Fra Signe 9
Cæsarea ved havet 1 a
Fra Signe

Sommerferie i Israel!
Opplev de bibelske steder

Avreisedato

30.06.2023

Varighet

10 dager

Pris fra

25 300,-

Fulltegnet

Sommerferie i Israel!

Rundreise fra Middelhavet til Haifa, Galilea, Dødehavet, Jerusalem og Betlehem. Dødehavet, Jeriko, Galilea, Gennesaretsjøen, Nasaret og fine dager i Jerusalem.

Denne turen er laget for familier som ønsker å reise sammen og oppleve landet og ha en god og opplevelsesrik sommerferie. Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med gode dager i Jerusalem, ved Genesaretsjøen og Middelhavet? I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder og treffe interessante personer. Kom og bli med!

Høydepunkter på turen

 • Turteam: Else Gurine Stople
Last ned brosjyre (.pdf)
Netanya 1

Dag 1

FREDAG 30. JUNI

Utreise
Gruppen reiser med Lufthansa fra Stavanger via Frankfurt til Tel Aviv. Ved ankomst Tel Aviv kjører vi med buss til Netanya og Residence Hotel hvor vi skal bo to netter.

Haifa 3 mindre pix

Dag 2

LØRDAG 01. JULI

Haifa med gudstjeneste
På vei mot Haifa kjører vi langs Middelhavet og nordover til Haifa. Vi planlegger besøk i Beit Eliahu menigheten og Ebenezerhjemmet som drives av israelsmisjonen. Det var her ekteparet Stople arbeidet som voluntører i 1999. Vi satser på omvisning og gudstjeneste denne sabbaten. Det er midt på sommeren og fantastisk temperatur i luft og vann, så god tid til bading i Middelhavet blir det denne dagen. Bussen kjører oss til Haifa og henter oss igjen der.

Nazareth Bebudelkseskirken inne 1

Dag 3

SØNDAG 02. JULI

Netanya - Tiberias
Vi forlater Middelhavet og badebyen Netanya og drar mot Galilea. Det blir mulighet for et morgenbad i Middelhavet før vi forlater hotellet. Vi besøker Nasaret, byen der Jesus vokste opp. Vi besøker Bebudelseskirken og får tid til å vandre litt i byen og basarene. Vi kjører via Mt of thePrecipice – fjellet der de ville styrte Jesus utfor stupet og Kana – hvor Jesus gjorde sitt første under med å lage vann til vin i bryllupet i Kana. Det blir middag og overnatting på Restal Hotel i Tiberias.

Fra Signe 2

Dag 4

MANDAG 03. JULI

På og rundt Genesaretsjøen
Vi skal i båt ut på Gennesaretsjøen fra Ginossar. Utpå sjøen stopper vi og tar oss tid til sang og tekstlesing. Turen går videre til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan spasere ned til Tabgha ved stranden. Mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen ligger Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelsen. Vi leser om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by. Vi ser blant annet den store synagogen. Her bodde også Peter. Denne dagen får vi også en omvisning i en kibbuts og hører om livet der og hvordan den drives.

Døpeplassen Kaser El Yahud 2

Dag 5

TIRSDAG 04. JULI

Tiberias - Jerusalem
Vi forlater Galilea og kjører sydover i Jordandalen, gjør et badestopp i Sachne før vi fortsetter mot Jeriko. Vi besøker Jeriko, verdens eldste og lavest liggende by, som ligger som en oase i Jordandalen. Vi ser vannkilden og morbær-treet og minnes Sakkeus før vi så forlater Jeriko og besøker Qasr ElYehud, Jesu dåpssted ved Jordanelva. Det var også i dette området at israelsfolket inntok landet ledet av Josva. Vi starter oppstigningen de ca. 1200 høydemetrene til Jerusalem, hvor vi skal bode siste nettene av turen på Royal Hotel.

Getsemane JLM 2 mindre

Dag 6

ONSDAG 05. JULI

Jerusalem, Oljeberget, Getsemane
Etter frokost kjører vi opp på Oljeberget og ser utover «Den Hellige Stad» Jerusalem, før vi vandrer mot Getsemane. Vi stopper ved Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi vandrer videre nedover Oljeberget til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal inn i Alle Nasjoners Kirke i Kedrondalen. Vi går inn en av portene i bymuren, Løveporten, til Gamlebyen og vandrer Via Dolorosa, «lidelsens vei», og stopper ved noen av stasjonene på vei mot Gravkirken. Vi går inn til Vestmuren, jødenes helligste sted. Det blir tid for lunsj og shopping i basargatene i Gamlebyen. Vi avslutter dagens program med en nattverdssamling i Gravhagen / Gordons Golgata ved den tomme grav.

