Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Bilde3
Bilde2
Bilde1

Menighetstur til Israel
Med emmaus bedehus

Avreisedato

22.02.2020

Varighet

8 dager

Pris fra

21 590,-

Fulltegnet

Menighetstur til Israel

Vil du være med på en spennende og opplevelsesrik tur til Israel og Vestbredden/Palestina i vinterferien? Israel er «Bibelens land» og et spennende reisemål også når det gjelder historie og dagsaktuelle begivenheter.

Israel er «Bibelens land» og et spennende reisemål, både når det gjelder historie og dagsaktuelle begivenheter. Mangfold er stikkord for Israel, uansett om man ønsker en aktiv eller en avslappende ferie, er glad i naturen eller interessert i landets historie og kultur - troende eller ei. Sikkert er det at man kan regne med annerledes og eksotiske dager i et vakkert land med et behagelig klima. På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene både fra Det gamle og Det nye testamentet helt naturlige stopp.

Vi får oppleve Middelhavsområdet, Galilea, Dødehavsområdet og Jerusalem på denne turen. Bli med!

Vi ber om din påmelding innen 15. november pga frist hos flyselskapet.

Dag 1

Lørdag 22. februar: Utreisedag Norge - Israel

Vi har avreise med Lufthansa fra Stavanger via Oslo og Frankfurt til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell, Seanet Hotel, i Tel Aviv, hvor vi skal starte vår rundreise i landet.

Dag 2

Søndag 23. febraur: Jaffa, Caesarea, Haifa, Magdala, Tiberias

Vi starter dagen med å besøke den gamle historiske byen Jaffa (eller Joppe) som er omtalt ved flere anledninger i Bibelen. Etter dette kjører vi opp langs kysten og besøker den spennende byen Caesarea ved havet som var en ny og storslått by på nytestamentlig tid (Jesu tid). Den ble bygd av kong Herodes den store. Vi får se viktige steder, og utgravninger som arkeologene holder på med. Vi kjører nordover til havnebyen Haifa. Byen er hovedsete for religionen Bahai. De har anlagt en fantastisk hage som preger hele byen. Så reiser vi østover til Tiberias, hvor vi nå skal overnatte de neste to nettene på King Solomon Hotel. På veien dit skal vi også besøke Magdala hvor Maria Magdalena kom fra og se nye arkeologiske funn av en synagoge som er fra Jesu tid og som han må ha vært i.

Dag 3

Mandag 24. februar: Båttur, Saligprisningsfjellet, Tabgha, Kapernaum, Mensa Christi, Nasaret

Denne dagen konsentrerer vi oss om området ved og rundt Gennesaretsjøen. Vi går bokstavelig talt i Jesu fotspor og besøker alle sentrale steder som har med hans virksomhet i Galilea å gjøre, bl.a. Kapernaum som var hovedkvarteret, og Saligprisningsfjellet, stedet hvor han i følge tradisjonen holdt Bergprekenen, samt stedet hvor han gjorde fem brød og to fisker til mat for over 5000 mennesker. Vi skal også på en båttur på Gennesaretsjøen (søndagsskolesjøen). Her hadde Jesu apostler sin fiskevirksomhet, Jesus stilte stormen og Peter fikk gå på vannet med Jesus. Vi skal også til stedet der Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Vi skal også til Nasaret, byen Jesus vokste opp i. I dag står den største kirken i Midtøsten her. Den er bygget over hulen i fjellet hvor Maria, Jesu mor skal ha bodd. Vi skal også besøke et «levende museum» hvor hus er bygd slik de var på Jesu tid. Her arbeider folk og går rundt slik de mener det var på Jesu tid.

Dag 4

Tirsdag 25. februar: Golan med Banjas og Har Bental, Sakne, Jordandalen

Denne dagen skal vi reise nord– og østover opp mot foten til Hermonfjellet. Vi skal besøke stedet hvor Jesus var med disiplene nær byen Caesarea Filipi og hvor Peter avla sin bekjennelse om hvem Jesus var. Vi reiser videre opp til Bentalfjellet og kan se over grensen og inn i Syria. Vi drar deretter sydover til Jordandalen og en oase, nærmest et paradis; Sakne. Her får vi tid til å bade i herlige vann med varmt kildevann. En herlig opplevelse i februar! Etter besøket her reiser vi nedover Jordandalen og til vårt bosted i kibbutz Almog ved Dødehavet.

