Sist oppdatert 13. oktober, kl. 12:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Jerusalem
Sukkot Jerusalem 2015

Sukkot-tur til Israel
Bli med på tur under Løvhyttefesten!

Avreisedato

12.10.2019

Varighet

12 dager

Pris fra

22 950,-

Fulltegnet

Sukkot-tur til Israel

Løvhyttefesten, sukkot, er en jødisk høstfest som begynner den 15. tishrei. Sukkot varer i syv dager, men den avsluttes med ytterligere to helligdager som kalles shemeni azeret (forsamlingens åttende dag), som er nevnt i 3. Mosebok 23,36, og simhat Tora (gleden over Loven).

Bli med Per Larsen og Morten Samuelsen til Israel under Løvhyttefesten.

Begge gleder seg til å ta deg med på en festreise i nært møte med landet og folket, med røttene våre og de bibelske steder, i møte med Jesus-troende jøder og arabere, fra storbyliv til beduinleir, til natur-opplevelser og sommervarme. Velkommen med på tur til landet der det skjedde og skjer, med bibelen som reisehåndbok!

Tiberias

DAG 1, LØRDAG 12. OKT. Utreisedag, Norge – Israel

Vi reiser med Norwegian og har utreise fra Oslo. (Det er mulig å søke opp tilslutning fra andre fly-plasser. Gi beskjed på Påmeldings-skjemaet.) Ved ankomst Ben Gurion flyplass setter vi kursen til Galilea og vårt hotell i Tiberias ved Genesaret-sjøen.

Ben Tal 1165Moh3

DAG 2, SØNDAG 13. OKT. Magdala, Banias, Golan, grenseområdene.

Reisen vår starter der det startet for Maria Magdalena, for vi begynner i Magdala, hvor vi bl.a. finner en synagoge fra Jesu tid. Så kjører vi nordover gjennom den grøderike Huladalen og til den libanesiske grensen. Stopper i Banias Naturpark, hvor den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet og leder til Israels største fossefall. Her i dette området spurte Jesus sine disipler; Hvem sier folk at Menneskesønnen er? Vi fortsetter opp på Golanhøyden og stopper bl.a. på en nedlagt militærpost hvor vi ser langt inn i Syria. I kveld begynner Sukkot (Løvhyttefesten) og det skal vi markere.

Bat Pa Genesaret Sjoen

DAG 3, MANDAG 14. OKT. På og ved Genesaretsjøen

Denne dagen oppholder vi oss virkelig i Jesus sitt kjerneområde for virksomheten i Galilea. Vi starter dagen med båttur på Genesaretsjøen! Så kjører vi til Kapernaum som Jesus flyttet til da han forlot Nasaret. Så går vi ned til Genesaretsjøen, og til området hvor Han bl.a. kalte sine disipler, hvor brødunderet fant sted og hvor Han møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Vi avslutter dagen på Saligprisningens Berg, hvor Han hadde sin Bergpreken.

Sachne

DAG 4, TIRSDAG 15. OKT. Nasaret og Sachne

I dag reiser vi til Jesu hjemby; Nasaret. Her ligger Midtøstens største kirke, Bebudelseskirken, bygget over Marias og Josefs hjem. Vi besøker Nazareth Village, som gir oss en innføring i livet her på Jesu tid. Så kjører vi sørover til Sachne, oasen som året rundt holder 27 gr. i vannet. Her koser vi oss resten av dagen.

Bet Shean3

DAG 5, ONSDAG 16. OKT. Beit Shean, Qasr El Yahud, Jeriko og Oljeberget

Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Underveis stanser vi i de fantastiske utgravningene av bibelske Beit Shean. Fortsetter sørover Jordandalen til stedet der Johannes døpte Jesus ved grensen til Jordan. Så blir det lunsjstopp i verdens eldste by; Jeriko, som i dag er palestinsk selvstyreområde. Etter hvert begynner vi på stigningen opp mot Den hellige by; Jerusalem, som ligger ca. 800 meter over havet. Vi kjører rett til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten, før vi innlosjerer oss på vårt hotell i sentrum av byen.

Getsemane 2

DAG 6, TORSDAG 17 OKTOBER Øst-Jerusalem, Gamlebyen

Det blir morgensamling i Getsemane, hagen hvor Han kjempet og ba. Videre inn i Gamlebyen og til Betesdadammen og St Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Fortsetter inn i basargatene og vandrer deler av Via Dolorosa; smertens vei, hvor tradisjonen sier Jesus gikk med korset mot Golgatahøyden. Vandringen ender ved Gravkirken. Så blir det deilig lokal lunsj før vi går gjennom det jødiske kvarter til det helligste sted i verden for det jødiske folk; Vestmuren (også kalt Klagemuren), en del av tempelmuren fra Herodes tid. På Tempelplassen ligger i dag Klippedommen og Al Aksa moskeen – det tredje helligste sted i verden for muslimene.

