Jaanus jagomagi 7ix SJHV7 OJ8 unsplash
Hert niks Kz O Mu0 Mvt BQ unsplash
Shutterstock 1038720082

Estland - Tallinn 2022
Førjulstur til

Avreisedato

09.12.2022

Varighet

4 dager

Pris fra

7 490,-

Fulltegnet

Estland - Tallinn 2022

Det er en egen stemning over førjulstiden i Tallinn. Når snøen ligger på middelaldermurene med sine mange tårn og lysene tennes på Rådhusplassen, føles det som et eventyr. Vi skal vandre i de trange gatene i gamlebyen og kikke eller handle i husflidsbutikkene eller på julemarkedet. Vi skal også få være med på julespill i en moderne kirke og bli informert om hjelpearbeid for barn fra utsatte familier. Og vi skal ta en titt på Peter den stores slott Kadriorg og fjernsynstårnet der en viktig episode i frihetskampen fant sted.

Denne turen går i samarbeid med


Høydepunkter på turen

 • Besøk på julemarkedet
 • Julespill med gudstjeneste i Maarja Magdaleena lutherske kirke
 • Besøk i Peeteli lutherske kirke
 • Vandring gjennom Tallinns gamleby
 • Tur til Pirita
 • Kadriorg slott
Tallinn
Tallinn

Dag 1

Fredag 9. desember

Avreise med Norwegian fra Gardermoen kl 09.20 (mulig med tilslutning fra ander byer). Etter en flytur på en og en halv time lander vi i Estlands hovedstad Tallinn kl 11.50 lokal tid. Vi blir hentet på flyplassen av turbuss som kjører oss til Peeteli luthersk kirke. Her får vi servert lunsj og vi får orientering om arbeidet for barn fra utsatte familier som denne kirken driver. Vi blir så hentet av bussen vår igjen som kjører til Tallinn sentrum og vårt hotell for de neste tre nettene Park Inn by Radisson Cental Tallinn. Middag på hotellet om kvelden og samling etter middagen der Erling Rimehaug forteller om Estlands historie.

Julemarked i Tallinn
Julemarked i Tallinn

Dag 2

Lørdag 10. desember

Etter frokost på hotellet blir det en vandring gjennom Tallinns gamleby ledet av Erling Rimehaug. Vi avslutter i området ved Rådhusplassen hvor en ordner seg lunsj på egenhånd. Etter lunsj blir det fritid og det blir anledning til å besøke julemarkedet eller shopping i gamlebyen.

Vi møtes til middag på hotellet om kvelden etterfulgt av samling i møterommet der Erling Rimehaug orienterer om kirkelivet i Estland

Kadriorg slott
Kadriorg slott

Dag 3

Søndag 11. desember

Etter frokost på hotellet blir vi hentet av buss som tar oss med til bydelen Pirita utenfor Tallinn sentrum. Her ligger Olympiastadion, TV-tårnet, klosterruiner og en strand med utsikt mot Tallinn. Vi skal opp i det 313 meter høye TV-tårnet og nyte en fantastisk utsikt over området. På veien kjører vi innom Kadriorg slott (ikke inngang i slottet). Tilbake i sentrum blir det tid til å kjøpe seg litt lunsj før vi blir hentet av bussen igjen som tar oss med til Mustamae. Her skal vi besøke Maarja Magdaleena lutherske kirke hvor vi blir med på julespill og gudstjeneste. Denne moderne kirken er bygd de siste årene, og huser en aktiv menighet med mange gode musikere. Buss tilbake til hotellet hvor vi avslutter dagen med felles middag.

Julemarkedet i Tallinn
Julemarkedet i Tallinn

Dag 4

Mandag 12. desember.

Det blir litt tid om formiddagen til å se seg omkring i Tallin sentrum på egenhånd før vi blir hentet av bussen som kjører oss tilbake til flyplassen igjen. Flyavgang med Norwegian kl 14.30. Ankomst Gardermoen kl 15.00. (Mulig med tilslutning til andre byer)

Julemarked i Tallinn
Julemarked i Tallinn
Alexander Nevskij-katedralen
Alexander Nevskij-katedralen
Viru Gate, inngangen til gamlebyen
Viru Gate, inngangen til gamlebyen
Julemarked i Tallinn
Julemarked i Tallinn
Maarja Magdaleena lutherske kirke i Mustamae
Maarja Magdaleena lutherske kirke i Mustamae
Tallinn
Tallinn

Priser og betingelser

Pris fra 7 490,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 890

Mulig med tilslutning fra andre byer med Norwegian

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Tallinn tur/retur
 • 3 overnattinger med halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 lunsj
 • Guiding, busstransport og inngangspenger i henhold til program
 • Reiseledertjeneste fra Norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Mat på flyet
 • Tips
 • Forsikringer