Sist oppdatert 22. juni, kl. 09:49

Informasjon vedrørende coronavirus

Shutterstock 1425838364 The girl and the guy swims in the dead sea and smile Rest on the sea Family vacation at sea Bathing in salt water
33
Liten shutterstock 1232252449 Line of tourists climbed on the Masada fortress rock

Tur for "Empty nesters" til Israel
En 10-dagers opplevelsestur

Avreisedato

08.10.2021

Varighet

10 dager

Pris fra

20 950,-

Tur for "Empty nesters" til Israel

En reise i trosrøttene våre, i Landet der det skjedde!

Hjertelig velkommen med på tur til Israel!

Denne høsten er Knotten/Petersson og Morken kommet i en ny fase i livet. Vi kjenner på spenning og utfordring ved at barna våre er på vei ut av “redet”. Har du hørt om “Empty nesters”? Hva nå? Hva blir rollen vår som foreldre/besteforeldre når barna er flyttet ut? På denne turen er vi sammen i dette og vil bl.a. se hva bibelen sier. En reise tilbake til trosrøttene våre vil bli en investering, på så mange måter...

Underveis får vi et levende møte med bibelens landskap og med trossøsken, og vi får oppleve alt fra storby- til kibbutzliv, kameltur og ørken, hellige og historiske steder, mulighet for trimturer og bad i Middelhavet, Genesaretsjøen og Dødehavet, alt med bibelen som guidebok.

Bli med på en spennende ferietur, med lave skuldrer og inkluderende reisefellesskap.

Flybillett Israel

DAG 1, FREDAG 8. OKTOBER

Utreisedag, Norge - Israel/Haifa
Vi reiser med Turkish Airlines (TK) og har utreise fra Oslo. (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed i påmeldingsskjemaet). Vel fremme i Tel Aviv møter vi vår sjåfør og kjører direkte til Middelhavsbyen Haifa. En tur som tar ca. 1.5 time.

Middag
Shutterstock 1335906434 Haifa beach view from sea

DAG 2, LØRDAG 9. OKTOBER

Haifa
Turen vår starter ved Middelhavet, i vakre Haifa, byen som er bygget oppover Karmelfjellet. Det er sabbat og vi nyter strand/basseng før vi drar til Beit Eliahu. I denne messianske menigheten møter vi pastor Shmuel Aweida og hans norske kone Bjørg, og får et spennende innblikk i livet til Jesu disipler i Israel i dag. Vi kjører opp på utsiktspunktet Stella Maris og ser den fine utsikten over byen. Om kvelden blir det bli-kjent-kveld.

Frokost Middag
Israel Nasaret 1

DAG 3, SØNDAG 10. OKTOBER

Fra kysten til Galilea
Vi reiser til Jesu barndomsby; Nasaret, i dag den største arabiske byen i Israel. Her ligger bl.a. Midtøstens største kirke, Bebudelseskirken, bygget over Marias hjem hvor hun fikk englebesøk og budskap om at hun skulle føde verdens Frelser. Så reiser vi til Kfar Kedem, et sted som tar oss med tilbake til livet i Galilea på Jesu tid. Etter hvert setter vi kursen til vår kibbutz ved Genesaretsjøen, hvor vi skal bo de neste tre nettene.

Frokost Middag
Bat Pa Genesaret Sjoen 2

DAG 4, MANDAG 11. OKTOBER

Ved og på Genesaretsjøen
I dag vandrer vi bokstavelig talt i Jesu fotspor, i kjerneområdet for Hans virksomhet ved Genesaretsjøen. Vi starter dagen i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum. Det var hit Han flyttet da Han forlot Nasaret. Vi kjører videre til Saligprisningens Berg, hvor Han hadde sin Bergpreken. I dag er det vi som skal få lytte til den. Så går vi ned til Genesaretsjøen, og til området hvor Han kalte sine disipler, hvor brødunderet fant sted og hvor Han møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Vi avslutter dagen med båttur på Genesaretsjøen!

Frokost Middag
Caesarea Philippi16

DAG 5, TIRSDAG 12. OKTOBER

Banias naturpark og Golan, Har Bental
Vi kjører nordover landet, gjennom den grøderike Huldadalen og like til den libanesiske grensen. Her besøker vi Banias Nature Park, som ligger i området der den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet og vi legger ut på en vandring langs kilden til vi kommer til Israels største fossefall. Her i dette området var Jesus med sine disipler når Han spurte dem; Hvem sier folk at Menneskesønnen er? Etter vandringen fortsetter vi langs grensen opp på Golanhøyden. Vi kjører gjennom flere druserbyer og spiser lunsj. Vi ser inn i Syria og får et større innblikk i den politiske situasjonen og forstår hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet. Så kjører vi tilbake til vår kibbutz.

