Israel Jerusalem 2
Temareise Jerusalem01

Vårtur til Israel
Israel 70-årsjubileum

Avreisedato

05.05.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

21 670,-

Få plasser igjen

Vårtur til Israel

Israel er «Bibelens land» og et spennende reisemål, både når det gjelder historie og dagsaktuelle begivenheter. På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene både fra Det gamle og Det nye testamentet helt naturlige stopp, om man er troende eller ei.

Israel er «Bibelens land» og et spennende reisemål, både når det gjelder historie og dagsaktuelle begivenheter. Mangfold er stikkord for Israel, uansett om man ønsker en aktiv eller en avslappende ferie, er glad i naturen eller interessert i landets historie og kultur, troende eller ei. Sikkert er det at man kan regne med annerledes og eksotiske dager i et vakkert land med et behagelig klima. På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene både fra Det gamle og Det nye testamentet helt naturlige stopp.

Et av de viktigste er Gennesaretsjøen i Galilea, som er åsted for mange kjente bibelfortellinger. Det var her Jesus gikk på vannet og stilte stormen, gjorde de fleste av sine under, talte til folkemengden og mettet de sultne. Rundt Gennesaretsjøen opplever man naturen og stedene slik det var da Jesus vandret omkring. Her finnes det kirker og ruiner som går så langt tilbake som det første århundret.

På denne reisen opplever vi Middelhavsområdet, Galilea og Golan, Dødehavsområdet og Jerusalemsområdet.

Høydepunkter på turen

 • Middelhavsområdet
 • Galilea og Golan
 • Dødehavsområdet
 • Jerusalemsområdet
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Lørdag 5. mai: Utreisedag

Vi reiser med SAS fra Bergen til Oslo og videre med Lufthansa via Frankfurt til Tel Aviv. Ved ankomst Ben Gurion flyplass blir vi møtt av vår sjåfør som tar oss direkte til Sea Net hotel i Tel Aviv for overnatting.

Reisedetaljer;
SK 248 Bergen – Oslo 0805 0855
LH 859 Oslo – Frankfurt 0950 1200
LH 694 Frankfurt – Tel Aviv 1400 1900

Cesarea Ved Havet

Dag 2

Søndag 6. mai: Tel Aviv - Cæsarea - Safed - Tiberias

Vi besøker Independence Hall i Tel Aviv – det var her David Ben Gurion proklamerte staten Israel opprettet i mai 1948. Et interessant og historisk besøk i disse 70 års jubileumstider.
Vi forlater så Tel Aviv og kjører nordover til Cæsarea ved havet. Som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, utgravningene av byen. Vi fortsetter videre over Karmelfjellet og til Safed, byen som ligger på en topp med utsikt over Gennesaretsjøen. Vi fortsetter så til Tiberias og Restal hotel der vi skal bo i tre netter.

Tiberias ved Genesaretsjøen
Tiberias ved Genesaretsjøen

Dag 3

Mandag 7. mai: Nasaret - Muhraqa - På og ved Gennesaretsjøen

Vi drar til Nasaret og besøker Bebudelseskirken, den største kirken i Midt-Østen. Like ved skal vi også besøke Nazareth Village, en liten landsby som viser oss livet i Nasaret på Jesu tid. Vi drar videre til Karmelfjellet, til Muhraqa, stedet hvor Elia kjempet med Baals profeter og ba om regn over landet. Herfra har vi flott utsikt over området. Vi skal så på båttur på Gennesaretsjøen, fra Tiberias til Ginossar der vi får se «Jesusbåten» som ble funnet i mudderet like ved. Vi skal oppleve Kapernaum, Jesu egen by og senter for hans virke, Saligprisningenes berg hvor Jesus holdt Bergprekenen og Tabgha hvor brødunderet skjedde.

Golanhøyden
Golanhøyden

Dag 4

Tirsdag 8. mai: Golan, Misgav Am, Hermon, Bental

Turen går opp på Golanhøydene og Misgav Am, Hermonfjellet der vår guide, Stefan, vil fortelle levende for oss. Vi skal også til Bentalfjellet, en nedlagt militær lyttepost med utsikt mot det snødekte Hermonfjellet og innover i Syria. På veien tilbake til hotellet kjører vi forbi Gamla og får høre historien herfra.

