Anemoner Med Sommerfugl Mindre Pix
Saligprisningensberg
Var I Jlm Mindre Pix

Israel - Profetiene
En ny spennende vårtur

Avreisedato

18.05.2022

Varighet

11 dager

Pris fra

21 500,-
Shutterstock 157459556 Fly

Dag 1

Onsdag 18. mai

Utreisedag, Norge - Israel.
Velkommen med på Vårtur til Israel! Vi reiser med Turkish Airlines (TK) fra Oslo, via istanbul til Tel Aviv (Om du ønsker tilslutning fra en annen flyplass i Norge, så gi beskjed ved påmelding). På Ben Gurion flyplass i Tel Aviv blir vi møtt av vår buss som tar oss til Samaria og vårt hotell Eshel Hashomron i Ariel.

Shilo hvor tabernaklet stod

Dag 2

Torsdag 19. mai

Ariel i Samaria.
Første dagen roer vi ned, er det bra temperatur, så vil bassenget være åpent for bading og avslapping. På kvelden blir det omvisning i bibelhagen og tabernaklet. Det blir også en samling hvor vi blir kjent med hverandre.

Frokost Middag
Elon Moreh

Dag 3

Fredag 20. mai

Samaria, Shilo, Elon More, Shechem og Tiberias.
Vi skal besøke en del steder i Samaria, her vil vi møte flere av de gamle bibelske kjerneområder, med Shilo og Elon More og Jakobs brønn i Shechem. Så går ferden videre opp Jordandalen og til vårt hotell i Leonardo i Tiberias hvor vi skal være de neste to nettene.

Frokost Middag
Magdala7

Dag 4

Lørdag 21. mai

Genesaretsjøen og områdene rundt.
Vi starter dagen med båttur på Genesaretsjøen. Vi fortsetter i Jesu fotspor og besøker Magdala, her er nye utgravninger og mye spennende fra Jesu tid. Det blir en tur opp på Saligprisningens berg, hvor Jesus holdt sin berømte Bergpreken. Vi besøker også Jesu egen by; Kapernaum og Tabgha-stranden hvor Peter og disiplene fikk den store fiskefangsten.

Frokost Middag
Caesarea Philippi17

Dag 5

Søndag 22. mai

Golan, Kfar Kedem, Karmelfjellet, Cæsarea og til Jerusalem.
Vi skal bli mer kjent med Galileas historie og få et innblikk i den politiske situasjonen når vi kjører opp til Golanhøydene, og til Har Bental, en frigjort israelsk, militær utsiktspost. Her har vi fin utsikt og kan se langt inn i Syria. Ferden går videre opp til Muchraqa på Karmelfjellet hvor Elia seiret over Baals-profeter og bad om regn over landet. Vi ser utover Meggido-sletten, hvor det har vært mange store slag, men det

venter et siste avgjørende slag, det store Harmageddon-slaget som Åp. taler om. Vi kjører ned og ser utsikten over Haifa, og hvis det passer vil vi besøke Shmuel Aweida, pastor i Beit Eliahu menigheten. Ferden går videre til Cæsarea som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, utgravningen av byen og akvedukten. Så settes kursen opp til Jerusalem, denne spesielle, historiske, kulturelle og profetiske by vi skal bli bedre kjent med de neste dagene. Jerusalem er daglig i mediebilde og blitt en løftestein som hele verden har sine øyne rettet mot. Vi sjekker inn på vårt hotell hvor vi skal bo de 4 neste netter.

Frokost Middag
Jerusalem Oljeberget

Dag 6

Mandag 23. mai

Jerusalem med Oljeberget, gamlebyen og Gravhagen.
Denne dagen skal vi oppleve en del av de bibelske steder og vandre i Jesu fotspor. Vi begynner dagen på Oljeberget, der vi ser Jerusalem i morgensolen. Går videre ned til «Tårekirken», Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over byen, og gjør et stopp i Getsemane-hagen. (En stund i den stille hagen vil vi prøve å få til). Vi går opp til Bethesda dam og St. Anna kirken hvor den fantastiske akustikken oppleves. Så blir det en vandring på noe av «Via Dolorosa» eller «Lidelsens Vei». Stopper ved Antonia borgen og Gabbata samt noen av de 14 stasjonene. Vi legger turen innom Hanegalkirken før vi avslutter dagen med nattverd i Gravhagen, v/Gordons Golgata.

