Kairo 2
Stolte jenter har vunne premie i bibelkonkurranse
Anafora

Tur til Egypt
Bli bedre kjent med arbeidet NMS støtter i Midtøsten

Avreisedato

29.03.2023

Varighet

11 dager

Pris fra

22 390,-

Dag 1

Litt om turen

Turen er for deg som ønsker å lære mer om ulike prosjekter og arbeid som NMS støtter i Egypt. Vi besøker Bibelselskapet, det evangeliske teologiske seminaret og SAT-7. I tillegg skal vi selvsagt også være turister i dette landet som er så rikt på kultur og historie. Vi besøker blant annet pyramidene og det kjente biblioteket i Alexandria. De siste dagene roer vi ned på Anafora retreat – og kurssenter.

Egypt shutterstock 652987273 Ramadan lanterns in Khan Khalili bazaar in Cairo Egypt Bilde

Dag 2

ONSDAG 29. MARS

OSLO - WIEN
Avreise fra Oslo kl 15:00, (mulighet til å reise fra andre byer i Norge, ta kontakt). Ankomst Wien. Her går flyet videre til Kairo kl 22:15.

Kairo 5

Dag 3

TORSDAG 30. MARS

Ankomst Kairo: 01:40. Vår sjåfør møter oss og tar oss til hotellet, så vi får noen timers søvn. Etter en sen frokost besøker vi Bibelselskapet. Her møter vi en engasjert og kreativ stab som stadig kommer opp med nye ideer til å nå folket sitt med Guds ord. NMS har lenge støttet arbeidet, og vi setter av god tid. Ikke minst til den interaktive Bible World og bibelbutikken i tilknytning til hovedkontoret. Til lunsj blir det pizza som vi tar vi med oss på tur i felukka på Nilen. Om ettermiddagen tar vi en tur i gamlebyen der vi er innom den eldste kirken i gamle Kairo, St Sergius, fra det 5. århundre og Ben Ezra synagogen, et viktig jødisk monument. Den er ikke bare den største, men også den mest brukte. Før middag stopper vi ved den store koptiske katedralen.

Kairo 1

Dag 4

FREDAG 31. MARS

I dag er det det teologiske seminaret i Kairo som står på planen. Det er snart 160 år siden det startet opp. Student- tilgangen er god; ikke minst på bakgrunn av at de lenge har tilbudt nettundervisning. Det innebærer at studentene ikke trenger å flytte til Kairo, men kan ta store deler av studiet fra hjemstedet, enten det er i Egypt eller utenlands. NMS har vært en aktiv partner for akkurat den siden av driften. Dagens lunsj blir i matsalen på seminaret. Så står hulekirkene for tur; et stort anlegg på Muqattam-fjellet like ovenfor søppellandsbyen. Hele området er dekorert med historiske og bibelske motiver. Middag på vei tilbake til hotellet.

I studio under sending på SAT 7 KIDS

Dag 5

LØRDAG 01. APRIL

Vi skal til Citadellet, et murverk rundt det gamle Kairo, bygd av Saladin på 1100-tallet. Her får vi utsikt over byen med pyramidene i horisonten. Den store Mohamed Ali-moskeen ligger på samme område, så den får vi også besøke. I dag er den mer et museum enn en levende moske. Vi spiser lunsj på veien til TV-kanalen SAT-7 sitt studiohus. Der blir det omvisning og kanskje en mulighet for å være back stage på et liveshow? Vi får i alle fall se hvor de produseres og høre facts og historier om seertall og respons mm, NMS har støttet SAT-7 siden starten i 1996, flere ganger også med NORAD-finansiering.

Egypt shutterstock 260854904 Pyramids of Giza Egypt Bilde

Dag 6

SØNDAG 02. APRIL

Før vi forlater hovedstaden tar vi turen til det egyptiske museet, pyramidene og sfinxen ved Giza. Keopspyramiden er den eldste av dem og den største i verden, bygget ca. 2000 år f.Kr. Sent på ettermiddagen ankommer vi retreat-senteret Anafora som blir vår base de neste fem nettene. Vi får tildelt hvert vårt enkle rom med god plass og bad. Anafora er et koptisk ortodoks retreat- og kurssenter som ligger i ørkenen 1,5 times kjøretur langs veien til Alexandria. Anafora ble grunnlagt og ledes av biskop Thomas som har vært på Norges-besøk mange ganger. Stedet er en oase i dobbel forstand, ikke bare for landets koptiske kristne, men for folk fra mange land og kirkesamfunn. Frokost, lunsj og middag består så langt mulig av egenprodusert mat, og siden det fortsatt er fastetid i den ortodokse kirkekalenderen, er det vegetarmåltider som serveres. Morgen og kveld er det tidebønn som vi er invitert til å være med på. NMS støtter Anaforas program for
traumebehandling av unge kvinner, pluss et program for gutter på jakt etter sommerjobb for å hjelpe på familiens økonomi. Dette og mye mer får vi høre om fra vertskapet på Anafora.

Anafora

Dag 7

MANDAG 03. APRIL

Vi gjør oss kjent på Anafora og følger dagsrytmen der.

Egypt shutterstock 1139313776 ALEXANDRIA EGYPT JANUARY 9 2017 Interior of the Africas largest library which is located in Alexandria Bilde

Dag 8

TIRSDAG 04. APRIL

Dagstur til Alexandria der vi får se Citadellet og det store biblioteket som er tegnet av det norske arkitektbyrået Snøhetta. Det blir også tid til litt vandring gatelangs før eller etter lunsj på en restaurant ved sjøen. Middag ved retur til Anafora om kvelden.

