Toscanskt Landskap 1
Toscana 049
Utsikt Mot Monterosso

Toscana
Pinsetur

Avreisedato

31.05.2017

Varighet

7 dager

Pris fra

10 750,-

Høydepunkter på turen

 • Sienna
 • Cinque Terre
 • Lucca
 • Firenze
 • Pisa
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Onsdag 31. mai

Avreise fra Gardermoen kl 10.50. Ankomst Milano kl 13.30. Her møter vi bussen som skal være med oss hele uken. Vi kjører sørover til den gamle kurbadbyen Montecatini Terme, hvor vi skal bo i 6 netter på Grand Hotel Panoramic

Dag 2

Torsdag 1 juni

San Gimignano og Sienna Denne dagen legger vi til det indre Toscana. Vi kjører til Sienna. Denne byen er kjent som en av de vakreste i Toscana, kanskje i hele Italia. Det historiske sentrum er spekket av flotte bygninger, og plassen Piazza del Campo et nydelig utgangspunkt for å oppleve byen. Vi fortsetter til middelalderbyen San Gimignano, som ligger som en uinntagelig festning på åsryggen Val d’Elsa.

Dag 3

Fredag 2 juni

Cinque Terre I dag pakker vi tursekken og tar på gode sko.(Turen krever god fysikk) Dagen er satt av til området Cinque Terre, de fem byers land, som står på UNESCOs verdensarvliste. De fem små byene klorer seg fast langs klippekysten i Liguria mellom Livorno og La Spezia. Vi starter vandringen i Monterosso al Mare og vandrer 4 km via trange fjellstier og trapper til nabobyen Vernazza. Olivenlunder, vinranker og en fantastisk utsikt. Etter Vernazza fortsetter vi med båt til Manarola. På båtturen ser vi Corniglia høyt oppe i fjellsiden. Retur med tog til La Spezia hvor bussen vår venter.

Dag 4

Lørdag 3. juni

Lucca: Denne formiddagen blir det utflukt til den koselige lille byen Lucca, Puccinis fødested. Lucca har et lite, men intimt sentrum med trange bilfrie gater. Lunsj på egen hånd før turen går tilbake til Motecatini Terme. Ettermiddagen til fri disposisjon. Kanskje kan en tur med det sjarmerende kabeltoget Funicolare fra sentrum og opp på fjellet til den sjarmerende lille byen Montecatino Alto være et alternativ. Indre vil kanskje prøve et av byens mange kurbad.

Dag 5

Søndag 4 juni

Firenze: I dag skal vi oppleve Firenze, renessansebyen framfor noen. I denne byen virket og levde blant andre Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Giotto og Dante. Byen er full av kunstskatter av alle typer. Her blir vi møtt av lokalguide som tar oss med til hovedseverdighetene. Litt tid på egen hånd til å utforske det du er spesielt interessert i, blir det også.

Dag 6

Mandag 5 juni

Pisa: Denne formiddagen skal vi besøke Pisa hvor vi får en guidet rundtur i byen som nok er mest kjent for sitt skjeve klokketårn. Ettermiddagen har du litt til på egen hånd før det blir turavslutning på hotellet om kvelden.

Dag 7

Tirsdag 6 juni

Hjemreisedag

Formiddagen til egen disposisjon før vi kjører til Pisa flyplass som ligger en liten times kjøretur fra hotellet. Flyavgang med Norwegian kl 17.05. Ankomst Gardermoen kl 20.00. (NB! Endrede flytider i forhold til oppgitte tider i katalogen)

Priser og betingelser

Pris fra 10 750,-

Tillegg for enkeltrom: 950

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge

Prisen inkluderer

Fly Oslo-Milano, Pisa-Oslo, 6 overnattinger på hotell, 6 frokoster og 6 middager. Busstransport og lokalguide ihht. programmet.

Reiseledertjenester.

Prisen inkluderer ikke

Øvrige måltider og drikke til maten, tips.

 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.