Akrokorint 2
Akropolis 1
Vrahati

Studiereise i Hellas "- i Paulu's fotspor"
Det teologiske menighetsfakultetet innbyr til

Avreisedato

16.03.2018

Varighet

9 dager

Pris fra

12 990,-

Fulltegnet

Studiereise i Hellas "- i Paulu's fotspor"

▪ Paulus’ virke og forkynnelse i Hellas ▪ Kristendommens møte med gresk kultur og religion

Kavalapanorama

Dag 1

Fredag 16. mars: Utreisedag

Fly fra Oslo til Thessaloniki (flyavgang kl. 06.20). Buss fra Thessaloniki til Kavala (=NTs Neapolis). Rolig byvandring i Kavala om kvelden.

Via Egnatia

Dag 2

Lørdag 17. mars: Filippi

Vi går et stykke langs den gamle romerske veien Via Egnatia hvor også Paulus har gått. Deretter tar vi buss til Filippi og tilbringer resten av dagen der med besøk bl.a. i Lydias dåpssted, det romerske forum (=torget), det såkalte ’Paulus’ fengsel’ og i teatret. Om ettermiddagen tilbake til Kavala.

Demetrios Katedralen 2

Dag 3

Søndag 18. mars: Thessaloniki

Buss fra Kavala til Thessaloniki (via Amfipolis). Vi besøker bl.a. den store Demetrioskatedralen, Galeriusbuen og ”Rotunda”, samt det gamle torget i Thessaloniki.
Overnatting i Thessaloniki.

Dag 4

Mandag 19. mars: Thermopylene. Athen

Buss fra Thessaloniki til Aten. På veien stopper vi ved Thermopylene, stedet for det berømte slaget i år 480 f.Kr. hvor 300 spartanere heroisk holdt tilbake den enorme perserhæren inntil de ble forrådt og beseiret. Fri ettermiddag i Aten.

Akropolis 1

Dag 5

Tirsdag 20. mars: Aten

Aten I: Akropolis, Areopagos, Agora (torget), Pnyx (folkeforsamlingen). Om ettermiddagen besøker vi Det norske instituttet i Athen.

Dsc02938

Dag 6

Onsdag 21. mars: Aten. Eleusis

Aten II: Fridag. Det blir mulighet for å dra med en av reiselederne til Eleusis, åstedet for de eleusinske mysterier i antikken. Man kan også dra på Nasjonalmuseet eller andre av Athens spennende museer, eller rett og slett traske rundt i Athen og suge inn inntrykk. Reiselederne kan hjelpe med mange gode forslag.

Delfi 1

Dag 7

Torsdag 22. mars: Delfi

Buss fra Athen via Delfi til Vrahati.
På veien til Delfi stopper vi i klosteret Hosios Loukas med dets betydningsfulle ikoner og kirkekunst. I Delfi, som klynger seg spektakulært oppover bratte fjellsider, møter vi den antikke orkeltradisjonen, og på den godt bevarte gamle stadion kommer vi i nærkontakt med antikkens idrettskonkurranser og de pythiske leker.
Om ettermiddagen ankommer vi badebyen Vrahati innerst i Korintbukta. Og hvis vannet er varmt nok, kan man jo ta seg en tur uti.

Akrokorint 2

Dag 8

Fredag 23. mars: Korint

Buss fra Vrahati til gamle Korint. Denne hovedbyen for Paulus' virke i Hellas er godt bevart arkeologisk, og mens vi vandrer rundt og ser på for eksempel dommersetet og torgene, får vi et levende inntrykk av hvilke betingelser Paulus har arbeidet under i denne byen.
Vi besøker også Korints havneby Kenkreæ (Føbes hjemby). Dessuten tar vi turen innom Isthmia hvor Korints stadion lå, og hvor de isthmiske leker ble feiret.
Vi bestiger også det mektige Akrokorint, den gamle byborgen som kneiser majestetisk over Korint. Vi tar beina fatt og går til fots helt opp på toppen hvor det venter oss en fabelaktig utsikt over hele Korint-området med de to havnene i øst og vest, og med Peloponnes i sør og Attika i nord.
Om ettermiddagen drar vi tilbake til Vrahati.

Dag 9

Lørdag 24. mars: Hjemreise

Buss fra Vrahati til flyplassen i Aten. Fly fra Aten til Oslo via München (flyavgang kl. 12.55; ankomst Oslo 17.55)

Priser og betingelser

Pris fra 12 990,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 1350,-

Bosteder:
Hotel Esperia, Kavalla www.esperiakavala.gr
Hotel ABC, Thessaloniki. www.hotelabc.gr
Hotel Dorian Inn, Athens www.dorianinnhotel.com
Hotel Alkyon Resort, Vrahati, Corinth. www.alkyonhotel.gr

Prisen inkluderer

Prisen er basert på minimum 25 betalende.

 • flyreisene (inkl. flyavgifter kr. 1470,- kan endres)
 • transport med buss i Hellas
 • inngangspenger (forutsatt gyldig studiebevis)
 • innkvartering på mellomklassehotell (dobbeltrom)
 • frokost samt fire middager.
 • norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover nevnte
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
16mars Oslo - Wien 0620 0850 OS 332
16mars Wien - Thessaloniki 1235 1520 OS 809
24mars Athen - Munchen 1255 1430 LH1751
24mars Munchen - Oslo 1535 1755 LH2454
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.