Svalbard
Svalbard kirke2 373
190718 Longyearbyen janchristophelle 063 1 1

Svalbard
Eksotiske opplevelser i Norge

Avreisedato

25.07.2022

Varighet

4 dager

Pris fra

14 750,-

På forespørsel

Svalbard

Bli med til byen som ligger på 78 grader nord, Longyearbyen. I slutten av juli er sommeren på sitt beste, og vi lover deg store naturopplevelser helt annerledes enn det vi kan tilby i fastlands-Norge. Svalbard har en lang historie med kullgruver, nå har de bare en i drift. Øyen tiltrekkes nå mye av forskere og turister. Og du vil på disse 4 dagene få gode smakebiter av hvordan livet er så langt nord. Vi lover deg en eksotisk tur i nordlig klima

Høydepunkter på turen

 • Naturopplevelse
 • Fellesskap
 • Historie
 • Eksotisk nordlig klima
 • Muligheter for å se Midnattsolen
Last ned brosjyre (.pdf)
Shutterstock 674347609 mindre

Vårt Reisemål - Svalbard

Svalbard har en lang historie med kullgruver, nå har de bare en i drift. Øyen tiltrekkes nå mye av forskere og turister.

På disse 4 dagene vil du få gode smakebiter av hvordan livet er så langt nord.

Vi lover deg en eksotisk tur i nordlig klima.

Den som gjester Longyearbyen, vil bli forbløffet over det pulserende kulturelle tilbudet, naturens rå krefter og byens historiske monumenter. Besøker du polarbyen er du mer enn 2000 kilometer fra Oslo, 3000 kilometer fra Paris og 5000 kilometer fra New York. Nordpolen derimot, er bare 1300 kilometer unna.

Fra 17.mai – 30.september har vi det man kaller Polarsommer: Snøen smelter, og blomstene titter frem på tundraen. Midnattssolen gjør sitt inntog og det er dagslys hele døgnet. Sommeren i Arktis er kort og hektisk, med et rikt dyre- og fugleliv. Trekkfuglene kommer tilbake, og fjellsidene fylles av et yrende dyreliv.

Selv om det fargerike landskapet er kledd i sommerdrakt, er det alt annet enn tropevarme. I juli, som regnes å være den varmeste måneden av kalenderårets tolv måneder, ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 6 grader. Vinteraktivitetene pågår til snøen ikke holder lenger, og sommeraktivitetene gradvis tar over.

Svalbard Hotel2

Vårt Hotell - Svalbard Hotel Polfareren

Svalbard Hotell Polfareren ligger midt i Longyearbyen sentrum og tilbyr kostnadsfri Wi-Fi og moderne rom med flatskjerm-TV, radio og eget bad med dusj.

I 2016 åpnet vi dørene til den nyeste avdeling av Svalbard Hotell & Lodge! Med 31 splitter nye rom, flere og bedre fasiliteter, håper vi på å kunne gjøre ditt opphold hos oss til en uforglemmelig opplevelse. Svalbard lufthavn ligger ca. 5 km unna,

190718 Longyearbyen janchristophelle 063 1 1

Mandag 25.juli

Fly fra Gardermoen 09.55 til Longyearbyen via Tromsø. (Mulighet for tilslutning fra andre byer i Sør-Norge)
Ankomst Svalbard kl. 14.00. Transfer til Svalbard Hotell Polfareren for innsjekk

Nå er det tid for å gjøre seg litt mer kjent i byen. Vi kjører rundt i Longyearbyen, innover dalen mot Gruve 7, og ut mot flyplassen og Gruve 3. Guiden forteller om Longyearbyens historie, fra gruvetidens spede start til dagens moderne samfunn, og om stedene vi kjører forbi.

Om kvelden blir det middag på restaurant Polfareren på hotellet.

190718 Longyearbyen janchristophelle 043

Tirsdag 26.juli

Utflukt til Gruve 3

Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet. Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet.

