28494620657 112429a9f9 o
Sykler ombord
36062113311 208c0fe920 o under 10mg

Sykkel og Elvecruise
Aktiv tur på to hjul langs Donau

Avreisedato

17.06.2023

Varighet

8 dager

Pris fra

17 600,-

Fulltegnet

Sykkel og Elvecruise

Sykkeltur om dagen og cruise om kvelden og natten. Bli med oss på tur langs Europas nest største elv, Donau.

Passau – Wien –– Passau

Vi starter og ender i den sjarmerende bayerske byen Passau kjent som «byen ved de tre elver». Denne uken får du blant mange andre opplevelser utforske Østerrikes vakre hovedstad, Wien. Fra sykkelsetet får du fantastiske naturopplevelser som Schlögener Donauschlinge (elvesvingen) og den legendariske Wachau-dalen med romantiske småbyer og mektige slott mellom vakre vingårder.

Alle får hver sin spesialtilpassede sykkel som de har på hele turen. Denne blir utlevert om morgenen av mannskapet og så leverer vi dem inn igjen om ettermiddagen så den er klar igjen til neste dag.

En av dagene er hviledag i Wien. Det tilbys utflukt fra båten denne dagen. Det er selvfølgelig også mulig å ta en liten runde på sykkelen her også om noen ønsker det.

Vi sykler langs elven samtidig som båten forflytter seg den samme strekningen. Det er derfor fullt mulig å bli om bord i stedet for å sykle om noen måtte ønske det og heller nyte turen fra soldekket på båten. Det samme gjelder om en ønsker en hviledag og slappe av om bord.

Frokost og middag spiser vi felles på båten. På sykkeldagene får vi med nistepakker som vi spiser i det fri. De som blir igjen på båten får servert en enkel lunsj.

Prinzessin katharina

Dag 1

Lørdag 17. juni: Norge – München – Passau – Engelhartszell

Flyavgang med Lufthansa fra Oslo kl 11.35 og ankomst München kl 13.50. (mulig med tilslutninger fra andre byer) Busstransport fra flyplassen til Passau hvor vi går om bord i elvebåten MS Prinzessin Katharina som er vårt flytende hjem de neste 8 dagene. Båten legger fra kai kl 19.00 og vi nyter den første middag om bord på kveldseilingen til Engelhartszell. Om natten ligger vi til kai i Engelhartszell

Middag
7838016902 f4dcaec075 o

Dag 2

Søndag 18. juni: Engelhartszell – Brandstatt - Donausvingen – Linz

Sykkeletappe: ca 46 km

Vi starter sykkelturen i Engelhartszell. Her finner vi Østerrikes eneste Trappist kloster som kan være verdt et besøk før vi setter oss på sykkelen. Dagens etappe går forbi små pittoreske landsbyer og flott landskap. Donausvingen, stedet der elva tar en 180 graders sving er også en del av dagens etappe. Vi møter båten igjen i Brandstatt og vi kaster loss herifra om ettermiddagen. Tidlig kveld legger vi til kai i Linz, Østerrikes tredje største by som i 2009 bel valgt til Europas kulturhovedstad. Det blir mulig å få se seg rundt i Linz denne kvelden. Utpå natta kaster vi loss igjen og fortsetter turen videre sør-østover.

Frokost Lunsj Middag
Sykkel og båt Prinzessin K

Dag 3

Mandag 19. juni: Linz – Mauthausen – Grein

Sykkeletappe ca 36-40 km

Når vi våkner denne morgenen, har vi forflyttet oss fra Linz til Mauthausen. I Mauthausen lå den første konsentrasjonsleiren i Østerrike under 2. verdenskrig. Leiren er nå et museum og den betegnes som en av de best bevarte leirene etter krigen. Fra 1943 kom det også mange norske fanger til denne leiren. Det blir mulighet for å besøke leiren før vi fortsetter sykkelturen vår. Dagens etappe går i den fruktbare regionen, Machland. Utpå ettermiddagen ankommer vi den sjarmerende byen Grein, også kalt «Perlen av Strudengau» på grunn av dens idylliske beliggenhet. Vi ligger til kai i Grein denne natten.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 703959754 liten melk

Dag 4

Tirsdag 20. juni: Grein – Melk – Tulln

Sykkeletappe: 47-50 km

Dagens etappe starter fra Grein og går variert landskap. I starten sykler vi langs elva forbi Strudengau, en smal del av Donau som har vert beryktet av elvebåtskiperne. Dalen utvider seg fra Persenbeug og vi fortsetter i mer åpent landskap til Melk. Her renner elva Melk ut i Donau, og vi er nå i den vakre Wachaudalen, et berømt vindistrikt som står oppført på UNESCOs verdensarvsliste. I Melk finner vi ett av verdens mest kjente kloster, Stift Melk som troner mektig på en klippe på bredden av elva. Den fantastiske barokkarkitekturen og dets 1000-årige historie trekker utallige turister til Melk hvert år. Det blir tid til å besøke klosteret dersom du ønsker det før vi går om bord i båten igjen og får nyte den vakre Wachau dalen i solnedgangen fra soldekket på båten. Sent om kvelden forlater vi Melk og flyter videre til Tulln, hvor vi legger til kai utpå natta.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 1041093322 under 10mg

