Sist oppdatert 20. mai, kl. 10:00

Informasjon vedrørende coronavirus

Etiopia Landsbydame Img 2336
Etiopia Lalibela
Bilde2 Etiopia

Til Etiopia med NMS

Avreisedato

11.11.2020

Varighet

12 dager

Pris fra

23 950,-
Etiopia Addis

Dag 1

Onsdag 11. november: Oslo–Addis Abeba

Avreise fra Oslo kl. 18:45. Vi flyr til Addis Abeba.

Bilde7 Etiopia

Dag 2

Torsdag 12. november: Dagen i Addis Abeba

Ankomst Addis Abeba tidlig på morgenen, transport til hotellet, en rolig morgen på hotellet. Lunsj på hotellet før vi besøker NMS kontoret, vi får informasjon om NMS arbeid i Etiopia. Dagen avsluttes med en tur opp til Entoto, hvor vi får en fin utsikt over byen. Felles middag. Overnatting på hotell i Addis Abeba.

Frokost Middag
Bilde5 Etiopia

Dag 3

Fredag 13. november: Addis Abeba–Gimbi

Tidlig avreise (kl. 6) til Gimbi, turen går vestover, frokost i Ambo og lunsj i Baku eller Nekemte. Middag i Gimbi. Overnatting på hotell i Gimbi.

Frokost Middag
IMG 2268

Dag 4

Lørdag 14. november: Gimbi–Kamashi

Turen fortsetter videre til Kamashi og ungdomssenter. Vi besøker et velfungerende ungdomssenter bygd med økonomisk støtte fra NMS. Vi får et inntrykk av kirkevekst og ungdomsarbeid. Her gjennomføres det i samarbeidet med mange, et stort antall kurs og treninger. Senteret er en møteplass på tvers av folkegrupper, religioner og kjønn. Vi får også møte prosjektlederen for Safe Motherhood, et helseprosjekt som retter seg mot alle kvinner, spesielt gravide i Blånildalen, hvor gumuz-befolkningen er majoriteten. Befolkningen i dalen har mange
utfordringer med feilernæring, malaria og urent vann. Sen ettermiddag ved ungdomssenteret, hvor mange ungdommer kommer for å spille volleyball og bruke biblioteket. Middag og overnatting. Overnattingsstedet har veldig enkel standard.

Frokost Middag
IMG 2448

Dag 5

Søndag 15. november: Dagen i Kamashi

Gudstjeneste på gumuz i Kamashi hvor koret synger. Lunsj før tur til Agalo Meti, hvor vi møter prosjektlederen for Green LiP og vi får lære mer om det fantastiske arbeidet som gjøres. Tilbake til Kamashi, middag. Overnatting i Kamashi.

Frokost Middag
IMG 2486

Dag 6

Mandag 16. november: Kamashi–Bodji–Nekemte

Tur til Bodji, hvor vi møter programlederen for WEWEP, lunsj i Bodji, før vi kjører til Nekemte. Overnatting på hotell i Nekemte.

Frokost Middag
IMG 2155

Dag 7

Tirsdag 17. november: Nekemte–Addis Abeba

Vi forlater Nekemte, og fortsetter turen tilbake til Addis Abeba. Før vi sjekker inn på hotellet besøker vi Nasjonalmuseet. Overnatting på hotell i Addis Abeba.

Frokost Middag
Etiopia Obeliskene I Axum 2

Dag 8

Onsdag 18. november: Addis Abeba–Axum

Tidlig om morgen flyr vi til Axum, som er en av de eldste byene i Etiopia. Her finner vi de kristne relikviene, Paktens ark. Vi får oppleve de imponerende obeliskene og stellene som har plassert Axum på Unescos verdensarvliste og den flotte Maria kirken.

Frokost Middag
Etiopia Lalibela

Dag 9

Torsdag 19. november: Axum–Lalibela

Morgen i Axum, vi flyr så videre til Lalibela, den myteomspunne byen med de mange steinkirkene. Kirkene ble hugget direkte ut av klippene på 1200-tallet og betegnes som monolitt bygninger. I tillegg til de 11 kirkebygningene finnes det flere huler, krypter og en labyrint av tunneler og ganger. Vi bruker dagen til å besøke noen av de unike kirkene. Overnatting på hotell i Lalibela.

Frokost Middag
Shutterstock 581712874 Ethiopia Lalibela Bet Mercurios Church The churches of Lalibela is on UNESCO World Heritage List

Dag 10

Fredag 20. november: Lalibela

Flere muligheter til utflukter i Lalibela. Vi tar en tur med muldyr til Mariyam klosteret i fjellet. Overnatting på hotell i Lalibela.

Frokost Middag
Etiopia Foto Kristian Lowzow

Dag 11

Lørdag 21. november: Lalibela–Addis Abeba–Oslo

Etter frokost returnerer vi til Addis Abeba. Vår siste dag i Etiopia. Det vil være tid til en tur på byen, kanskje innom byens marked. De som ønsker å være litt mer i ro før vi setter oss på flyet tilbake til Norge, får mulighet til å gjøre dette på hovedkontoret til NMS. Felles middag om kvelden på en restaurant like i nærheten av kontoret. Sent på kvelden setter vi oss på flyet hjem til Norge.

Frokost Middag
Traditional colorist basketry plates containers receptacles for sale on a stall in the sunday market where the Oromo Amhara Afar peoples meet Senbete Oromia zone Amhara region Ethiopia shutterstock 370686890

Dag 12

Søndag 22. november: Ankomst Oslo

Vi lander i Oslo om morgen.

IMG 2332
IMG 2443
Etiopia Kaffe
Ethiopia cafe ceremony shutterstock 557170522
Etiopisk Mat
Shutterstock 541310452 Horsemen from Ethiopia
IMG 2161
Etiopia Landsbygda2
Etiopia Kor
Ethiopian Food Siro Watt and injera in Addis Ababa Ethiopia shutterstock 699219871
Etiopia Mat shutterstock 557262313
IMG 2163
Bilde4 Etiopia
Etiopia Hus
Dome of the Church of Our Lady Mary of Zion Aksum Ethiopia shutterstock 148420937
Shutterstock 1385052038 Pilgrims gather at St Georges church in Lalibela Ethiopia
Shutterstock 366413852 Tourist with camera observing male gelada baboon in Simien Mountains Ethiopia Yellow grass and green palm trees
Silhouette of African man in Ethiopia hanging clothes shutterstock 535784293

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: 1 900,-

Standarden på overnattingsstedene i vest er mye enklere enn standarden på hotellene i hovedstaden og i nord. I vest vil det være enkelte dager med mye kjøring.

Det kan komme endringer på reiseruten.

Bestill

Prisen inkluderer

· Flyreisen Oslo–Addis Abeba t/r inkl. fly-skatter (pr. jan 20, de kan endre seg).

· Flyreisene Addis Abeba–Axum–Lalibela–Addis Abeba inkl flyskatter

· Overnatting i dobbeltrom inkludert halvpensjon inkludert mineralvann.

· All felles lokal transport

· Inngangsbilletter til attraksjoner nevnt i programmet

· 2 reiseledere

Prisen inkluderer ikke

· Visum (51 USD, pr. jan 20)

· Tips

· Lunsj

· Drikke

· Annet som ikke står om inkludert

 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.