Olive Tree With View Of Jlm Mindre Pix
Mt Beatitue Mindre Pix
Bental Fjellet Mindre Pix

Tur til Det Hellige Land
Med Bibelen som guidebok

Avreisedato

19.05.2020

Varighet

7 dager

Pris fra

15 950,-

Tur til Det Hellige Land

En tur for pastorer/ledere med følge, i SALT menighetene Opplev landet og folket, der det hele startet. Vi ønsker SALT–ledere med på en spennende uke til det hellige land, med bibelen som reisehåndbok. Underveis på turen vil det bli møter med lokale Jesus-troende jøder og arabere, noe som vil gi oss et levende møte med Jesu disipler i landet i dag.

9 Granateple

Dag 1

Tirsdag, 19. mai

Utreisedag, Norge - Israel
Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv (ønskes tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed på påmeldingsskjemaet). Vel fremme på Ben Gurion flyplass, blir vi møtt av vår buss og reiser direkte til Tiberias hvor vi starter reisen. Bussturen tar ca. 2 timer.

Boat On Sea Of Galilee

Dag 2

Onsdag, 20. mai

I Jesu fotspor i Galilea
Vi begynner reisen i det mest sentrale område for Jesu virksomhet, og har morgensamling i Jesu egen by, Kapernaum. Så fortsetter vi til Saligprisningenes berg, hvor Han holdt Bergprekenen, og går ned til Genesaretsjøen og området som kalles Tabgha og til stedet Mensa Christi (Kristi bord). Her kalte Han fiskerne en gang til menneskefiskere, like bortenfor gjorde Han brødunderet og her ved stranden møtte Han sine disipler igjen etter oppstandelsen og spurte Peter; Elsker du meg Peter? Vi fortsetter reisen opp på Golanhøyden, og får et nærmere møte med den politiske situasjonen Israel står overfor. Vi besøker en nedlagt militærpost på vulkanhøyden Har Bental, hvor man har en formidabel utsikt, bl.a. utover dalen der Saulus fikk sitt sterke møte med Veien, og ser langt innover Syria. Etter hvert kjører vi tilbake mot Tiberias og avslutter dagen med båttur på Genesaretsjøen!

Qumran

Dag 3

Torsdag, 21. mai

Fra Galilea til Jerusalem
Før vi reiser fra Galilea drar vi til Jesu barndomsby Nasaret. Her besøker vi stedet Nazareth Village, som anskueliggjør livet som det var her på Jesu tid. Et sted drevet av lokale kristne arabere og messianske jøder. Så fortsetter vi mot Jordandalen, fra det frodige Galilea og til den golde Judeaørkenen. Vi tar kursen sørover dalen mot Dødehavet. Underveis besøker vi det de mener kan være området Johannes døperen holdt til, Qasr El Yehud, og hvor Jesus mest sannsynlig ble døpt. I Jordanelven som er grensen til dagens Jordan. Vi fortsetter til esser-byen Qumran i Judeaørkenen, hvor Dødehavsrullene ble funnet, og avslutter dagen med et bad man sent glemmer. Vi har kommet til verdens laveste sted; Dødehavet, mer enn 415m under havet. Her flyter man som en kork pga. det høye saltinnholdet, hele 33%, i tillegg har havet mange andre mineraler som til sammen gjør det til et av de mest helsebringende sted i verden. Så begynner vi stigningen opp mot Den hellige by, Jerusalem, 800m over havet, og innlosjerer oss på vårt hotell midt i sentrum av byen.

Jlm Utsikt Fra Oljeberget 1

Dag 4

Fredag, 22. mai

Yad Vashem, Oljeberget, Getsemane
Vi har kommet til byen som David gjorde til jødenes hovedstad for over 3000 år siden. Og vi starter vårt besøk på Holocaustmuseet Yad Vashem, minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig (av dem var det 1,5 mill. barn…), og som aldri fikk komme hit. Et sterkt møte med en ufattelig del av vår moderne historie. Så kjører vi til Oljeberget og ser den storslåtte utsikten over verdens mest omtalte by, sentrum for tre verdensreligioner. Tempelet som Jesus skuet utover når Han stod her, ble ødelagt i år 70 e. Kr. I dag er det Klippedomen og Al Aksa moskeen som ligger her (siden 600-tallet), det tredje helligste sted i verden for muslimene. Her på høyden minnes vi Jesu himmelfart og ser frem mot Hans gjenkomst. Og herifra går vi veien Han red på eselet når Han ble hyllet som Messias. Vi vandrer ned fra høyden mot Getsemane og avslutter dagen med en samling i en privat del av hagen. I kveld begynner sabbaten.

