrkelse.

Dag 5

Søndag 6. oktober: Tiberias - Samaria - Jerusalem

Vi forlater Galilea og kjører mot Jerusalem. Vi skal til Garisim-fjellet, der samaritanerne holder til. De er i dag den minste av alle minoriteter i Det hellige land og de fleste bor like ved Nablus. Vi vil også via Josefs utsiktspunkt der en har panoramautsikt utover Nablus og området rundt. Vi går også inn i kirken over Jakobs brønn før vi fortsetter til Jerusalem for overnatting på samme hotell resten av turen.

Dag 6

Mandag 7. oktober: Jerusalem, Oljeberget og Gamlebyen

Vi kjører til toppen av Oljeberget og får se Jerusalem i morgensolen. Vi vandrer nedover «Palmesøndagsstien» til Dominus Flevit-kirken, «Herren gråt», der Jesus gråt over Jerusalem. Vi går inn blant oliventrærne i Getsemane-hagen og besøker Alle Nasjoners Kirke som er bygd over stedet hvor Jesus hadde sin store bønnekamp i Kedrondalen. Vi drar til en av portene inn i Gamlebyen, og skal vandre Via Dolorosa, «Lidelsens vei», fra Betesda dam til Gravkirken, og stoppe ved noen av stasjonene underveis. Vi går inn til Vestmuren, eller Klagemuren, som vi ofte kaller den.

Dag 7

Tirsdag 8. oktober: Tempelplassen, Israel Museum

Vi starter dagen med et besøk på Tempelplassen, stedet for Salomos tempel og for det andre tempelet som stod på Jesu tid og som romerne ødela. Vi skal til nybyen i vest, og til Israel Museum. Her får vi se modellen av Jerusalem slik byen var på Jesu tid. Vi skal også se Dødehavsrullene som ble funnet av gjetergutter i Qumran.

Dag 8

Onsdag 9. oktober: Gravhagen og fri

Vi skal til Gordons Golgata og Gravhagen, et sted som gir et godt inntrykk av hvordan det ytre miljøet var, med en hodeskalleformet klippe og gravkamre i en hage like ved. Her ved den tomme graven har vi en samling. Resten av dagen er til fri disposisjon. Det er den store forsoningsdagen, Yom Kippur, så alt jødisk er stengt, men i Gamlebyen er basarene åpne.

Dag 9

Torsdag 10. oktober: Betlehem, Davidsbyen og Gamlebyen i Jerusalem, Yad Vashem

Vi drar til Betlehem – Jesu fødeby – og besøker Fødselskirken. Vi kjører så via hyrdemarkene på vei tilbake til Jerusalem. Vi besøker Davidsbyen, City of David, og ser utgravningene. Vi går så inn i Gamlebyen av Jerusalem med Cardo-gaten fra romersk tid. Vi drar så til vestsiden av Herzlhøyden, til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket og museum for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust.

Dag 10

Fredag 11. oktober: Dødehavet med Qumran og Masada

Denne dagen har vi beregnet å benytte i Dødehavsområdet. Vi kjører ned til Jordandalen og sydover langs Dødehavet. Vi besøker Qumran som er kjent for funnet av Dødehavs-rullene, og vi hører om Qumransamfunnet eller esseerne, og vi ser blant annet hulene i fjellet der de ble funnet. Vi skal ha god tid til å bade i Dødehavet. Det er en meget spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet. Vi besøker også Massadafjellet, hvor guiden forteller om historien både fra Herodes den store sin tid, og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset ser her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Tilbake til Jerusalem.

Humus Og Falafel 08
Qumran
Israel Betlehem Fodselskirken
Israel Jerusalem Klagemuren
Bybane I Jlm
Dead Sea
Mona Lisa Of The Galilee
Aerial Skyline Tlv
Israel Blomst Brunstad

Priser og betingelser

Pris fra 19 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 5.290,-

BOSTEDER
2-6/10 Hotel Restal, Tiberias
6-12/10 Hotel Eyal, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.700,- (pr. nov. 18, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med USD 100
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
2. oktober Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
2. oktober Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
12. oktober Tel Aviv - Istanbul 0955 1215 TK 785
12. oktober Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/