Anafora oppstandelseskyrkja 19

Dag 9

ONSDAG TIL FREDAG 05.-07. APRIL

En av dagene får vi besøk av et par ledere fra Middle East Media, en samabeids- partner NMS har hatt fra de kom til regionen i 1991, og får høre og se eksempler fra deres arbeid. Men først og fremst vil det være tid til hvile, refleksjon, svømming og turgåing på området. Vi håper også å møte biskop Thomas til en samtale en av dagene vi er der. Fredag kveld pakker vi oss ut og drar til flyplassen der flyet går 02:15.

Egypt Nilen

Dag 10

LØRDAG 08. APRIL

Kairo-Munchen-Oslo
Mellomlanding i Munchen og ankomst Oslo 10:50.

Priser og betingelser

Pris fra 22 390,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 3750,- (på hotellet i Kairo)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Overnattingsteder:
30-/3 -02/4 Hilton Samalek, Kairo del av pakken som er bestilt gjennom Plussreiser
03-07/04 Anafora Retreat- og kurssenter bestilt av NMS direkte

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Kairo t/r inkl. flyskatter (pr. sep 22, kr. 1775,-, kan endre seg)
 • 30-/3 -02/4 Hilton Samalek, Kairo
  Overnatting i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)
 • 03-07/04 Anafora Retreat- og kurssenter bestilt av NMS direkte på Anafora
  Overnatting i dobbeltrom inkl. fullpensjon på Anafora.
 • 5 Lunsjer ( 4 lunsjer i Kairo, 1 lunsj i Aleksandria)
 • Transport i henhold til oppsatt program
 • Inngangsbilletter til attraksjoner som er nevnt i programmet
 • Engelsktalende lokal guide, sightseeing i Kairo og i Alexandria
 • Norsk reiseleder


Prisen inkluderer ikke

 • Vaksiner
 • Visum USD 25,- pr. person
 • Tips (ca, 6 USD pr. dag pr. person)
 • Drikke til maten, øvrige måltider
 • Inngangsbilletter til mumierommene på det Egyptiske
 • museum og til gravkammer i pyramidene
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
29. MARS 2023 OSLO - WIEN 15:00 17:20 OS366
29. MARS 2023 WIEN- KAIRO 22:15 01:40+1 OS865
08. APRIL 2023 KAIRO - MUNCHEN 02:10 06:05 LH587
08. APRIL 2023 MUNCHEN - OSLO 08:40 10:50 LH2452
NB! Tidsendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til alle land i Afrika. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria er aktuelt i de fleste afrikanske land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Afrika) og Malariaveilederen (Nord-Afrika)

  For detaljer om gulfebervaksinasjon, se Vaksinasjonsveilederen: Gulfebervaksine - veileder for helsepersonell

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. Se MMR-vaksine før reisen?

  Meningokokkvaksine ACWY konjugatvaksine anbefales til reisende i "meningittbeltet" i Afrika som strekker seg på tvers av kontinentet fra Senegal til Etiopia. Andre vaksiner enn nevnt i tabellen bør vurderes individuelt.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper

  Tabell 1. Type utenlandsreiser
  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard,mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE IILang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Gulfeber, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, G: Gulfeber, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine.

  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reisevaksiner

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Seychellene

  dTP-IPV *

  dTP-IPV *
  (Hep A)
  (Tyf)

  Ascension, St. Helena, Tristan da Cunha

  dTP-IPV *

  dTP-IPV *
  (Hep B)

  Mauritius, Réunion

  dTP-IPV *

  dTP-IPV *
  (Hep A)
  (Hep B)

  Kapp Verde

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)

  Egypt, Komorene, Tunisia

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (Rab)

  Algerie, Botswana, Djibouti, Lesotho, Libya, Marokko, Namibia, Somalia, Swaziland (Eswatini), Sør- Afrika, Tanzania, Zambia, Zimbabwe

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Malawi, Mosambik

  dTP-IPV *
  IPV**
  Hep A

  dTP-IPV *
  IPV**
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Madagaskar

  dTP-IPV *

  IPV**
  Hep A

  dTP-IPV *

  IPV**
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Eritrea

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  MenACWY
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Angola, Burundi, Gabon, Republikk Kongo (Brazzaville), Liberia, Rwanda, São Tomé og Príncipe

  dTP-IPV *
  Hep A
  G

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  G
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Benin, Burkina Faso, Demokratiske republikk Kongo, Elfenbenskysten, Ekvatorial-Guinea, Etiopia, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kamerun, Kenya, Mali, Mauretania, Niger, Nigeria, Senegal, Sentralafrikanske republikk, Sierra Leone, Sudan, Sør- Sudan, Togo, Tsjad, Uganda

  dTP-IPV *
  Hep A
  G

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  MenACWY
  G
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år. Se avsnittene nedenfor for ytterligere krav og anbefalinger om poliovaksine.

  ** WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 1 eller vilt poliovirus skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Dette gjelder per i dag for Madagaskar (vaksinederivert poliovirus type1), Malawi og Mosambik (vilt poliovirus).

  Flere land har forekomst av vaksinederivert poliovirus type 2. WHO og norske helsemyndigheter oppfordrer reisende fra disse landene til å følge samme råd som over. Dette gjelder per i dag for: Benin, Burkina Faso, Den Sentralafrikanske Republikk, Djibouti, DR Kongo, Egypt, Elfenbenkysten, Eritrea, Etiopia, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kamerun , Liberia, Mauritania, Mosamik**, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Togo, Tsjad og Uganda.

  Merk også at Kenya, Mali, Rep Kongo, Sudan og Sør-Sudan regnes av WHO som land som er utsatte for ny introduksjon av poliovirus. Det er derfor også viktig at reisende til disse landene er beskyttet mot poliomyelitt.

  Denne informasjon ble hentet fra FHI sine hjemmesider: Vaksiner ved reise til Afrika - FHI

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.