Saligprisningensberg
A Shoot Of The Gilboas Mountain Israel
080916 Rba21

Påsketur til Israel
Ungdomstsur i BIbelens land og blant hans folk i Israel!

Avreisedato

02.04.2020

Varighet

12 dager

Pris fra

17 250,-

Få plasser igjen

Påsketur til Israel

Har du lyst til å oppleve påsken i Landet? Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje», som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midtøsten og har kanskje vært i Israel før, og ønsker et annerledes opphold og ferie? Lytte til bibeltimer, og få utlagt det profetiske ord, på en måte du lett vil forstå? Liker sol og varme? Da kan virkelig denne turen være midt i blinken for deg! Vi har lagt den opp slik at den også passer godt for førstegangs reisende.

Dag 1

Torsdag 2. april: Utreisedag Norge - Israel

Vi reiser med Air Baltics fly fra Oslo via Riga til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Jerusalem, hvor vi skal starte vår rundreise i Landet på Jerusalem Gate Hotel.

Dag 2

Fredag 3. april: Fridag i Jerusalem

Vi ankommer Israel grytidlig på morgenen og sjekker inn på hotellet og får litt søvn før frokost. Ariel og Jørgen vil være sammen med dere.

Dag 3

Lørdag 4. april: Jerusalem

Det er shabbat og hviledag i Guds Land og by Jerusalem. Tenk, vi er i Jerusalem på selveste dagen før palmesøndag. Og i dag skal vi få se flere steder i denne fantastiske byen, Israels evige hovedstad, og det jødiske folks hjerte gjennom 3000 år. Vi starter med panoramautsikten over byen sett fra Oljeberget. Herfra ser vi både bymuren og Tempelplassen godt. Deretter besøker vi «Alle nasjoners kirke» i Getsemanehagen, før vi går inn i gamlebyen og starter for fullt på vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Templets tid. «Brichot Hazon» og Betesda-dammen (ved St Anna kirken). Vi skal gå deler av Via Dolorosa, se restene av en av keiser Hadrian 4’s triumfbuer i Ilia Capitolina fra det II. århundre etter Kristus. Vi skal gå inn under byen, og se vannbassenger fra Jesu tid, og gå på byens gatenivå fra samme tid. Vi skal også besøke Vestmuren/Klagemuren, og deretter er det fri til å gå rundt i gamlebyens basargater. Etter en stund på oppdagelsesferd i disse gatene går vi samlet tilbake til hotellet.

Etter middagen på hotellet, går vi ut på byen igjen sammen med folket (for den som har lyst), i det shabbaten går ut, og ei ny uke starter.

Dag 4

Søndag 5. april: Palmesøndag i Jerusalem

Vi starter dagen med vandretur på deler av Jerusalems bymur. Vi går igjen «under jorden» for å se utgravningene fra hvordan deler av Jerusalem så ut våren år 70 etter Kristus. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 1400 år siden. Vi besøker Gravkirken (Matt 27,33-57; 28,10). Deretter besøker vi Israels Museum, med modellen av Jerusalem for 2000 år siden og Dødehavsrullene. Vi avslutter dagen med utsikten til Betlehem i fra Kibbutz Ramat Rachel. På vår tur hjem til hotellet, kan den som ønsker det gå av ved Mamilla, byens flotte handlegate, like utenfor Yaffa porten (mennenes store Klagemur og kvinnenes paradis) Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem.

Dag 5

Mandag 6. april: Judeaørken - Jordandalen - Tiberias

Vi sier «på gjensyn» til Jerusalem for denne gangen, og reiser østover mot Dødehavet. Vårt første stopp blir; «Den barmhjertelige Samaritans herberge». Deretter drar vi til Qumeran, hvor man fant «Dødehavsrullene». Det blir bading i Dødehavet for den som har lyst, her hvor alle kan lese hebraisk flytende! Før vi kjører nordover i Jordandalen, gjør vi et stopp i «Qasel ElYahud», Jesu dåpsplass, ved Jordanelven. Like før vi når fram til Genesaretsjøen skal vi gå en kort tur i en daddel-palmelund, og få se den «Glemte øy».

Før vi kommer til hotellet, tar vi en liten rundtur til fots i Tiberias by, og nyter bl.a. byens flotte strandpromenade.

