View Of The Old City From The Mount Of Olives
Big And Old Ancient Olive Tree In The Olive Garden
Mo Israel Gunnar01

Tur til Israel
Steder med historiske og profetiske begivenheter

Avreisedato

30.10.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

19 850,-

Få plasser igjen

Tur til Israel

Vi håper dere vil være med oss til Israel! Dette blir mitt (Grotbæk) 26. år til Israel, det land som Gud gav til Abraham, Isak og Jakob som evig eiendom. Når vi reiser til Israel er vi med og oppfyller de løfter som Gud gav til Abraham og de folk som ønsket og velsigne Israel. Vi besøker Galilea, Jerusalem, Dødehavet og Eilat og vi skal høre om de historiske og profetisk begivenheter som omtaler disse stedene. Velkommen med oss!

Dag 1, onsdag 30. oktober: Norge - Israel - Tiberias

Vi reiser med Norwegian sitt direktefly mellom Oslo og Tel Aviv. Ved ankomst Tel Aviv om ettermiddagen venter buss som tar oss direkte til Tiberias og vårt hotell Leonardo Club.

Dag 2, torsdag 31. oktober: Områdene rundt Genesaretsøjen

Dagen starter med båttur på Genesaretsjøen fra Tiberias til Nof Ginnosar. Så til Bergprekenstedet. Herfra spaserer vi ned til møteplassen hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen - Mensa Kristi, for deretter å besøke Kapernaum. Så tar bussen oss med til østsiden av Genesaretsjøen og inn i Yarmuk dalen til de varme kildene i Hamat Gader. Deretter tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost og middag.

Dag 3, fredag 1. november: Nordre Israel og Golan

Bussen tar oss direkte opp til Naftalifjellene langs grensen til Libanon. Så ned forbi Kiryat Shmona til Caesarea Filippi og en av Jordans kilder. Så opp på Golan og fjellet Ben Tal, hvor vi har en fantastisk utsikt over Golan Høydene og over til Mt. Hermon og langt inn i Syria. Vi gjør et kort besøk i Golans største by Qatzrin før vi kjører ned Yarmukdalen og tilbake til Tiberias og vårt hotell for overnatting. Frokost og middag.

Dag 4, lørdag 2. november: Galilea

Vi skal i dag gjøre oss litt kjent i Jizreel dalen. Vårt første stopp er den gamle byen Bet Shean. Så fortsetter vi videre til Ein Harod kilden hvor Gidion valgte ut sine stridsmenn mot Midianittene etter å ha drukket av kilden. Så går turen opp til Gilboa fjellet hvor kong Saul døde i kampen mot Filisterne. Så tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost og middag.

Dag 5, søndag 3. november: Til Jerusalem

Vi kjører ned Jordan dalen og første stopp er Gilgal hvor israelsfolket kom over Jordan eleven etter utvandringen fra Egypt. Så til Kasser El Qud, dåpsstedet i elven Jordan øst for Jeriko hvor Jesus ble døpt av Johannes. Vi skal også avlegge Jeriko et besøk. Vi kjører opp til Jerusalem og besøker Oljeberget med den fantastiske utsikten over byen og områdene omkring. Så spaserer vi ned til Tårekirken og videre ned til Getsemane. Så tar bussen oss til vårt hotell Ramada i vest Jerusalem. Frokost og middag.

Dag 6, mandag 4. november: Jerusalem

Vi begynner dagen ved Klagemuren. Spaserer bort til Davidsson Senteret hvor vi får et innblikk i hvordan Tempelet var på Jesu tid. Så spaserer vi ut Møkkporten og ned til Davidsbyen og ser på litt av de gamle murene. Så fortsetter vi inn og ned i Warrens Shaft til Gihon kilden hvor Salomo ble salvet til konge over Israel.(De som vil kan spaserer gjennom Hiskiatunnelen til Siloah dammen. De må ha sko som tåler vann og kortbukser og lommelykt.) De som ikke går tunnelen går på tørt land til Siloah dammen. Deretter kan de som ønsker spasere den «lange Herodes Tunnelen fra Siloah og opp til Tempelmuren. De andre spaserer veien opp. Resten av dagen fri i Jerusalem. Frokost og middag

Dag 7, tirsdag 5. november: Jerusalem

Dagen begynner med besøk ved Gordons Golgata og den tomme grav hvor vi må være kl. 09.00. Resten av dagen er fri. Reiselederne gir gode råd. I dag har vi ikke buss og guide. Frokost og middag.

Dag 8, onsdag 6. november: Jerusalem - Eilat

Vi forlater Jerusalem etter frokost og kjører igjen gjennom Judaørken og ned til jordens laveste punkt – Dødehavet. Vi kjører på vestsiden ned til Masadaborgen hvor taubanen tar oss opp ca. 400 meter. Her får vi høre om jødenes kamp mot romerne i årene 70 – 73. e.kr. Så kjører vi ned til sørenden av Dødehavet til Ein Bokek hvor vi tar et bad i salthavet. Deretter fortsetter vi gjennom Negev langs den Jordanske grensen til Timna hvor vi besøker modellen av Tabernakelet før vi gir oss ut på den siste etappen ned til Eilat ved Rødehavet og vårt hotell Nova. Frokost og middag.

Dag 9 og 10, torsdag 7. og 8. november; Eilat

Vi nyter solen, sjøen og sommeren ved Rødehavet. Dagene er til fri disposisjon. Frokost og middag.

Dag 11, lørdag 9. november: Israel - Norge

Etter frokost ca. kl. 09.30 setter vi kursen nordover gjennom Negevørkenen til flyplassen ved Tel Aviv. Vi gjør et stopp underveis og planlegger å være på flyplassen ca. kl. 15.00. Avreise fra Tel Aviv direkte til Oslo hvor vi lander etter midnatt.

Eilat1
Saligprisningensberg
Israel Jerusalem Klaging
Walls Of Jlm
Israel Masada
Israel Rare Hatter
Humus Og Falafel 08
Israel Eilat 01
Israel Mat 01
Mo Israel Gunnar03

Priser og betingelser

Pris fra 19 850,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 7.950,-

BOSTEDER
30/10-2/11 Hotel Leonardo Club, Tiberias
3-6/11 Hotel Ramada, Jerusalem
6-9/11 Hotel Nova, Eilat
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

Pris ved minimum 40 betalende.

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv med retur
 • Flyskatter
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise
 • Transport flyplass - hotell - flyplass
 • Opphold på hotell i dobbeltrom
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Taubane til Masada
 • Frokost og middag alle dager
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til severdighetene
 • Skandinavisktalende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide og sjåfør usd 70 pr person
 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
30. oktober Oslo - Tel Aviv 0905 1510 DY 1996
9. november Tel Aviv - Oslo 2025 0050 (10. november) DY 1997
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.