Sist oppdatert 20. mai, kl. 10:00

Informasjon vedrørende coronavirus

Miljøbildet succot1 mindre pix
Western wall succot mindre pix
Genesaretsjøen 3

Sukkot-tur til Israel
Årets tur til Løvhyttefesten

Avreisedato

03.10.2020

Varighet

11 dager

Sukkot-tur til Israel

Genesaretsjøen 3

Dag 1

LØRDAG 03. OKTOBER

Utreisedag, Norge – Israel
Vi reiser med Turkish Airlines med utreise fra Oslo. (Det er mulig å søke opp tilslutning fra andre flyplasser. Gi beskjed på Påmeldingsskjemaet.) Ved ankomst Ben Gurion flyplass setter vi kursen til Galilea og vårt hotell i Tiberias ved Genesaretsjøen.

Banjas 2

Dag 2

SØNDAG 04. OKTOBER

Magdala, Banjas, Golan og grenseområdene
Reisen vår starter der det startet for Maria Magdalena, for vi begynner i Magdala, hvor vi bl.a. finner en
synagoge fra Jesu tid. Så kjører vi nordover gjennom den grøderike Huladalen og til den libanesiske grensen. Stopper i Banias Naturpark, hvor den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet og leder til Israels største fossefall. Her i dette området spurte Jesus sine disipler; Hvem sier folk at Menneskesønnen er? Vi fortsetter opp på Golanhøyden og stopper bl.a. på en nedlagt militærpost hvor vi ser langt inn i Syria.

Foto fra tur med Per larsen

Dag 3

MANDAG 05. OKTOBER

På og ved Genesaretsjøen
Denne dagen oppholder vi oss virkelig i Jesus sitt kjerneområde for virksomheten i Galilea. Vi starter dagen med båttur på Genesaretsjøen! Så kjører vi til Jesu egen by; Kapernaum, stedet Han flyttet til da Han forlot Nasaret. Så går vi ned til Genesaretsjøen, og til området hvor Han bl.a. kalte sine disipler, hvor brødunderet fant sted og hvor Han møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Vi avslutter dagen på Saligprisningens Berg, hvor Han hadde sin Bergpreken.

Bildet 5 tur med per larsen

Dag 4

TIRSDAG 06. OKTOBER

Nasaret og Sachne
I dag reiser vi til Jesu barndomsby; Nasaret. Her ligger Midtøstens største kirke, Bebudelseskirken, bygget over Marias hjem. Vi besøker Nazareth Village, som gir oss en innføring i livet her på Jesu tid. Så kjører vi sørover til Sachne, oasen som året rundt holder 27 gr. i vannet. Her koser vi oss resten av dagen.

Bildet 4 tur med per larsen

Dag 5

ONSDAG 07. OKTOBER

Beit Shean, Qasr El Yahud, Jeriko og Oljeberget
Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Underveis stanser vi i de fantastiske utgravningene av bibelske Beit Shean. Fortsetter sørover Jordandalen og kommer til dåpsstedet Qasr El Yahud ved grensen til Jordan. Så blir det lunsjstopp i verdens eldste by; Jeriko, som i dag er palestinsk selvstyreområde. Etter hvert begynner vi på stigningen opp mot Den hellige by; Jerusalem, som ligger ca. 800 meter over havet. Vi kjører rett til Olje-berget og ser den verdenskjente utsikten, før vi innlosjerer oss på vårt hotell i sentrum av byen.

11 Yad Vashem

Dag 6

TORSDAG 08. OKTOBER

Yad Vashem, City of David og Jerusalemsmarsjen
Vi har en helt spesiell formiddag i det vi besøker et meget viktig sted; Holocaustmuseet, Yad Vashem. Minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under 2. verdenskrig og som aldri fikk komme til Israel. Et sterkt møte med en ufattelig del av vår historie. Etter lunsj besøker vi City of David, den aller eldste delen av Jerusalem, men kanskje de aller nyeste og mest oppsiktsvekkende utgravningene i byen. Så her skal vi bokstavelig gå under jorda i Hezekiahs tunnel for å få det rette perspektivet. Før middag i kveld blir det anledning til å overvære den kjente Jerusalemsmarsjen under løvhyttefeiringen