Israel Masada

Dag 5

Onsdag 9. mai: Galilea - Jerusalem,

Beit Shean, Sachne, Qasr ElYehud, Masada, Dødehavet
Vi pakker koffertene i bussen og kjører til Beit Shean. Her ser vi utgravningene av den gresk-romerske byen og hva den hadde å by på. Like ved besøker vi Sachne med varme kilder som året rundt holder 27 C og det blir mulighet for en dukkert og slappe av i naturskjønne omgivelser. Så går turen vår sørover Jordandalen til dåpsstedet, Qasr ElYehud. Vi ser de mest golde og mest fruktbare områdene i landet. Det var i dette området Johannes døpte og israelittene inntok landet igjen. Vi fortsetter sydover langs Dødehavet og passerer Qumran hvor Dødehavsrullene ble funnet og stopper ved fjellfestningen Masada. Her tar vi gondolen opp til toppen og guiden forteller historiene både fra Herodes den Store sin tid, og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset ser her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi tar et badestopp slik at de som ønsker det kan få mulighet for et bad i det ramsalte og mineralholdige Dødehavet. En spesiell opplevelse å flyte som en kork. Vi fortsetter så opp til Jerusalem der vi skal bo på Prima Kings Hotel i tre netter.

Fotolia 33339747 Subscription L

Dag 6

Torsdag 10. mai: Jerusalem

Yad Vashem, Knesset, Vestmuren, Davidsbyen og Davidson Center
Vi drar til nybyen i vest og i besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket og museum over de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. Vi skal også til Knesset, Parlamentet og får en omvisning og ser også menorahen, den sjuarmede lysestaken, som er Israels nasjonalsymbol og som viser Israels historie. Vi legger også opp til å besøke minnelunden til statsledere på Herzl høyden før vi drar inn til Vestmuren (Klagemuren). Programmet videre er å besøke Davidson Center og Davidsbyen med tunnellen ned til Siloadammen. Veldig interessante besøk med utgravninger av blant annet Kong Davids palass.

Jerusalem Oljeberget

Dag 7

Fredag 11. mai: Jerusalem, Gamle del

Oljeberget, Dominus Flevit, Getsemane, Gamlebyen, Via Dolorosa
Etter frokost kjører vi opp på Oljeberget og får panoramautsikt over Jerusalem. Herfra vandrer vi ned til Gråtekirken, Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over Jerusalem. Vi fortsetter til Alle Nasjoners kirke i Getsemane og Kedrondalen. Vi går så gjennom muren til Gamlebyen og vandrer Via Dolorosa, Lidelsens vei fra Betesda dam og til Gravkirken, og stopper ved noen av stasjonene underveis. Det blir mulighet for litt handling i basargatene i løpet av dagen. Vi skal også få møte representanter fra King of Kings menigheten i Jerusalem. Dersom vi finner tid til det så vil vi besøke YVEL smykkefabrikk som ligger utenfor Jerusalem. Dette vil bli avklart før avreise.

Israel Betlehem 2

Dag 8

Lørdag 12. mai: Betlehem og til Natanya

Vi pakker koffertene i bussen og drar til Gravhagen, Garden Tomb, et sted som gir et godt inntrykk av hvordan det ytre miljøet var med en hodeskalleformet klippe og gravkamre i en hage like ved. Her har vi en samling med nattverd. Vi drar så til Betlehem og besøker Fødselskirken og hyrdemarkene med Hyrdemarks-kapellet. På veien videre mot Natanya drar vi via Tel Atzeka og stedet der David og Goliat kjempet. De siste nettene av turen skal vi bo på King Solomon hotel i Natanya.

Israel Natanya 2

Dag 9

Søndag 13. mai: Fridag i Natanya

Dagen er til fri disposisjon for bading, soling og handling på den flotte stranden i Natanya.

Dag 10

Mandag 14. mai: Hjemreisedag

Vi har flyavgang tidlig på morgenen.

Reisedetaljer;
LH 695 Tel Aviv – Frankfurt 0800 1130
LH 862 Frankfurt – Oslo 1315 1510
SK 277 Oslo – Bergen 1700 1750

Dodehavet Fotter
Israel Jerusalem 03
Israel Jerusalem Kors
Israel Mat 1

Priser og betingelser

Pris fra 21 670,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 5590,-

Når brosjyren lages er det ikke noen oversikt over Folklore show i Jerusalem, men det vil dere få orientering om på turen dersom det blir mulighet for det. Dette er derfor ikke inkludert i prisen.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Bergen til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 3.055,- (pr. juni 2017, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøk-steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 70 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
05MAI Bergen - Oslo 0805 0855 SK 248
05MAI Oslo - Frankfurt 0950 1200 LH 859
05MAI Frankfurt - Tel Aviv 1400 1900 LH 694
14MAI Tel Aviv - Frankfurt 0800 1130 LH 695
14MAI Frankfurt - Oslo 1315 1510 LH 862
14MAI Oslo - Bergen 1700 1750 SK 277
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.