Genesaretsjøen fra Saligprisningenes12
Sukkot 4 2
Bildet 2 tur med per larsen

Sukkot-tur
Bli med på årets tur under Løvhyttefesten!

Avreisedato

29.09.2023

Varighet

10 dager

Pris fra

29 450,-

På forespørsel

Sukkot-tur

Vi gjentar suksessen fra 2022 slik at også du kan få bli med Per, Morten og Brynhild til Israel. Jødene feirer sin løvhyttefest, og vi blir gjennom reisen kjent med den og dens bakgrunn. Velkommen med på en festreise til landet der det skjedde og skjer, med Bibelen som reisehåndbok!

I løpet av turen vil vi møte våre kristne røtter og de bibelske steder og Jesus-troende jøder og arabere. Vi møter storbyens liv og beduinleirens stillhet, naturopplevelser og sommervarme. I Jerusalem kan de som ønsker det delta i Jerusalemsmarsjen (ikke inkludert) eller du kan få være tilskuer til denne fargerike, internasjonale marsjen, når den passerer like ved der vi bor.

Høydepunkter på turen

 • Få se og oppleve Israel
 • Fellesskap
 • Mye god sang
Last ned brosjyre (.pdf)
Genesaretsjøen Båt 18

Dag 1

Fredag 29. september

Utreisedag, Norge – Israel

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo. (Det er mulig å søke opp tilslutning fra andre flyplasser. Gi beskjed ved påmelding) Ved ankomst Ben Gurion flyplass setter vi kursen til Galilea og vårt hotell i Tiberias ved Genesaretsjøen.

Banjas 1

Dag 2

Lørdag 30.september

Magdala, Banias, Golan og grenseområdene

Reisen vår starter der det startet for Maria Magdalena, for vi begynner i Magdala, hvor vi bl.a. finner en synagoge fra Jesu tid. Så kjører vi nordover gjennom den grøderike Huladalen og til den libanesiske grensen. Stopper i Banias Naturpark, hvor den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet og leder til Israels største fossefall. Her i dette området spurte Jesus sine disipler; Hvem sier folk at Menneskesønnen er?

Etter en fottur nedover langs Jordanelven fortsetter vi opp på Golanhøyden, spiser lunsj i en druserlandsby og stopper bl.a. på en nedlagt militærpost hvor vi ser langt inn i Syria.

Genesaretsjøen Båt 8

Dag 3

Søndag1. oktober

På og ved Genesaretsjøen

Denne dagen oppholder vi oss virkelig i Jesus sitt kjerneområde for virksomheten i Galilea. Vi starter dagen med båttur på Genesaretsjøen! Så kjører vi til Saligprisningens Berg, hvor Han hadde sin Bergpreken. Derfra går vi ned til Genesaretsjøen og området hvor Han bl.a. kalte sine disipler, hvor brødunderet fant sted og hvor Han møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Dagen avslutter vi i «Jesu egen hjemby» Kapernaum.

JLM fra Oljeberget 8

Dag 4

Mandag 2. oktober

Nasaret, Sachne, Oljeberget og Jerusalem

Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Men først reiser vi til Jesu barndomsby; Nasaret. Her ligger Midtøstens største kirke, Bebudelseskirken, bygget over Marias hjem. Vi besøker Nazareth Village, som gir oss en levende innføring i slik det var her på Jesu tid. På vei sørover tar vi et stopp i Sachne, oasen som året rundt holder 27 gr. i vannet. Her tar vi også lunsj. Så kjører vi sørover gjennom Jordandalen mot Judeaørkenen. Etter hvert begynner vi på stigningen opp mot Den hellige by; Jerusalem, som ligger ca. 800 meter over havet. Vi kjører rett til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten, før vi innlosjerer oss på Prima Kings hotell i sentrum av byen.

Via Dolorosa 10th station JLM

Dag 5

Tirsdag 3. oktober

City of David, Vestmuren, Betestadammen, Via Dolorosa og Gravkirken

Vi begynner vårt opphold i Jerusalem med å besøke City of David, den aller eldste delen av Jerusalem, men kanskje de aller nyeste og mest oppsiktsvekkende utgravningene i byen. Her ser vi hvordan byen så ut når David gjorde den til jødenes hovedstad for over 3000 år siden, og vi skal bokstavelig gå under jorda i Hezekiahs tunnel for å få det rette perspektivet. Videre inn i Gamlebyen og det jødiske kvarter til det helligste sted i verden for det jødiske folk; Vestmuren (også kalt Klagemuren), en del av tempelmuren fra Herodes tid. Etter lunsj besøker vi Betesda-dammen og St. Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Så fortsetter vi på Via Dolorosa; smertens vei, hvor tradisjonen sier Jesus gikk med korset mot Golgatahøyden. Vandringen ender ved Gravkirken.

