Egypt Pyramider
Egypt shutterstock 480813919 Cairo scenes Bilde
Kairo 3

Egypt
Med Stefanus alliansen til

Avreisedato

07.10.2023

Varighet

8 dager

Pris fra

20 950,-

Fulltegnet

Egypt

Bli med på en spennende og inspirerende reise til Egypt! Her får dere besøke flere av Stefanusalliansens samarbeidspartnere, samtidig som dere blir kjent med hvordan det er å være kristen i Egypt.

Gjennom denne reisen blir dere godt kjent med arbeidet til Mama Maggie hos Stefanusbarna, samt Anafora, kraftsenteret biskop Thomas har bygd opp. Det blir også satt av tid til å besøke kjente turistattraksjoner som pyramidene i Giza, hvor dere også får lære mer om egyptisk historie. Kanskje det blir en ridetur på kamel?

Egypt shutterstock 260854904 Pyramids of Giza Egypt Bilde

Dag 1

Lørdag 7. oktober

Flyavgang med Lufthansa fra Oslo kl 18.50. Ankomst Frankfurt kl 20.55. Vi flyr videre derifra kl 22.00, og lander i Kairo kl 02.05 neste morgen. Transport fra flyplassen til Steigenberger Tahrir Hotel hvor vi skal bo i 4 netter.


Sphinx
Sphinx

Dag 2

Søndag 8. oktober

Vi besøker Pyramidene og Sfinksen i Giza, sammen med engelsktalende guide. Her får dere god innføring i egyptisk historie. Senere drar vi til kveldsgudstjeneste i Kasr El-Dobara, den største evangeliske kirken i Egypt og den arabiske verden.

Frokost Lunsj Middag
Khan el-Khalili
Khan el-Khalili

Dag 3

Mandag 9. oktober

Denne dagen får dere møte ett av Stefanusalliansens mer sensitive prosjekter. På grunn av personers sikkerhet kan vi ikke skrive mye informasjon om dem. Det blir gode samtaler med mennesker og om arbeidet de driver. Dere får også en tur til Khan el-Khalili, en av Midtøstens største basar. Her byr det seg en god mulighet for å handle suvenirer. Hvis tid, blir det også et besøk til den nærliggende moskeen, Al Azhar moskeen.

Frokost Lunsj Middag
Felukk
Felukk

Dag 4

Tirsdag 10. oktober

I dag besøker dere Stefanusbarna, det vidstrakte arbeidet som ble startet av Mama Maggie for mange år siden. Her får dere besøkt – og tilbrakt tid med – barn som bor i slummen. Her finnes tusenvis av barn og familiene deres som lever av å samle, sortere og selge søppel. Vi skal få besøke barnehager og skoler hvor barna går, hvor de blir møtt av omsorg og kjærlighet av gode medarbeidere. Vi avslutter en innholds- og inntrykksrik dag med en seilbåttur på Nilen.

Frokost Lunsj Middag
Fortress of Babylon
Fortress of Babylon

Dag 5

Onsdag 11. oktober

Vi besøker koptisk Kairo, et historisk og fascinerende nabolag i gamle Kairo hvor dere får et unikt glimt av den tradisjonelle historien om tidlig kristendom i Egypt. Området omfatter Babylon festning, det koptiske museet, den hengende kirken og mange andre kirker og historiske steder. Turen går videre til St. Marks minnesal, hvor dere får lære mer om brutaliteten som kan utspille seg for kristne i dagens Egypt. På kvelden blir dere kjørt til Anafora, cirka en times kjøretur utenfor Kairo.

Frokost Lunsj Middag
Anafora basseng
Anafora basseng

Dag 6

Torsdag 12. oktober

Vi tilbringer hele dagen på retreatsenteret Anafora – en oase midt i ørkenen hvor kristne egyptere kan komme og senke skuldrene. Her får de lære om sin verdi og sine rettigheter – og de får mulighet til å få kurs og utdannelser. I løpet av dagen vil dere få en omvisning på området og lære mer om hvorfor Anafora er så viktig for dagens koptiske kristne i Egypt. Etter hektiske dager i Kairo, kan dere nå benytte dagen til å senke skuldrene, reflektere og leve i takt blant nonner og munker som bor her.

Frokost Lunsj Middag
Anafora
Anafora

Dag 7

Fredag 13. oktober

Dagen tilbringes på Anafora. Bruk tiden godt og tilpass dagen til dine egne behov. Vi anbefaler å bli med på morgenmesse og kveldsbønn, samt prøve å komme i samtale med noen av de som bor på Anafora. På kvelden blir dere hentet og fraktet til flyplassen.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 129132983

Dag 8

Lørdag 14. oktober

Kairo - München - Oslo
Flyavgang med Lufthansa kl 02.10 Vi flyr via München og lander i Oslo kl 10.50.


Priser og betingelser

Pris fra 20 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 3790

Påmeldingsfrist 29. mai 2023

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo - Kairo tur/retur
 • 4 overnattinger i dobbeltrom på Steigenberger Tahrir Hotel inkludert frokost
 • 2 overnattinger på Anafora retreatsenter
 • 6 lunsjer
 • 6 middager
 • Guidede turer, inngangspenger og transport iht. programmet
 • Tips til sjåfører, guider og hotellbetjening
 • Visum
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider reisedagene (enkel servering på flyet)
 • Drikke til måltidene
 • Forsikringer
 • Tillegg for enkeltrom
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
07.10.2023 Oslo - Frankfurt 18:50 20:55 LH867
07.10.2023 Frankfurt - Kairo 20:00 02:05 +1 LH584
14.10.2023 Kairo - München 02:10 06:05 LH587
14.10.2023 München - Oslo 08:40 10:50 LH2452
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  Avbestilles turen mellom 65 og 31 dager før avreise, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 31 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.