Dag 5

Onsdag 26. februar: Jeriko området, Qumran, Massada, bading i Dødehavet og til Jerusalem

Denne dagen har vi spennende besøk til ulike historiske reisemål ved Dødehavet: Jeriko-området med dåpsstedet ved Jordanelven til døperen Johannes. Qumran hvor en har funnet de såkalte dødehavsrullene og hvor esseerne holdt til. Den fantastiske festningen Masada som kong Herodes den store bygde langt ute i ørkenen og som ble viktig da jødene reiste seg i et opprør mot romerne i år 66-70 e.Kr. Denne dagen får vi også anledning til å bade i Dødehavet som er verdens mest dyptliggende og salte sjø. Den ligger hele 400 meter under havflatenivå og har en saltkonsentrasjon på om lag 30%. Om ettermiddagen drar vi opp de rundt 1200 høydemeter til Jerusalem og Montefiore hotel. Jerusalem, Davids by, en svært spennende by, historisk og religiøst.

Dag 6

Torsdag 27. februar: Betlehem, Jerusalem med Davidsbyen, Israel Museum og Yad Vashem

Vi starter dagen i dag med å besøke Betlehem og Fødselskirken og se stedet hvor Jesus ble født. Kirken er verdens eldste som fortsatt er i bruk. Vi skal ut til «Hyrdemarkene» hvor gjeterne i følge juleevangeliet fikk møte engler som fortalte om Jesu fødsel. Vi drar tilbake til Jerusalem og Oljeberget og går ned til Getsemanehagen og besøke kirker som er bygd her til minne om Jesu siste dager i Jerusalem. Vi skal videre ned i den delen av Jerusalem som David bygde. Her skal vi også se film. Vi drar så til Israel Museum for å se modellen av Jerusalem på Jesu tid. Vi skal besøke minnestedet for Holocaust, Yad Vashem. Det gjør et sterkt inntrykk.

Dag 7

Fredag 28. februar: Jerusalem - Gamle del

Vi fortsetter vandringen i og utforskingen av Jerusalem. Vi skal til Klagemuren/Vestmuren og får muligens komme opp på tempelplassen hvor Klippedomen og Al Aqsa-moskeen ligger. Vi skal inn i museet ved trappene/hagen til Tempelet. Vi skal til Betesdadammen og prøve akustikken i St. Anna kirken, og gå deler av Via Dolorosa («smertens vei») fra Antoniaborgen. Vi skal videre inn i Gravkirken eller Oppstandelseskirken som den også kalles, se stedene der Jesus i følge tradisjonen ble korsfestet, gravlagt og hvor oppstandelsen skjedde. Om kvelden vil vi ha en avslutningssamling på hotellet før vi får oss noen timers søvn.

Dag 8

Lørdag 29. februar: Hjemreise

Vi sjekker så ut av hotellet, og drar med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang. Vi har avreise kl. 0520 via Frankfurt og Oslo til Stavanger.

Bilde13
Bilde12
Bilde11
Bilde10
Bilde9
Bilde8
Bilde7
Bilde6
Bilde5
Bilde4

Priser og betingelser

Pris fra 21 590,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4.750,- (begrenset antall)

BOSTEDER
22-23/2 Seanet Hotel, Tel Aviv
23-25/2 King Solomon Hotel, Tiberias
25-26/2 Kibbutz Almog, Dead Sea
26-29/2 Montefiore Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Stavanger til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 3.230,- (pr. juli -19, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på hotellene
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøksteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 80 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22. februar Stavanger - Oslo 1045 1135 SK 4016
22. februar Oslo - Frankfurt 1310 1520 LH 861
22. februar Frankfurt - Tel Aviv 1755 2300 LH 690
29. februar Tel Aviv - Frankfurt 0520 0900 LH 691
29. februar Frankfurt - Oslo 1025 1225 LH 860
29. februar Oslo - Stavanger 1510 1605 SK 4031
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/