Dag 5

Onsdag 21. juni: Tulln – Wien (utkanten av byen)

Sykkeletappe: ca 36 km

Vi våkner i Tulln denne morgenen, en av Østerrikes eldste byer. Vi sykler videre mot landets hovedstad, Wien. Rett ved inngangen til Wien i et landskap som kan ta pusten fra deg ligger klosteret, Klosterneuburg. Vi ser kuplene fra den 900 år gamle barokkbygningen fra lang avstand. Klosteret med sin taverna er verdt et besøk og her kan du også nyte en panoramautsikt over Wien. Båten ligger til kai i Nussdorf eller Korneuburg i utkanten av byen.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 1165595161 under 10mg

Dag 6

Torsdag 22. juni: Wien

Hviledag eller frivillig sykkeltur

Denne dagen ligger båten til kai hele dagen og vi får gode muligheter til å besøke hovedstaden og landets største by, Wien. Det er ikke lagt opp til noen felles sykkeltur, men syklene er tilgjengelig for de som ønsker å ta en tur på egenhånd. Vi vil også legge til rette for utflukt og kanskje også en guidet tur i byen for de som ønsker et felles opplegg denne dagen. Vi kaster loss sent om kvelden og starter på veien vestover på elva igjen.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 738110647 under 10mg

Dag 7

Fredag 23. juni: Rossatz (evt. Dürnstein) – Pöchlarn

Sykkeletappe: 40-49 km

I dag har vi turens siste sykkeletappe. Vi legger til kai i Rossatz eller Dürnstein om morgenen og vi sykler nå vestover gjennom den vakre Wachaudalen. Dette er kanskje den vakreste sykkeletappen på turen. Vi tråkker i vei langs små landsbyer, aprikostrær, vingårder, slott, klostre og ruiner. Et landskap som kan ta pusten fra alle og enhver. Om ettermiddagen går vi om bord i båten for siste gang i Pöchlarn og vi legger fra kai om ettermiddagen med kurs for Passau igjen. Avslutningsmiddag om kvelden.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 790546099

Dag 8

Lørdag 24. juni: Passau – München – Norge

Vi nyter frokosten mens vi flyter den siste etappen inn til Passau og legger til kai ca kl 11. Her venter bussen på oss og vi kjører direkte fra båten til flyplassen ved München. Flyavgang med Lufthansa kl 15.55, med ankomst Gardermoen kl 18.05. (Mulig med tilslutning til andre byer)

Frokost
Lugar øvre dekk
Lugar øvre dekk
49748948488 17365ebca6 o
Lugar hoveddekk
Lugar hoveddekk

Priser og betingelser

Pris fra 17 600,-

 • Tillegg for enkeltlugar på hoveddekk: 2550
 • Tillegg for enkeltlugar på øvre dekk: 4200
 • Tillegg for lugar på øvre dekk per person: 1700
 • Fratrekk for lugar foran eller bak på hoveddekk per person: 850
 • Tillegg for el-sykkel: 1650 (begrenset antall)
 • Tillegg fra andre byer på forespørsel

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-München tur/retur
 • Busstransfer München – Passau tur/retur
 • 7 netters cruise i utvendig lugar på hoveddekk (midtre del av båten)
 • Helpensjon (frokost, middag og lunsjpakker) fra middag 1.dag til og med frokost 8.dag.
 • Leie av sykkel
 • Informasjonshefte med sykkelkart (1 per lugar)

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie utflukter
 • Drikke til maten
 • Tips
 • Sykkelhjelm
 • Lugar på øvre dekk
 • El-sykkel
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår F PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 60 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 15 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 14 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISE kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Informasjon om båten

  Teknisk detaljer: MS Prinzessin Katahrina er en stor elvebåt med kapasitet til max 140 passasjerer og ca 30 i besetningen. Båten er bygd i 1990 og renovert i 2015. Lengde 110m, bredde 11,2m og dybde 1m.

 • Lugarer

  Alle 71 lugarene er på ca 11 m2 og alle er utvendige, 39 på hoveddekket og 32 på øvre dekk. Alle lugarer har eget bad med dusj og wc, hårføner, air-condition, Tv, radio, og et lite kjøleskap.

 • Lugarene på øvre dekk

  2 seperate senger overfor hverandre hvor den ene kan foldes bort om dagen for å få større plass. Lugarene har fransk balkong med vinduer fra golv til tak som kan åpnes.

 • Lugarene på hoveddekk

  2 seperate senger overfor hverandre hvor den ene kan foldes bort om dagen for å få større plass. Lugarene har fransk balkong med vinduer fra golv til tak som kan åpnes.

 • Tilbud ombord

  Om bord finnes en panorama restaurant, en salong, to barer, et bokhjørne, en liten butikk og et massasjerom. Soldekket er stort og delvis under tak med dekkstoler til alle.

 • Utflukter

  Skipet tilbyr noen få utflukter i tillegg til sykkelturene. Informasjon om disse gis på turen. Utfluktene bestilles og betales om bord til mannskapet. Det tas forbehold om nok påmeldte til at de gjennomføres.

 • Tips

  Tips er frivillig, men er en viktig del av inntektene til mannskapet. Rederiets anbefaling er ca 7 euro per person per dag til besetningen. Til lokale guider og sjåfører på utfluktene anbefales 1 euro per person.