DSF7901 Edit Tommy Simonsen web panorama
Gruve 3
PA120803 2 e1540626518957

Svalbard
Eksotisk opplevelse i Norge

Avreisedato

13.03.2023

Varighet

4 dager

Pris fra

19 750,-

På forespørsel

Svalbard

Bli med til byen som ligger på 78 grader nord, Longyearbyen. I løpet av 4 dager vil du få gode smakebiter av hvordan livet er så langt nord. Vi lover deg en eksotisk tur i nordlig klima.

Longyearbyen
Longyearbyen

VÅRT REISEMÅL

Svalbard

Svalbard har en lang historie med kullgruver, nå har de bare en i drift. Øyen tiltrekkes nå mye av forskere og turister. På disse 4 dagene vil du få gode smakebiter av hvordan livet er så langt nord. Vi lover deg en eksotisk tur i nordlig klima.

Den som gjester Longyearbyen, vil bli forbløffet over det pulserende kulturelle tilbudet, naturens rå krefter og byens historiske monumenter. Besøker du polarbyen er du mer enn 2000 kilometer fra Oslo, 3000 kilometer fra Paris og 5000 kilometer fra New York. Nordpolen derimot, er bare 1300 kilometer unna.

Mars-måned er høysesong for vinteraktivitetene på Svalbard. Solen har kommet tilbake og vi har dagslys hele dagen, og vinteren er på sitt beste. Solvinter kaller de månedene mars og april. Her vil du få oppleve et yrende snøscooter-liv, på stedet som har flere snøscootere enn innbyggere.

Svalbard Hotel Polfareren
Svalbard Hotel Polfareren

VÅRT HOTELL

Svalbard Hotel Polfareren

Svalbard Hotell | Polfareren ligger midt i Longyearbyen sentrum og tilbyr kostnadsfri Wi-Fi og moderne rom med flatskjerm-TV, radio og eget bad med dusj.

I 2016 åpnet vi dørene til den nyeste avdeling av Svalbard Hotell & Lodge! Med 31 splitter nye rom, flere og bedre fasiliteter, håper vi på å kunne gjøre ditt opphold hos oss til en uforglemmelig opplevelse. Svalbard lufthavn ligger ca. 5 km unna.

Svalbard kirke
Svalbard kirke

Dag 1: Mandag 13. mars

Oslo - Longyearbyen

Fly fra Gardermoen 10.00 til Longyearbyen via Tromsø. (Mulighet for tilslutning fra andre byer i Sør-Norge) Ankomst Svalbard kl. 14.15. Transfer til Svalbard Hotell Polfareren for innsjekk.

Nå er det tid for å gjøre seg litt mer kjent i byen. Vi skal ut på guidet rundtur først rundt i Longyearbyen, videre innover adventsdalen mot Gruve 7, og ut mot flyplassen og Gruve 3. Guiden forteller om Longyearbyens historie, fra gruvetidens spede start til dagens moderne samfunn, og om stedene vi kjører forbi.

Om kvelden blir det middag på en restaurant i Longyearbyen. Kveldssamling i kirken i Longyearbyen.

Middag
Snøscootersafari
Snøscootersafari

Dag 2: Tirsdag 14. mars

Snøscootersafari til Tempelfjorden

Snøscooter er det viktigste fremkomstmidlet på Svalbard, og de har flere snøscootere der enn mennesker. Denne dagen er satt av til en spennende snøscootertur til Tempelfjorden. Et historisk sted hvor fangstmann Hilmar Nøis har overvintret 26 ganger. Like ved Tempelfjorden besøker vi en lavvo i Brattlidalen.

Inkludert: Transport til og fra hotell, Snøscooter m/drivstoff, snøscooterbekledning (dress, sko, votter, hjelm, snøbriller og ansiktsmaske) varm lunsj og drikke, erfaren guide. Varighet: ca. 8 timer. Krav: 18 år og innehaver av sertifikat for bil

Kl. 18.00 blir vi med på kveldsmesse i Svalbard kirke. På Kvelden blir det 3 retters middag på «Stationen» restaurant i Longyerbyen.

NB! Dersom du ikke ønsker å være med på snøscootertur så kan du bytte ut denne med en hundesledetur til en Isgrotte. (Dette er også en 8 timers utflukt – gi beskjed om dette ved påmelding)

Frokost Middag
Gruve 3
Gruve 3

Dag 3: Onsdag 15.mars

Utflukt til Gruve 3

Denne dagen får vi et innblikk i hvordan det var å jobbe i Gruve 3 på Svalbard. Her får vi se hvordan de lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet. Vi blir utstyrt med arbeidsantrekk og blir med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet. Varighet: ca. 3 timer

Ettermiddagen til egen disposisjon. Dersom du ønsker det så kan vi bestille en ekstra-utflukt med hundeslede. Her får du kjøre din egen hundeslede, etter en grundig opplæring på hva som skal til for å kunne opptre som en «muscher». Utflukten koster kr 1.900,- og har en varighet på 4 timer. (14.30-19.00) Ønsker du denne så kan du bestille den ved å ta kontakt med Plussreiser.

På kvelden blir det 3 retters middag på hotellet før vi rusler til kirken der vi har en egen kveldssamling.

Frokost Middag
Longyearbyen
Longyearbyen

Dag 4: Torsdag 16.mars

Hjemreisedag

Etter en god frokost blir det utsjekk fra hotellet og transfer til flyplassen.

Kl.14.45 Flyavgang til Oslo. Ankomst Gardermoen kl. 19.05

Frokost
Gruve 3
Gruve 3
Svalbard Hotel Polfareren
Svalbard Hotel Polfareren
Svalbard Hotel Polfareren
Svalbard Hotel Polfareren

Priser og betingelser

Pris fra 19 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr 4.600

Turprisen inkluderer utflukter til en verdi av kr 4.800,-

Tilslutning fra andre byer i Sør-Norge: kr 1.700,-


Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Longyearbyen t/r
 • 3 overnattinger i dbl.rom inkl. frokost
 • 3 middager
 • Transfere fra flyplass Longyearbyen-Hotell t/r
 • Guidet rundtur i Longyearbyen
 • Snøscooter-utflukt til Tempelfjorden
 • Utflukt til Gruve 3
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring
 • Evt. hundesledetur om det er ønskelig
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
13.03.2023 Oslo - Longyearbyen 10:00 14:15 SK 4414
16.03.2023 Longyearbyen - Oslo 14:45 19:05 SK 4425
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  PassVær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.