Inkludert: Transport til og fra hotell, hjelm, hodelykt og gruveklær. Varighet: ca. 3 timer

Middag på «Stationen»

Kveldsmesse i Svalbard kirke

190716 walrossafarie janchristophelle 029 1

Onsdag 27.juli

Denne dagen er det valgfritt program. Vi tilbyr 3 utflukter som du kan velge mellom. Påmelding til disse må sendes før avreise. (Disse utfluktene er ikke inkludert i prisen)

Hvalrossafari (08.00-15.00)

Opplev hvalrossen på vår båttur til vestover til øyen Prins Karls Forland, hvor de fascinerende havpattedyrene ofte blir observert i kolonier på stranden.

Inkludert: Transport til og fra hotell, flytedress, redningsvest, sko, votter, briller og balaklava, søk- og redningsforsikring, båtfører og guide, drivstoff, nød- og sikkerhetsutstyr, lunsj, varm drikke og kjeks.

Varighet: ca. 7 timer

Pris: 2490 kr per person

RIB Safari til Pyramiden og Nordenskiöldbreen (08.30-15.30)

En spennende og fartsfylt fjordsafari med åpen båt til den russiske spøkelsesbyen Pyramiden og den mektige Nordenskiöldbreen. Pyramiden var tidligere en av de største bosetningene på Svalbard, med ca. 1000 innbyggere. Det var et godt sted å bo, med skole og barnehage, hotell, restaurant og andre fasiliteter.

Inkludert: Transport til og fra hotell, flytedress, redningsvest, sko, votter, briller, balaklava, varm lunsj, varm drikke og kjeks, erfaren guide med nødvendig sikkerhetsutstyr, søk- og redningsforsikring.

Varighet: ca. 8 timer

Pris: 1890 kr per person

Fjord cruise mot Esmarkbreen og Barentsburg med Henningsen (08.30-18.30)

Vi krysser Isfjorden med kurs mot Esmarkbreen og Barentsburg. Hold øynene åpne for dyreliv og mektige isbreer. Vi besøker våre russiske naboer i Barentsburg, et samfunn som lever av turisme og gruvedrift.

Inkludert: Transport til og fra hotell, varm lunsj om bord, sightseeing i Barentsburg med engelsktalende russisk guide, guide om bord.

Varighet: ca. 10 timer

Pris: 2200 kr per person

Om kvelden får vi 2-retters middag på Huset Bistro. Den historiske atmosfæren sitter bokstavelig talt i veggene til Huset Bistro, som serverer modernisert nordisk husmannskost med fokus på lokale råvarer.

Egen samling for gruppen på kvelden

Shutterstock 157459556 Fly

Torsdag 28.juli

Etter en god frokost blir det utsjekk fra hotellet og transfer til flyplassen

Kl.14.45 Flyavgang til Oslo. Lander på Gardermoen 18.55 (tilslutning til andre byer i Sør-Norge)

Shutterstock 712998769mindre
190716 walrossafarie janchristophelle 040
190718 Longyearbyen janchristophelle 063 1 1
LYR skillt
190718 Longyearbyen janchristophelle 006
190722 Pyramiden 028
190718 Longyearbyen janchristophelle 091
190718 Longyearbyen janchristophelle 081
LYR Barentsburg fra sjøen mindre
Shutterstock 674347609 mindre
Svalbard Hotel2
003002 Marcela Cardenas

Priser og betingelser

Pris fra 14 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 3.600,-

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo -Longyearbyen t/r
 • 3 overnattinger i dobbeltrom på Svalbard Hotel Polfareren
 • 3 frokoster og 3 middager
 • Transfer fra flyplass Longyearbyen- hotellet t/r
 • Utflukt til gruve 3
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Utflukt dag 3
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
25.07.22 Oslo - Longyearbyen 09.55 14.00
28.07.22 Longyearbyen - Oslo 14.45 18.55
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår F PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 60 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 15 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 14 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISE kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Utflukter

  Utflukter som beskrevet på dag 3 må forhåndsbestilles.