Dødehavet bading mann 1 2

Dag 6

Onsdag 4. oktober

Judeaørkenen m/Masada, beduinleir og Dødehavet

Vi er klare for en flott ørkendag! Vi begynner med å besøke fjellborgen Masada, hvor vi tar kabelbanen opp på den 400m høye platået. Masada gjør inntrykk med sine mektige utgravinger og sterke historie om jødene som ofret livet i stedet for å havne i romernes hender etter Jerusalems fall i år 70. Så går vi ned baksiden av høyden og møter bussen (de som har behov for det kan følge bussen rundt) som tar oss lenger inn i det storslåtte ørkenlandskapet, hvor det blir lunsj og mulighet for kameltur på ekte nomadevis i Kfar Hanokdim beduinleir.

Så kjører vi gjennom ørkenbyen Arad og ned til sørspissen av Dødehavet. Her blir det et bad du aldri glemmer! Vi er på verdens laveste sted, - mer enn 415 m under havet. Man flyter som en kork pga. det høye saltinnholdet i vatnet, hele 33 %. I tillegg har havet mange andre mineraler som til sammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden

Getsemane 1 mindre pix

Dag 7

Torsdag 5. oktober

Yad Vashem, Getsemane, Jerusalemsmarsjen

Vi har en helt spesiell formiddag i det vi besøker et meget viktig sted; Holocaust-museet, Yad Vashem. Minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under 2. verdenskrig og som aldri fikk komme til Israel. Et sterkt møte med en ufattelig del av vår historie. Etter lunsj kjører vi til Getsemane, hagen hvor Jesus kjempet sin kamp mot ondskapens åndehær.

Så drar vi tilbake til hotellet og gjør oss klar til å overvære den kjente Jerusalemsmarsjen under løvhyttefeiringen. Det er fullt mulig for de som ønsker det å melde seg på og delta på marsjen (ikke inkludert). Vi møtes igjen til middag på hotellet.

(En av kveldene i Jerusalem anbefaler vi å se det fantastiske lysshowet om Jerusalems historie som vises på Jerusalems murer i David Citadellet (ikke inkludert).

Gravhagen JLM 1

Dag 8

Fredag 6. oktober

Gravhagen m/Gordons Golgata, Tel Aviv Før vi reiser fra Jerusalem besøker vi Gravhagen m/Gordons Golgata hvor vi får omvisning og vår egen nattverdssamling. Et fredfylt, vakkert sted med en tom grav! Derfra reiser vi til Tel Aviv, «byen som aldri sover», hvor vi skal bo de to siste nettene. I kveld begynner sabbaten og det vil nok merkes på hotellet.

Tel Aviv panorama 9 mindre pix

Dag 9

Lørdag 7. oktober

Fridag i Tel Aviv.

I en kåring i det internasjonale kulturmagasinet Time Out av de 37 beste byene i verden å bo i, kom Tel Aviv på 8. plass generelt, men i kategori «moro» kom de øverst. Ikke minst den lange stranda og promenaden der skaper trivsel. Her skal vi bare kose oss og nyte dagen. Etter middag blir det avslutningssamling.

Israel 2

Dag 10

Søndag 8.oktober

Hjemreisedag

Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og ønsker deg velkommen med på nye turer med Plussreiser.

Getsemane 1 mindre pix
Bønnebok og bønnesjal
Nazareth Village
Masada 11 mindre pix
Alle nasjoners kirke JLM 3 mindre pix
Gamlebyen JLM Jødisk kvarter
Saligprisningensberg 18
Genesaretsjøen 30
Marked i Tiberias edited
Klagemuren bønn JLM 1
Yad Vashem JLM 1 mindre pix
Gravhagen JLM 2 mindre pix

Priser og betingelser

Pris fra 29 450,-

Tillegg for enkeltrom: 11 900,-

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

29/9-2/10: Hotel Golan, Tiberias

2/10-6/10: Hotel Prima Kings, Jerusalem

6/10-8/10: Hotel Grand Beach, Tel Aviv

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller.

Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Tel Aviv tur/retur(inkl. flyskatt kr. 2 410,- pr nov-22, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Lunsj i Kfar Hanokdim
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av programmet
 • Norske reiseledere
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltid og drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reiseforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør på ca. 80 USD pr.person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
29 SEPTEMBER 2023 OSLO-ISTANBUL 14:45 19:35 TK1746
29.SEPTEMBER 2023 ISTANBUL-TEL AVIV 20:55 23:00 TK790
8 OKTOBER 2023 TEL AVIV - ISTANBUL 10:40 12:55 TK785
8 OKTOBER 2023 ISTANBUL -OSLO 15:00 17:55 TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.