Før middag i kveld blir det anledning til å overvære den kjente Jerusalemsmarsjen under løvhyttefeiringen

250 Yad Vashem

DAG 7, FREDAG 18. OKTOBER Yad Vashem, Betlehem

Vi har en helt spesiell formiddag i det vi besøker et meget viktig sted; Holocaustmuseet, Yad Vashem. Minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under 2. verdenskrig og som aldri fikk komme til Israel. Et sterkt møte med en ufattelig del av vår historie. Etterpå kjører vi til Jesu fødeby; Betlehem. Her ser vi Fødselskirken, som er bygget over stedet hvor Jesus ble født, og besøker Hyrdemarkene. Vi er i palestinsk selvstyreområde og møter kristne palestinske venner som gir oss et innblikk i dagliglivet for våre trossøsken.

I kveld begynner sabbaten og det vil nok merkes på hotellet.

Temareise Jerusalem17

DAG 8, LØRDAG 19. OKTOBER Fridag

Det er sabbat og vi koser oss med fridag i Jerusalem.

Masada2 Air Itamar Grinberg 1

DAG 9, SØNDAG 20. OKTOBER Judeaørkenen m/Masada, beduinleir og Dødehavet

Vi er klare for en flott ørkendag! Her blir det først besøk på fjellborgen Masada, med sin sterke historie om jødene som ofret livet i stedet for å havne i romernes hender etter Jerusalems fall i år 70. Så blir det lunsj og mulighet for kameltur på ekte nomadevis i Kfar Hanokdim beduinleir. Så; et bad du aldri glemmer! Vi har kommet til verdens laveste sted, Dødehavet, - mer enn 415 m under havet. Man flyter som en kork pga. det høye saltinnholdet i vatnet, hele 33 %. I tillegg har havet mange andre mineraler som tilsammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden.
I kveld er det Shmini Atzeret, siste dag av høytiden.

En av kveldene i Jerusalem anbefaler vi å se det fantastiske lysshowet om Jerusalems historie som vises på Jerusalems murer i David Citadellet (ikke inkludert).

365 Gravhagen He Is Risen

DAG 10, MANDAG 21. OKTOBER Gravhagen og til Netanya

Vi har en rolig morgen før vi begynner dagen med Gordons Golgata og Gravhagen. Et fredfylt, vakkert sted med en tom grav! Her har vi nattverdsamling. Deretter kjører vi til vårt siste hotell i Netanya. Vel fremme er det mulig å innta de flotte Middelhavsstrendene.

I kveld begynner Simchat Torah (Lovens gledesfest).

Netanya2

DAG 11, TIRSDAG 22. OKT. Fridag i Netanya

Vi slapper av og koser oss i badebyen Netanya, og lar alle inntrykkene fra turen synke inn. Vi bor like ved stranden og hotellet har også basseng.

Israel Netanya

DAG 12, ONSDAG 23. OKT. Hjemreisedag

Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og ønsker deg velkommen med på nye turer med Plussreiser

Dead Sea
Oasen Sachne
Kasser Al Yahud6
Img 20181001 165815
Img 20180928 142505
Img 20180928 132511
Img 20180925 110235
Img 20180923 153440

Priser og betingelser

Pris fra 22 950,-

Tillegg for enkeltrom: 8.160,-

BOSTEDER:

12/10-16/10: Sea of Galilee, Tiberias

16/10-21/10: Prima Kings, Jerusalem

21/10-23/10: Island Suites, Netanya

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen tur/retur Oslo
 • Flyavgifter/oljetillegg
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklasseho-teller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i Kfar Hanokdim
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norske reiselederE
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør på USD 95
 • Enkeltromstillegg NOK 8 160
 • Reiseforsikring
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • ​FORBEHOLD

  • Turprisen er regnet ut fra dagens priser (vinteren 2019), og vi tar forbehold om endring i valutakurser, devaluering og lignende. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, prisøkning på drivstoff eller lignende.

  • Turprisen er beregnet utfra en gruppe på minimum 25 betalende deltakere. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen.

  • Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende.

  • På grunn av strenge regler fra flyselskapet, må vi ha inn påmeldinger så tidlig som mulig.

  Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise. Våre avbestillingsregler og øvrige reisebe-tingelser finner du på vår nettside plussreiser.no.