Aten spencer davis il Qml VIMN4c unsplash
Shutterstock 1065709694 Kavala Under 10Mg
Filippi

STUDIEREISE I HELLAS
Det teologiske menighetsfakultet innbyr til

Avreisedato

17.04.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

15 400,-

Fulltegnet

STUDIEREISE I HELLAS

"i Paulus’ fotspor” - Paulus’ virke og forkynnelse i Hellas - Kristendommens møte med gresk kultur og religion

VIKTIG! Ved påmelding må dere skrive studiet kategorier i merknadsfeltet:

-Profesjonsstudiet i teologi
-Master i teologi, studieretning NT
-Master i teologi, andre studieretninger
-Erfaringsbasert master i kirkelig undervisning
-Erfaringsbasert master prest
-Bachelor i teologi
-Bachelor i ungdom, kultur og trosopplæring
-Bachelor i ungdom, kultur og trosopplæring – overgang til profesjonsstudiet i teologi
-Bachelor i religion og samfunn
-Årsstudiet i teologi
-Enkeltemnestudent
-Annet

Bymuren i Thessaloniki
Bymuren i Thessaloniki

Dag 1

Mandag 17. april

AVREISE

Fly fra Oslo med Lufthansa kl. 09:50 via Frankfurt til Thessaloniki. Ankomst kl. 17:25. Buss fra Thessaloniki til Kavala (=NTs Neapolis). Rolig byvandring i Kavala om kvelden. Middag inkludert.

Middag
Filippi
Filippi

Dag 2

Tirsdag 18. april

FILIPPI

Vi går et stykke langs den gamle romerske veien Via Egnatia hvor også Paulus har gått. Deretter tar vi buss til Filippi og tilbringer resten av dagen der med besøk bl.a. i Lydias dåpssted, det romerske forum (=torget), det såkalte ’Paulus’ fengsel’ og i teatret. Om ettermiddagen tilbake til Kavala.

Frokost
Demetrioskatedralen i Thessaloniki
Demetrioskatedralen i Thessaloniki

Dag 3

Onsdag 19. april

THESSALONIKI

Buss fra Kavala til Thessaloniki (via Amfipolis). Vi besøker bl.a. den store Demetrioskatedralen, Galeriusbuen og ”Rotunda”, samt det gamle torget i Thessaloniki. Overnatting i Thessaloniki.

Frokost
Aten
Aten

Dag 4

Torsdag 20. april

THERMOPYLENE. ATHEN

Buss fra Thessaloniki til Aten. På veien stopper vi ved Thermopylene, stedet for det berømte slaget i år 480 f.Kr. hvor 300 spartanere heroisk holdt tilbake den enorme perserhæren inntil de ble forrådt og beseiret. Fri ettermiddag i Aten. Middag inkludert.

Frokost Middag
Akropolis
Akropolis

Dag 5

Fredag 21. april

ATEN

Aten I: Akropolis, Areopagos, Agora (torget), Pnyx (folkeforsamlingen). Om ettermiddagen besøker vi Det norske instituttet i Athen.

Frokost
Aten
Aten

Dag 6

Lørdag 22. april

ATEN. ELEUSIS

Aten II: Fridag. Det blir mulighet for å dra med en av reiselederne til Eleusis, åstedet for de eleusinske mysterier i antikken. Man kan også dra på Nasjonalmuseet eller andre av Athens spennende museer, eller rett og slett traske rundt i Athen og suge inn inntrykk. Reiselederne kan hjelpe med mange gode forslag.

Frokost
Tempel i Delfi
Tempel i Delfi

Dag 7

Søndag 23. april

DELFI

Buss fra Athen via Delfi til Vrahati. På veien til Delfi stopper vi i klosteret Hosios Loukas med dets betydningsfulle ikoner og kirkekunst. I Delfi, som klynger seg spektakulært oppover bratte fjellsider, møter vi den antikke orkeltradisjonen, og på den godt bevarte gamle stadion kommer vi i nærkontakt med antikkens idrettskonkurranser og de pythiske leker. Om ettermiddagen ankommer vi badebyen Vrahati innerst i Korintbukta. Og hvis vannet er varmt nok, kan man jo ta seg en tur uti. Middag inkludert.

Frokost Middag
Apollon-templet i Korint
Apollon-templet i Korint

Dag 8

Mandag 24. april

KORINT

Buss fra Vrahati til gamle Korint. Denne hovedbyen for Paulus’ virke i Hellas er godt bevart arkeologisk, og mens vi vandrer rundt og ser på for eksempel dommersetet og torgene, får vi et levende inntrykk av hvilke betingelser Paulus har arbeidet under i denne byen. Vi besøker også Korints havneby Kenkreæ (Føbes hjemby). Dessuten tar vi turen innom Isthmia hvor Korints stadion lå, og hvor de isthmiske leker ble feiret. Vi bestiger også det mektige Akrokorint, den gamle byborgen som kneiser majestetisk over Korint. Vi tar beina fatt og går til fots helt opp på toppen hvor det venter oss en fabelaktig utsikt over hele Korint-området med de to havnene i øst og vest, og med Peloponnes i sør og Attika i nord. Om ettermiddagen drar vi tilbake til Vrahati. Middag inkludert.

Frokost Middag
Shutterstock 129132983

Dag 9

Tirsdag 25. april

HJEMREISE

Buss fra Vrahati til flyplassen i Aten. Fly fra Aten med Lufthansa kl. 18:30 via Frankfurt til Oslo. Ankomst Gardermoen kl. 23:30.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 15 400,-

Tillegg for enkeltrom: kr 2.000

Bosted:

-Hotel Esperia, Kavala (tre stjerner): https://www.esperiakavala.gr/en/

-Hotel El Greco, Thessaloniki (tre stjerner): https://www.hotelelgreco.gr/

-Hotel Dorian Inn, Athen (tre stjerner): https://www.dorianinnhotel.com/

-Hotel Alkyon, Vrachati (fire stjerner): https://www.alkyonhotel.gr/en/

Prisen inkluderer

 • Fly tur/retur
 • Overnatting på hotell (i dobbeltrom)
 • Buss i Hellas
 • Frokost hver dag
 • Middag fire dager
 • Inngangsbilletter til arkeologiske steder, museer og guidetjeneste (som vi besøker/bruker som hel gruppe) er inkludert gjennom MF

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover nevnte
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring
 • City tax som må betales direkte på hotellene ved utsjekk
  1,5 EURO pr. rom på 3-stjerners hotell og
  3 Euro pr. rom på 4-stjerners hotell
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
17.04.2023 Oslo - Frankfurt 09:50 12:00 LH 859
17.04.2023 Frankfurt - Thessaloniki 14:00 17:25 LH 1556
25.04.2023 Athen - Frankfurt 18:30 20:30 LH 1283
25.04.2023 Frankfurt - Oslo 21:35 23:30 LH 864
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.