Frokost Middag
Cable Car Masada

DAG 6, ONSDAG 13. OKTOBER

Fra frodige Galilea til ørkenen
Vi forlater Galilea og kjører sørover Jordandalen mot Judeaørkenen. Underveis stopper vi i oasen Sachne hvor vi skal bade i kilder som året rundt holder 27 grader! Så kjører vi et par timer, til vi ankommer fjellborgen Masada. Her får vi høre historien om Herodes sin borg og om de jødiske opprørerne som holdt til her etter Jerusalems fall i år 70, og om hvordan romerne til slutt inntok borgen. Vi tar kabelbanen opp på platået og går ned igjen på baksiden, hvor bussen møter oss og kjører oss videre til beduinleiren Kfar Hanokdim. Her venter ørkenens konge på oss, og det blir kameltur, middag på ekte beduin-vis og overnatting i telt (mulig med hytte mot tillegg i prisen) under en fantastisk stjernehimmel. En får madrasser/sovepose/handduk og stedet har fine sanitæranlegg.

Frokost Middag
Woman Dead Sea

DAG 7, TORSDAG 14. OKTOBER

Fra Dødehavet til Jerusalem
Vi er tidlig oppe i beduinleiren og reiser etter hvert videre i fantastisk ørkenlandskap, gjennom fjellbyen Arad og ned til verdens laveste sted; Dødehavet, mer enn 415 m under havet. Her vil du få et bad du aldri glemmer! Man flyter som en kork pga. det høye saltinnholdet i vatnet, hele 33 %, og i tillegg har havet mange andre mineraler som til sammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. Etter hvert setter vi kursen opp mot Jerusalem, som ligger 800 moh. Vi kjører rett til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten. Her kom en gang Mesteren ridende på et esel og vi følger i Hans fotspor ned fra høyden, hvor dagen avsluttes med besøk i Getsemanehagen.

Frokost Middag
Yad Vashem

DAG 8, FREDAG 15. OKTOBER

Yad Vashem og Betlehem
I dag har vi et viktig stopp på reisen, Holocaustmuseet Yad Vashem. Museet er bygget til minne om de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, derav 1,5 mill. barn. En grusom del av Europas historie som vi aldri må glemme.

På ettermiddagen kan de som ønsker det, bli med til Jesu fødeby; Betlehem, som ligger bare 10 km sør for Jerusalem. Her kan en se Fødselskirken, som er bygget over stedet hvor Jesus ble født, og Hyrdemarkene, hvor man fortsatt i dag kan se mange grotter der hyrdene oppbevarte sauene sine. Vi er i palestinsk selvstyreområde og får et innblikk i dagliglivet for våre palestinske, kristne trossøsken.

Frokost Middag
Evy Gunn Viser Jerusalem

DAG 9, LØRDAG 16. OKTOBER

Gamlebyen, Vestmuren og Gravhagen
Vi avslutter reisen vår med å fortsette vandringen i Jesu fotspor. Vi kjører til Gamlebyen og går gjennom Løveporten inn til Bethesdadammen og St. Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Vi fortsetter inn i basargatene og vandrer deler av Via Dolorosa; smertens vei, hvor tradisjonen sier Jesus gikk med korset mot Golgatahøyden. Vi ender ved Gravkirken som rommer både Golgata og graven. Så blir det lokal lunsj før det blir shopping i basargatene! Vi besøker deretter jødenes helligste sted Vestmuren (Klagemuren), en del av tempelmuren fra Herodes tid. På Tempelplassen ligger i dag Klippedommen og Al Aksa moskeen – det tredje helligste sted i verden for muslimene. Vi avslutter vandringen i Jesu fotspor i Gravhagen ved Gordons Golgata. Et fredfylt, vakkert sted med en tom grav!

I kveld er det avskjedssamling.

En av kveldene i Jerusalem kan de som ønsker det bli med å se det fantastiske lysshowet om Jerusalems historie som vises på Jerusalems murer i David Citadellet (ikke inkludert).

Frokost Middag
Sunset from Mt olives over JLM mindre pix

DAG 10, SØNDAG 17. OKTOBER

Hjemreisedag
Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

Frokost
Kfar Hanokdim
Bedouin hospitality
Genesaretsjoen
Bonn Ved Vestmuren
Caesarea Philippi7
Caesarea Philippi10
Israel Dodehavet Bikini
Yad vashem fevogn mindre pix
Basargater Jerusalem

Priser og betingelser

Pris fra 20 950,-

Tillegg for enkeltrom: 7 370,-

NB! Underveis på turen har vi bl.a. lokale gjester på kveldssamlingene våre.

Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingssteder m.m.

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel.

Bosteder
08-10/10 Hotel Leonardo, Haifa
10-13/10 Ginosar Holiday Village, Galilea
13-17/10 Hotel Ramada Royal Wing, Jerusalem

Vi tar forehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.


Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Oslo (inkl. flyavgifter 1990,-, kan endre seg)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Kameltur og overnatting i ørkenen
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til guide og sjåfør på ca. USD 85 per person
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Enkeltromstillegg
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
08. oktober Oslo - Istanbul 11:20 16:10 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 18:05 20:10 TK788
17. oktober Tel Aviv - Istanbul 10:05 12:25 TK785
Istanbul - Oslo 13:55 16:45 TK1753
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.