Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Fodselskirken Betlehem
Bat Pa Genesaret Sjoen 2
Netanja Beach

Vårtur til Israel
En ny og spennende Vårtur til Israel!

Avreisedato

10.04.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

19 750,-

Fulltegnet

Vårtur til Israel

Vi inviterer deg med på en rundreise med Bibelen som guidebok og med bibelundervisning inn i den profetiske kontekst. Og denne gangen med direktefly med Norwegian Oslo – Tel Aviv! Denne gangen starter vi reisen ved kysten, i badebyen Netanya, fortsetter til Galilea, videre til Jerusalem og avslutter i Tel Aviv. Denne gangen starter vi reisen ved kysten, i badebyen Netanya, fortsetter til Galilea og avslutter i Jerusalem. Det blir vandringer i Jesu fotspor, båttur på Genesaretsjøen, besøk i kunstnerbyen Safed, møte med nord-Galilea og gren-seområdene, besøk i Betlehem, ørken-opplevelser ved Dødehavet og mye mer. En dyktig, israelsk skandinaviskta-lende guide blir med oss på rundturen og vi anbefaler Bibelen som vår beste guidebok.

Dag 1

Onsdag 10. april: Utreise; Norge - Israel - Netanya

Velkommen med på Vårtur til Israel! Vi reiser med direkteflyet til Norwegian (DY) fra Oslo til Tel Aviv. (Gi beskjed ved påmelding om du ønsker tilknytning fra annen flyplass.) På Ben Gurion flyplass i Tel Aviv blir vi møtt av vår buss som tar oss til Netanya og vårt hotell Leonardo i sentrum av byen.

Israel Natanya 2

Dag 2

Torsdag 11. april: Netanya

Første dagen koser vi oss med fridag i badebyen Netanya, for å bli akklimatisert og bli kjent både med hverandre og byen.

035 Karmel Elias

Dag 3

Fredag 12. april: Cæsarea - Haifa - Karmel - Tiberias

Vi forlater Middelhavets kyst og kjører til Cæsarea. Her er mye interessant bibelhistorie med Paulus som satt i fangenskap. Vi fortsetter til Atlit, integreringsleiren for tusenvis av jøder etter siste verdenskrig. Vi ønsker å besøke Beit Eliahu menigheten og pastorparet Bjørg og Samuel Aweida. Vi ser på utsikten over Haifa før vi kjører opp til Muchraqa på Karmel fjellet, hvor Elia seiret over Baals-profeter og bad om regn over landet. Vi ser utover Megiddo sletten, hvor det har vært mange store slag, men det venter et siste avgjørende slag, det store Harmageddon slaget som Åpenbaringen taler om. Dersom tiden tillater det legger vi turen innom Megiddo festningen og stanser ved Akab borgen, før turen går til Tiberias og vårt hotell Emily`s.

Magdala1

Dag 4

Lørdag 13. april: Tiberias - Genesaretsjøen og områdene rundt

Vi starter dagen med båttur på Genesaretsjøen. Vi fortsetter i Jesu fotspor og besøker Magdala, her er nye utgravninger og mye spennende fra Jesu tid. Det blir en tur opp på Saligprisningens berg, hvor Jesus holdt sin berømte Bergpreken. Vi besøker også Tabgha- stranden hvor Peter og disiplene fikk den store fiskefangsten.

Safed Zefat6

Dag 5

Søndag 14. april: Tiberias - Kapernaum, Golan og Safed

I dag skal vi bli mer kjent med Galileas historie, og få et innblikk i den politiske situasjonen her. Vi starter i Kapernaum før vi kjører opp til Golanhøydene, og til Har Bental, en frigjort israelsk, militær utsiktspost. Her har vi fin utsikt og kan se langt inn i Syria. Vi legger turen innom kunstner byen Safed, byen som ligger på et høyt fjell. (De som ønsker kan velge å ha en avslappingsdag ved Genesaretsjøen).