Bildet 2 tur med per larsen

Dag 7

FREDAG 09. OKTOBER

Judeaørkenen m/Masada, beduinleir og Dødehavet
Vi er klare for en flott ørkendag! Her blir det først besøk på fjellborgen
Masada, med sin sterke historie om jødene som ofret livet i stedet for å havne i romernes hender etter Jerusalems fall i år 70. Så blir det lunsj og mulighet for kameltur på ekte nomadevis i Kfar Hanokdim beduinleir. Så; et bad du aldri glemmer! Vi har kommet til verdens laveste sted, Dødehavet, - mer enn 415 m under havet. Man flyter som en kork pga. det høye saltinnholdet i vatnet, hele 33 %. I tillegg har havet mange andre mineraler som tilsammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. I kveld begynner sabbaten og det vil nok merkes på hotellet.

En av kveldene i Jerusalem anbefaler vi å se det fantastiske lysshowet om Jerusalems historie som vises på Jerusalems murer i David Citadellet (ikke inkludert).

Bildet 3 tur med Per larsen

Dag 8

LØRDAG 10. OKTOBER

Getsemane, St. Anna-kirken, Via Dolorosa, Vestmuren og Gravhagen (Gordons Golgata)
Det blir morgensamling i Getsemane, hagen hvor Han kjempet og ba. Videre inn i Gamlebyen og til Betesda-dammen og St Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Fortsetter inn i basargatene og vandrer deler av Via Dolorosa; smertens vei, hvor tradi-sjonen sier Jesus gikk med korset mot Golgatahøyden. Vandringen ender ved Gravkirken. Så blir det lokal lunsj før vi går gjennom det jødiske kvarter til det helligste sted i verden for det jødiske folk; Vestmuren (også kalt Klagemuren), en del av tempelmuren fra Herodes tid. Dagen avsluttes med omvisning og nattverd i Gravhagen, Gordons Golgata. Et fredfylt, vakkert sted med en tom grav!

I kveld er det Shmini Atzeret, siste dag av høytiden.

Shepherd Field Betlehem

Dag 9

SØNDAG 11. OKTOBER

Betlehem - Netanya
I dag kjører vi til Jesu fødeby; Betlehem. Her ser vi Fødselskirken, som er bygget over stedet hvor Jesus ble født, og besøker Hyrdemarkene. Vi er i palestinsk selvstyreområde og møter kristne palestinske venner som gir oss et innblikk i dagliglivet for våre tros-søsken. Deretter kjører vi til Netanya og vårt siste hotell. Vel fremme er det mulig å innta de flotte Middelhavsstrendene.

Netanya

Dag 10

MANDAG 12. OKTOBER

Fridag i Netanya
Vi slapper av og koser oss i badebyen Netanya, og lar alle inntrykkene fra turen synke inn. Vi bor like ved stranden og hotellet har flott basseng. I kveld er det avskjedssamling.
I kveld begynner Simchat Torah (Lovens gledesfest).

Miljøbildet genesaretsjøen

Dag 11

TIRSDAG 13. OKTOBER

Hjemreisedag
Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og ønsker deg velkommen med på nye turer med Plussreiser.

Velkommen på en uforglemmelig tur!

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 9150,- (begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

· Flyreisen Oslo - Tel Aviv t/r inkl. flyavgifter kr. 1950,- (pr. nov. 19-kan endre seg)
· Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
· Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
· Halvpensjon (dvs. frokost og middag på valgte hoteller i Israel)
· Lunsj i Kfar Hanokdim
· Inngangsbilletter til alle besøks-steder slik det fremgår av dagsprogrammet
· Norsk reiseledelse
· Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

· Øvrige måltider og drikke til maten
· Forsikringer
· Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. USD 90

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
03. oktober 2020 OSLO - ISTANBUL 11.25 16.15 TK1752
03. oktober 2020 ISTANBUL - TEL AVIV 17.55 20.10 TK788
13. oktober 2020 TEL AVIV - ISTANBUL 09.55 12.20 TK785
13. oktober 2020 ISTANBUL - OSLO 14.05 16.50 TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/