Frokost Middag
Masada3

Dag 7

Tirsdag 24. mai

Jeriko, døpestedet, Masada og Dødehavet.
Denne dag blir under havets nivå, vi kjører først ned til Jeriko, verdens eldste by, her møter vi mye bibelhistorie. Vi skal innom døperstedet ved Jordanelven og så videre til Masada. Denne fjellborgen som Herodes bygde med den gang en overdådig luksus. Her ser vi ruiner, en del er restaurert og møter en spennende historie om de 960 jøder som forskanset seg på Masada og holdt stand mot den romerske hær i over tre år. Det blir anledning til et bad i Dødehavet, dette spesielle hav som inneholder 10 ganger så mye salter og mineraler som Middelhavet. Her flyter du som en kork på grunn av havets høye saltinnhold. Vi kjører veien om Arad og passerer Hebron på veien tilbake til Jerusalem.

Frokost Middag
Vestmuren

Dag 8

Onsdag 25. mai

Jerusalem med Menoraen, Sions berg, Vestmuren og Yad Vashem.
Vi kjører til Knesset hvor vi ser den store syv armede lysestake - Menoraen, som er Israels nasjonalsymbol. Vi skal besøke Sions berg og Øvresalen og ser Davids grav. Vi vandrer ned til Vestmuren, eller Klagemuren som den ofte kalles. Ettermiddagen blir på Holocaust museet, Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jødene som ble drept under andre verdenskrig. Et sterkt møte med en grufull del av vår historie. (Denne kvelden kan de som ønsker det oppleve multimedieshowet på David Citadellet, ikke inkludert i turprisen).

Frokost Middag
19 Tel Aviv

Dag 9

Torsdag 26. mai

Betlehem, Tel Aviv og Netanya.
Vi forlater Jerusalem og legger turen innom Betlehem, hvor vi prøver å få møte pastorparet Naim og Elvira Khoury. Vi kjører ut til Herodion og ser utsikten over Juda markene. Vi kjører så til Tel Aviv, hvor vi besøker «The independens hall», hvor staten Israel ble proklamert av Israels første statsminister David Ben Gurion. Vi tar også turen bort til Jaffa, og går til garverens hus hvor Peter hadde sitt spesielle himmelsyn. Vi kjører til Netanya og tar inn på hotell Leonardo hvor vi skal være de to siste nettene.

Frokost Middag
Netanya Beach2

Dag 10

Fredag 27. mai

Netanya.
Dette blir en avslappingsdag, hvor den enkelte kan få nyte siste dagen i fred og ro. Vi har siste samling på kvelden med oppsummering, hilsninger og deler inntrykk sammen.

Frokost Middag
Dragon Fruit Carmel Market

Dag 11

Lørdag 28. mai

Hjemreisedag, Tel Aviv - Oslo.
Siste dag hvor vi skal sette kursen hjemover. Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen. Dagene har gått så alt for fort, vi sier farvel for denne gang og på gjensyn; Shalom v’lehitraot.

Noen kvelder blir det møte med sang, vitnesbyrd og Bibelundervisning.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 21 500,-

Tillegg for enkeltrom: 9 950,- (begrenset antall)

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2000 pr. november 21, de kan endre seg noe)
 • Rundreisen med utflukter ifølge det oppsatte program
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangsbilletter til besøks steder i henhold til program
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 85 USD pr. person
 • Covid-19 forsikring i Israel
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
18. mai Oslo - Istanbul 11:20 16:10 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 20:50 23:00 TK790
28. mai Tel Aviv - Istanbul 10:30 12:50 TK785
Istanbul - Oslo 14:05 17:00 TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Praktisk informasjon

  Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

  Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

  • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
  • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
  • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
  • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset opp til USD 3000.
  • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
  • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er USD 30000 (inkl. evt. fradrag og fratrukket evt. skatter) NB! Beløpet på kr 80,- per person/pr. tur (kostnad av forsikring) blir ikke refundert.
  • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel

   (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris.)
 • Praktisk informasjon

  Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 21. mai 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Innreiseregler til Israel pr. 21. mai 2022


  Følgende er de nye Innreisereglene fra Israelske myndigheter pr. 21. mai 2022

  Kravene gjelder både barn og voksne. Kravene kan endres.