Bading I Dodehavet

Dag 6

Mandag 15. april: Jordandalen - Qumran - Dødehavet - Jeriko - Jerusalem

Vi forlater det grønne Galilea området og kjører ned Jordandalen. Muligens en stopp i Adam hvor vi ser et tydelig fotavtrykk etter Israel da de kom over Jordan elven. Vi kjører innom døperstedet ved Jordan og stopper i Qumran. Det blir anledning til et bad i Dødehavet, dette spesielle hav som inneholder 10 ganger så mye salter og mineraler som Middelhavet. Her flyter du som en kork på grunn av havets høye saltinnhold. Vi legger turen innom Jeriko, her i denne verdens eldste by møter vi mye bibelhistorie. Så bærer ferden opp til Jerusalem, denne spesielle, historiske, kulturelle og profetiske by skal vi bli bedre kjent med de neste dagene. Jerusalem er i dag en løftestein og hele verden har sine øyne rettet mot denne by. Vi sjekker inn på vårt hotell Prima Kings. (Denne kvelden kan de som ønsker det oppleve multimedieshowet på David Citadellet).

365 Gravhagen He Is Risen

Dag 7

Tirsdag 16. april: Jerusalem med Oljeberget - Gamlebyen - Gravhagen

Denne dag skal vi oppleve en del av de bibelske steder og vandre i Jesu fotspor. Vi begynner dagen på Oljeberget, der vi ser Jerusalem i morgensolen. Går videre ned til «Tårekirken», Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over byen, og gjør et stopp i Getsemane hagen. Vi går opp til Bethesda dam og St. Anna kirken hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Så blir det en vandring på noe av «Via Dolorosa» eller «Lidelsens Vei». Stopper ved Antonia-borgen og Gabbata samt noen av de 14 stasjonene. Vi avslutter dagen med nattverd i Gravhagen, v/Gordons Golgata.

Klagemuren5

Dag 8

Onsdag 17. april: Jerusalem - Davids by - Yad Vashem - Genesis.

Vi skal besøke Davids by og ser på utgravningene. Vi besøker også Esekia tunellen, går videre til Vestmuren, eller Klagemuren som den ofte kalles. Vi legger turen opp på Sions berg og besøker Øvresalen og ser Davids grav. Ettermiddagen blir på Holocaust museet, Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jødene som ble drept under andre verdenskrig. Et sterkt møte med en grufull del av vår historie.

På kvelden skal vi oppleve Genesis, en beduin leir, hvor vi møter både Abraham og Isak og får anledning til å ride på kameler. Vi spiser middag her og ser på solnedgangen over Juda ørkenen. Vi avslutter kvelden med å kjøre opp til Oljeberget og ser Jerusalem «by night.»

Israel Lysestake

Dag 9

Torsdag 18. april: Jerusalem - Betlehem.

Denne dag skal vi besøke Bibelmuseet og modellen over Jerusalem. Vi kjører til Knesset hvor vi ser den store syv armede lysestake - «Menoraen», som er Israels nasjonalsymbol. Fortsetter videre til Betlehem, hvor vi prøver å få møte pastorparet Naim og Elvira Khoury. Vi kjører ut til Herodion og ser utsikten over Juda markene.

Tel Aviv 02

Dag 10

Fredag 19. april: Tel Aviv

Vi reiser fra Jerusalem til kystbyen Tel Aviv, hvor vi besøker «The independens hall», hvor staten Israel ble proklamert av Israels første statsminister David Ben Gurion. Vi tar også turen bort til Jaffa, og går til garverens hus hvor Peter hadde sitt spesielle himmelsyn. Så er resten av dagen fri til bading og avslapping.

I kveld begynner den jødiske påske med Sederaften.

Dag 11

Lørdag 20. april: Hjemreisedag

Vi har en rolig dag til å absorbere alle inntrykk og kose oss i Tel Aviv. Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen. Dagene har gått så alt for fort, vi sier farvel for denne gang og på gjensyn; Shalom v’lehitraot.

Andre opplysninger: Noen kvelder blir det møte med sang, vitnesbyrd og Bibelundervisning

Priser og betingelser

Pris fra 19 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6250,-

Bosteder
10-12/4 Hotel Leonardo, Netanya
12-15/4 Hotel Emily’s, Tiberias
15-19/4 Hotel Prima Kings, Jerusalem
19-20/4 Hotel Metropolitan, Tel Aviv
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotell, guide og sjåfør på 80 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
10. april Oslo - Tel Aviv 0900 1505 DY 1996
20. april Tel Aviv - Oslo 2025 0050 (21 april) DY1997
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.