Tourism 3287159 340 1

Dag 7

TORSDAG 06. JULI

Jerusalem,Yad Vashem, Israel Museum
Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke og museum over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust. Det er fryktelige scener som rulles opp for oss når vi ser hva dette folket led under 2. verdenskrig. 6 mill. jøder ble drept og av disse var 1,4 mill. barn. Det er kanskje barneavdelingen som gjør mest inntrykk på oss under dette besøket. Vi besøker også Israel Museum hvor vi får se modellen av Jerusalem på Jesu tid, samt Dødehavsrullene som ble funnet i en hule i Qumran. Vi kjører veien om nasjonalforsamlingen, Knesset, og ser menorahen, den sjuarmede lysestaken, som står utenfor og viser israelsfolkets historie.

Masada mann

Dag 8

FREDAG 07. JULI

Dødehavet, Masada
Vi «stiger ned» igjen mot Dødehavet. Vi kjører langs Dødehavet og passerer Qumran, og ser hulene hvor Dødehavsrullene ble funnet fra bussvinduet. Vi skal til Massada-fjellet. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye e seg for den romerske makt. Vi stopper og får mulighet til et bad i Dødehavet. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet. Returnerer til vårt hotell i Jerusalem.

Kameltur

Dag 9

LØRDAG 08. JULI

Betlehem, Genesis Land
Vi kjører til Betlehem hvor vi besøker Fødselskirken og hyrdemarkene. Denne dagen skal vi også oppleve ørkenen. Vi besøker Genesis Land som ligger ca. 45 min. kjøring fra Betlehem. Her er vi tilbake til Abrahams tid. Det blir informasjon, kamelridning og lunsj i ørkenen.

Bønnebok og bønnesjal

Dag 10

SØNDAG 09. JULI

Hjemreisedag
Vi sjekker ut av hotellet på natta. Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise.

Vi sier Shalom Le`hitra`ot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem».

Avreise med Lufthansa kl. 04:50 fra Tel Aviv. Ankomst Stavanger kl. 12:00

Nazareth Bebudelkseskirken 1 2
Fra Signe 5
Fra Signe
Fra Signe 6
Kapernaum 3 mindre pix
Genesaretsjøen Båt 11
Gravhagen JLM 12 mindre pix
Dominus Flevit Jerusalem lysere
Basargate i Jerusalem
Basargate i Jerusalem
Israel 107949 340
Gravkirken JLM 3 mindre pix
JLM fra Oljeberget 2

Priser og betingelser

Pris fra 25 300,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 7.650,- (begrenset antall). Rabatten for barn/ungdom som bor på rom med to voksne er kr. 1.100,-.

Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise. Våre avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på vår nettside plussreiser.no

BOSTEDER
30/6 - 02/7 Residence Hotel, Netanya
02/7 - 04/7 Restal Hotel, Tiberias
04/7 - 09/7 Royal Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

• Flyreisen Stavanger - Tel Aviv via Frankfurt tur/retur (inkl. flyskatt kr. 1.915,- pr. nov. –22, kan endre seg)

• Rundreisen i henhold til oppsatt program

• Opphold i valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)

• Inngangspenger til besøks steder i henhold til program

• Norsk reiseledelse

• Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

• Øvrige måltider

• Drikke til maten

• Enkeltromstillegg kr 7.650,-

• Reise- og avbestillingsforsikring

• Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 95 USD

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
30. juni 2023 Stavanger - Frankfurt 12:40 14:35 LH 879
30. juni 2023 Frankfurt - Tel Aviv 18:00 23:05 LH 690
9. juli 2023 Tel Aviv - Frankfurt 04:50 08:20 LH 691
9. juli 2023 Frankfurt - Stavanger 10:15 12:00 LH 878
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår B

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  • Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-
  • Avbestilles turen mellom 65 og 35 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum
  • Avbestilles turen mellom 35 og 15 dager før avreise kreves 50% av turprisen
  • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  • Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.