  Nå kan ALLE reise til Israel, om du er

  • Fullvaksinert, eller
  • Har hatt korona og kan bekrefte dette med gyldig EU koronasertifikat
  • Uvaksinert

  Hvem gjelder som fullvaksinert:

  • Alle reisende som har fått minst to doser (med en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson eller Astra Zeneca, Sinovac, Sinopharm)
  • Alle som har blitt friske etter Covid-19 og har et gyldig EU-koronasertifikat.
   For å få dette må du ha tatt en PCR-test hos et autorisert testsenter, det holder ikke med en hurtigtest/selvtest. Det må ha gått minimum 8 dager siden den positive PCR-testen og innreise til Israel (NB! Testdato gjelder som 1. dag). Men har det gått mer enn 180 dager siden den positive testen kreves det i tillegg én vaksinedose.

  NB! Sputnik-V vaksinen er godkjent fra 15.11.21, men personer som har tatt denne vaksinen må ta en serologisk test i Israel og teste positiv.

  Merk:

  • Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksinedose før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra Israel. Dobbeltsjekk derfor om du har fått andre vaksinedose før 181 dager før hjemreisedato.
  • Om man har fått en boosterdose (tredje dose), må det ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk boosterdosen til ankomst Israel.

  Uvaksinerte reisende:
  Pr. 2. mars 2022 kan man altså nå reise inn i Israel dersom man ikke har vaksinert seg mot Covid-19 og har gjennomgått Covid-19 sjukdommen. Men israelske myndigheter stiller noen strengere krav til denne gruppen reisende i forhold til krav om isolasjon dersom man er nærkontakt med et bekreftet Covid-19 tilfelle. Er man nærkontakt (eks. ektefelle eller deler rom) og er uvaksinert, må man i karantene, selv om man ikke har symptomer.

  NB! Sjekk med din forsikring om de dekker en eventuell karantene. Covid-19 forsikringen i Israel gjelder bare for den som blir syk.

  Viktig! En bekreftet Covid-19 pasient kan være symptomatisk på kontakttidspunktet og fortsatt være smittsom!

  Innreisekrav:

  • «Grønt pass» for innreise Israel. Tidligst 10 dager FØR ANKOMST ISRAEL må man fylle ut HELSEERKLÆRING online! Gå inn på https://corona.health.gov.il/en/flights/ og fyll ut Helseerklæringen. Ta kontakt med PLUSSREISER dersom dere har spørsmål, står fast under utfyllingen eller ikke får grønt pass.
  • COVID-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel
   Pr. 08. mars 2022 må alle reisende dokumentere at de har en gyldig reiseforsikring som dekker behandling av Covid-19 sjukdom. Uten dette får man ikke reise inn i Israel. PLUSSREISER tegner en Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel for alle som kjøper en pakkereise hos oss. (Denne forsikring erstatter ikke den ordinære reiseforsikringen som alle må ha, men det er ment som et tillegg!

  Disse dokument må man vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (NB! Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel).

   • Gyldig EU Koronasertifikat (for de av dere som er vaksinert eller som har gjennomgått Covid-19 sykdom)
   • Forsikringsbevis på Covid-19 forsikring – dette får dere tilsendt av Plussreiser
   • Gyldig pass (må være gyldig 6 måneder etter hjemreisedato fra Israel)
   • Bekreftelse på at du har fått grønt pass i Israel – 3 dokument (du får dette ved å fylle ut helseerklæringen, - se ovenfor) VIKTIG! Skriv ut både eposten og de to vedlegg du fikk etter at du fylte ut helseerklæringen. NB! I tillegg til at du har utskrift av disse dokumentene bør du ha de med digitalt, lagret på din telefon, under reisen.

   I tillegg til dette må du huske på å ha med:

   • Reiseforsikringsbevis


   Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter:

   Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 100,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER

   Dette er kostnader som ikke er inkludert i prisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 1. november 2021.

   Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer i priser og nye regler.
   Ta kontakt med oss om du har spørsmål!