Gordons Golgata
Gordons Golgata

Dag 5

Lørdag, 23. mai

Gamlebyen og Gravhagen
Denne sabbaten skal vi fortsette vandringen i påskeevangeliet. Vi er i Gamlebyen, med alle sine basargater og ulike kvarter. Her besøker vi Bethesdadammen, hvor Jesus helbredet på sabbaten, og opplever at lovsangen når nye høyder om man tar et stopp i St. Anna kirken, den mektige korsfarerkirken som ligger på stedet, som har ti-sekunds akustikk. Så vandrer vi deler av Via Dolorosa, lidelsens vei, som skal minne oss om Jesu vandring, gjennom datidens basargater, mot Golgatahøyden. For dem som ønsker det blir det mulig med besøk i Gravkirken, hvor vandringen ender. Det blir både lokal falafel og schwarma-lunsj og tid til shopping for de som ønsker det, før man møtes igjen og går sammen til det helligste sted i verden for det jødiske folk; Vestmuren, deler av tempelet

som engang stod her. Så møter vi bussen utenfor Gamlebyen murer og kjører til Gordons Golgata og Gravhagen. Et fredfylt, vakkert sted, med en tom grav. Her avslutter vi dagen med vår egen nattverdsstund. I kveld kan de som ønsker det bli med å se et fantastisk, utendørs multimedia-show på Jerusalem murer, over byens historie (ikke inkludert).

Caspari Center

Dag 6

Søndag, 24. mai

Caspari Center, frivillig tur til Betlehem
På formiddagen i dag besøker vi bibelsenteret Caspari Center, som er et viktig senter for den messianske bevegelsen, i forhold til utvikling av materiell, opplæring/kurser mm. Stedet ble opprettet av Den Norske Israelsmisjon. Her vil vi få et nært møte med våre jødiske røtter. Resten av dagen er til egen disposisjon, og får de som ønsker det er det mulig å besøke Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10km fra Jerusalem (ikke inkludert). I kveld blir det avskjedssamling.

Appelsin1

Dag 7

Mandag, 25. mai

Hjemreisedag
Det er tid for å si Shalom v’lehitraot (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Etter en intensiv uke er det mye å fordøye, og likevel har man bare fått en liten smak av hva landet kan by på. Vi håper at alle drar hjem med ønske om å en dag komme tilbake. Vi har transfer til flyplassen tidlig om morgenen og avgang fra Tel Aviv kl. 08.30.

Hyrde I Nasareth
150 Tadhga Jesus Og Peter
500 Norge Israel
Båttur Genesaretsjøen
Båttur Genesaretsjøen
Ben Tal 1165Moh3
Dodehavet 3
Bading I Dodehavet
Dead Sea 1
Holocostmuseet
Israel Jerusalem 04
Bethesta Dammen 08
Israel Jerusalem 03
Church Of The Holy Sepulchre Jlm
Israel Div Jerusalem 5
Israel Jerusalem 2
Bilde2

Priser og betingelser

Pris fra 15 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 3550,-

Tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel

NB! Turprisen øker noe, dersom vi får plass på hotell hvor vi står på venteliste. Reiseleder har informert SALT om dette.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Tel Aviv t/r (inkl. flyavgifter kr. 1965,- pr. sept 19, kan endre seg)
 • Hele rundreisen med utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på valgte hoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår i dagsprogrammet
 • Norsk reiseleder
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør USD 60 pr. person
 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Utflukt til Betlehem 24. mai
 • Multimedia show 23. mai

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
19.mai 2020 OSLO - ISTANBUL 11.25 16.15 TK1752
19.mai 2020 ISTANBUL - TEL AVIV 17.55 20.05 TK788
25.mai 2020 TEL AVIV - ISTANBUL 08.30 10.55 TK865
25.mai 2020 ISTANBUL - OSLO 14.05 16.50 TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Overnattingssteder

  19.-21. mai 2020 Lake House Hotel i Tiberias
  21.-25. mai 2020 Jerusalem Tower Hotel