Dag 6

Tirsdag 7. april: Båttur på Genesaretsjøen, Hazor, Dan og Golan

Vi bor like ved Genesaretsjøen, og hva er vel da mer naturlig enn å starte dagen med en båttur på «Søndagsskolesjøen»? Fra båten kan vi lett peke ut de kjente plassene fra Det nye testamentet; Magdala (Migdal), Saligprisningenes berg, Kapernaum (Jesu by), Beit Zaida m.m. Deretter reiser vi opp til Hazor, og besøker arkeologiske utgravninger som fører oss mer enn 2600 år tilbake i tid. Vi kjører så igjennom Huladalen, og til de arkeologiske utgravningene i Dan, med bl.a. «Abrahams port» som er mer enn 3700 år gammel. Vi stiger opp på Golanhøyden og kjører gjennom druserlandsbyer. Vi avslutter med panoramautsikten over store deler av det nordlige Israel sett fra Bental-høyden. Herfra ser vi også langt innover i Syria. En fantastisk dag.

Dag 7

Onsdag 8. april: Galilea

Vi besøker i dag Saligprisningenes berg «Har Ha-Asher» og Kapernaum, før vi forlater Tiberias og Genesaretsjøen for denne gang. På vår veg vestover, kjører vi forbi Kana i Galilea og Nasaret, videre over Karmelfjellet, besøker Caesareas Aqvadukter, og kjører så til vårt hotell ved Middelhavet i Tel Aviv. Her skal vi nå slappe av, og ha virkelig ferie. Det blir tilbud om bibeltimer og fellessamlinger. Reiseledere og guide står klare til å hjelp og veilede dere som skulle ønske å reise rundt i Landet på egenhånd de kommende fridager. Kos dere! I kveld er det Jødisk Påskeaften.

Dag 8

Torsdag 9. april: Bibeltime, bading i Middelhavet

Det er Skjærtorsdag i den kristne påskehøytid, og første påskedag i den jødiske påske. En høyhelligdag i Israel. Du har fri, og kan kose deg ved Middelhavet, Tel Aviv—Yaffo og/eller få med deg en bibeltime.

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Bibeltime
Det blir en samling med andakt og frie vitnesbyrd på kvelden.

Dag 9

Fredag 10. april: Bibeltime, tur til Yaffo, bading i Middelhavet

I dag åpner butikkene igjen, men lukker tidlig på ettermiddagen på grunn av Shabbaten som starter i kveld.

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Bibeltime
Kl. 10.00 Rundtur i byen til fots for den som har lyst. Vi går bl.a. til byens store marked (Karmel-markedet), og butikker (en god dag å handle Dødehavsprodukter), og videre vandretur til gamle Yaffo.

Dag 10

Lørdag 11. april: Shvelat Yehuda

I dag blir det mye nytt å se, sannsynligvis også for den som har besøkt Landet tidligere. Sikkord er: Tel Azeqa, By under bakken / Beit Guvrin, Edoms land, Sakarja, Shaaraym, Emek Ayela, Kong David, Goliat og Filisterne. Vi starter ved «Goliats grav», før vi reiser ned igjen på kystslettene (Hashvela) og Emek Ayela og Tel Azeqa. Deretter til Beit Guvrin og Tel Lakhish, før vi reiser nord-vestover og tilbake til Tel Aviv.

Dag 11

Søndag 12. april: Første påskedag i Jerusalem

Første påskedag deltar vi på den skandinaviske gudstjenesten i Gordons Golgata. På vår vei tilbake igjen til vårt hotell gjør vi et stopp eller to, alt etter hvor god tid vi får. Vi gjør bl.a. et kort, men viktig, besøk på Holocaust-museet «Yad Vashem».

Etter middag på hotellet har vi en fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser og tegner inn på Israelskartet hvor vi har vært på utflukter under besøket i Landet.

Dag 12

Mandag 13. april: Hjemreisedag

Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel Aviv. Sier Le’hitra’ot, på gjensyn, til Israel for denne gang.

Girl Watching Jlm
Aerial Skyline Tlv
A Shoot Of The Gilboas Mountain Israel
Shores Of Sea Of Galilee
Appelsin1
Basargate Gamlebyen
Humus Og Falafel 08
Fotolia 41906898 Subscription Xl

Priser og betingelser

Pris fra 17 250,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 7.150,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.745 pr juni-19, kan endres
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på hotellene
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Norsktalende guide, Ariel

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfører med 110USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).